Geldzaken in Noord-Korea

De Noord-Koreaanse munteenheid is de won. Er is geen reden om je contante euro om te wisselen in lokale valuta want alle artikelen die te koop zijn voor reizigers, worden geprijsd in euro’s, dollars of Renminbi (Chinese valuta). 

Contante euro's

De Noord-Koreaanse munteenheid is de won

Er is geen reden om je contante euro om te wisselen in lokale valuta want alle artikelen die te koop zijn voor reizigers, worden geprijsd in euro’s, dollars of Renminbi (Chinese valuta). Het is verboden de Noord-Koreaanse won in- of uit te voeren. Buiten het land is het geld bovendien waardeloos (tenzij als souvenir).  

Wij raden je daarom aan om je zakgeld voor Noord-Korea in contante euro's mee te nemen. Neem vooral kleine coupures mee en munten van 1 en 2 euro. Grote coupures zijn in Noord-Korea erg moeilijk te wisselen.  

 

Creditcards worden in Noord-Korea niet geaccepteerd. Je hebt dus echt contact geld nodig.  

 

Omdat je in Noord-Korea op basis van volpension verblijft, is het bedrag dat je nog ter plaatse uitgeeft zeer beperkt. ’s Avonds drink je een extra biertje in de bar, je gaat bowlen of je koopt nog een aantal souvenirs; maar dan heb je het eigenlijk ook wel gehad.