Reisdocumenten voor Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Noord-Korea heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Uiterlijk 8 weken voor vertrek dien je het visum aan te vragen. YourWay2GO regelt dit graag voor je.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) met betrekking tot de voorwaarden omtrent reisdocumenten en visum.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Meereizen kind met ouder met andere achternaam:

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Visum Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea heb je ook een visum nodig. Wij regelen dat je dit visum ontvangt in Beijing, waar je reis naar Noord-Korea begint. Een medewerker van de ambassade brengt dit visum dan naar de luchthaven of het treinstation in Beijing.

Om dit visum te kunnen afgeven regelen we een uitnodigingsbrief voor je. Dit doen we met een kopie van je paspoort. Deze uitnodigingsbrief dien je voor vertrek uit Nederland te regelen en uiterlijk vier weken voor vertrek aan te vragen.

De kosten voor het Noord-Koreaanse visum bedragen € 50 p.p.. Voor de dienstverlening dat de medewerker van de ambassade je visum aflevert op de luchthaven of treinstation betaal je eenmalig € 70,-.

Houd er rekening mee dat je ook een visum voor China nodig hebt als je per trein van/naar Noord-Korea reist. Ook bij een langer verblijf in China is dit noodzakelijk.