Reisdocumenten voor Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Noord-Korea heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Uiterlijk 8 weken voor vertrek dien je het visum aan te vragen. YourWay2GO regelt dit graag voor je.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Visum Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea heb je ook een visum nodig. Wij regelen dat je dit visum ontvangt in Beijing, waar je reis naar Noord-Korea begint. Een medewerker van de ambassade brengt dit visum dan naar de luchthaven of het treinstation in Beijing.

Om dit visum te kunnen afgeven regelen we een uitnodigingsbrief voor je. Dit doen we met een kopie van je paspoort. Deze uitnodigingsbrief dien je voor vertrek uit Nederland te regelen en uiterlijk vier weken voor vertrek aan te vragen.

De kosten voor het Noord-Koreaanse visum bedragen € 150 p.p.. Een kopie van het visum ontvang je al voor vertrek.

Houd er rekening mee dat je ook een visum voor China nodig hebt als je per trein van/naar Noord-Korea reist. Ook bij een langer verblijf in China is dit noodzakelijk.