Reisinformatie voor Noord-Korea

Reisdocumenten voor Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Noord-Korea heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Uiterlijk 8 weken voor vertrek dien je het visum aan te vragen. YourWay2GO regelt dit graag voor je.

Beste reistijd voor Noord-Korea

Noord-Korea heeft een gematigd klimaat met vochtige zomers en koude, droge winters.  De beste periode om Noord-Korea te bezoeken is dan ook het voor- en najaar.

Geldzaken in Noord-Korea

De Noord-Koreaanse munteenheid is de won. Er is geen reden om je contante euro om te wisselen in lokale valuta want alle artikelen die te koop zijn voor reizigers, worden geprijsd in euro’s, dollars of Renminbi (Chinese valuta). 

Feestdagen in Noord-Korea

Wij raden je aan om je reis naar Noord-Korea zo te kiezen dat je een feestdag kunt bijwonen. Vaak worden dan massale dansbijeenkomsten gehouden, vinden parades plaats op het Kim Il Sung Square en worden de (pret)parken druk bezocht omdat iedereen een vrije dag heeft. 

Bagage en kleding in Noord-Korea

Omdat je in Noord-Korea toch de beschikking hebt over eigen vervoer is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt, in een rugzak of een koffer. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Belangrijke openingstijden

Het plannen van een reis naar Noord-Korea is niet één van de eenvoudigste bezigheden. Niet alle bezienswaardigheden in Noord-Korea zijn alle dagen te bezichtigen.

Lokale gidsen in Noord-Korea

Je wordt tijdens de hele reis in Noord-Korea altijd begeleid door twee verplichte lokale Engelstalige gidsen. Of je het nu leuk vindt of niet, zij zullen je de gehele reis begeleiden. Zij zullen bijvoorbeeld aangeven wat je wel of niet mag fotograferen.

Wel of niet naar Noord-Korea?

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij reizen naar Noord-Korea organiseren. Toerisme vormt één van de (weinige) mogelijkheden voor een uitwisseling van ideeën zodat de totale isolatie doorbroken wordt. En dat heeft invloed op de toekomst van dit land.