Reisdocumenten voor Nicaragua

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Extra reistoestemming voor Amerika

Voor reizen met een overstap in Amerika, dien je online voor vertrek een ESTA (Electronic System of Travel Authority) toestemming aan te vragen. 

De ESTA registratie kost 14 dollar en dit bedrag kun je alleen betalen per creditcard (VISA, MasterCard of American Express). Je kunt met een ESTA maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Aanvragen kun je via deze website: ESTA

Wij raden je aan om de aanvraag minimaal twee weken voor vertrek in te dienen. 

Een goedgekeurde reistoestemming is:

  • Verplicht voordat je aan boord gaat van het vliegtuig naar Amerika
  • Geldig, tenzij anders aangegeven, voor een periode van maximaal twee jaar of totdat je paspoort verloopt
  • Geen garantie voor toelating tot Amerika      
Reizigers die geen Nederlands of Belgisch paspoort hebben of langer dan 90 dagen in Amerika willen verblijven, adviseren wij contact op te nemen met de ambassade en na te gaan of je een ESTA reistoestemming of een visum voor Amerika moet aanvragen.

Belangrijk: Sinds januari 2016 is er een nieuwe wetgeving van toepassing, de ‘Terrorist Travel Prevention Act’. Deze wet houdt in dat mensen die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze dienen dan een regulier toeristenvisum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Visum & Gele Koorts

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Nicaragua. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit.

Voor Nicaragua hoef je van te voren geen visum te regelen. Je krijgt een visum voor dertig dagen bij aankomst op de luchthaven van Managua.

Als je met de bus de grens met Costa Rica oversteekt regelt de busmaatschappij het visum voor je (USD 10,-).

Gele koorts

Ben je kort voor aankomst in Nicaragua in een land geweest waar Gele Koorts voor komt, dan is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen. Dit moet je bij aankomst in Managua kunnen overleggen. Dit geldt ook wanneer je verder reist naar Costa Rica en/of Panama.

Je hoeft dit bewijs van inenting niet te laten zien op luchthaven van Panama als je daar slechts overstapt op een andere vlucht. Wel kan jouw overstap in dit land door de Nicaraguaanse autoriteiten worden gezien als een bezoek aan dat land. Dus als je overstapt in Panama is een Gele Koort vaccinatie aanbevolen

Gele koorts komt voor in veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.