Reisinformatie voor Peru en Bolivia

Reisdocumenten voor Peru & Bolivia

Voor een reis naar Peru en Bolivia dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.Voor een reis korter dan negentig dagen naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig.

Beste reistijd voor Peru en Bolivia

Doordat Peru dicht bij de evenaar ligt, worden de seizoenen nauwelijks beïnvloed door veranderingen van de stand van de zon. De beste periode om Peru te bezoeken is van april t/m oktober. Dit is het droge seizoen. De beste reistijd voor Bolivia is van mei tot en met oktober. 

Geld in Peru & Bolivia

In Peru betaal je met de Nuevo Sol en in Bolivia met de Boliviano. Inmiddels hebben ATM hun intrede gedaan en kun je op veel plekken met creditcard betalen.

Feestdagen in Peru en Bolivia

Peru en Bolivia kennen tal van nationale en religieuze feestdagen. Elke plaats heeft zijn eigen feestdagen ter ere van de beschermheilige van die stad. Kerst en Semana Santa (de Goede Week voor Pasen) worden bijvoorbeeld uitbundig gevierd.

Bagage en kleding in Peru en Bolivia

We adviseren voor je reis naar Peru en/of Bolivia om als bagage een rugzak of koffer mee te nemen. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag) in verband met de sterke temperatuurwisselingen in Peru en Bolivia.

Hoogte en gezondheid

Ben je van plan om boven de 2500 meter hoogte te verblijven? Dan is het verstandig om informatie over hoogteziekte (AMS) in te winnen.

Bezoek aan Machu Picchu

De entreekaartjes voor Machu Picchu Inca City regelen wij voor je. Vul daartoe bij boeking je paspoortgegevens in. Kies tijdig of je ook Huayna Picchu-berg of Machu Picchu-berg wilt beklimmen. Er is beperkte beschikbaarheid.

Over de Incatrail

De Incatrail is wereldberoemd. Je wandelt binnen vier dagen naar Machu Picchu, vergezeld door een gids en dragers.Wegens grote populariteit en het beperkt aantal toegangskaarten per dag is het raadzaam de Incatrail minstens een half jaar van te voren te boeken. 

Dromen over Peru en Bolivia

Wil je op reis naar Peru en Bolivia? Dan denk je vast gelijk aan Machu Picchu, La Paz en de zoutvlaktes van Uyuni. Maar vergeet vooral niet om heerlijk te eten op de markt van Tarabuco of door de jungle van Tambopata te trekken.