Reisdocumenten voor Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Noord-Korea heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Uiterlijk 8 weken voor vertrek dien je het visum aan te vragen. YourWay2GO regelt dit graag voor je.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Reizigers die over een andere dan de Nederlandse nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Dat geldt ook voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar. Er kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reist een kind met een andere achternaam dan de jouwe met je mee, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand die niet de ouder is, bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Visum Noord-Korea

Voor een reis naar Noord-Korea heb je ook een visum nodig. Wij regelen dat je dit visum ontvangt in Beijing, waar je reis naar Noord-Korea begint. Een medewerker van de ambassade brengt dit visum dan naar de luchthaven of het treinstation in Beijing.

Om dit visum te kunnen afgeven regelen we een uitnodigingsbrief voor je. Dit doen we met een kopie van je paspoort. Deze uitnodigingsbrief dien je voor vertrek uit Nederland te regelen en uiterlijk vier weken voor vertrek aan te vragen.

De kosten voor het Noord-Koreaanse visum bedragen € 150 p.p.. Een kopie van het visum ontvang je al voor vertrek.

Houd er rekening mee dat je ook een visum voor China nodig hebt als je per trein van/naar Noord-Korea reist. Ook bij een langer verblijf in China is dit noodzakelijk.