Over de Incatrail

De Incatrail is wereldberoemd. Je wandelt binnen vier dagen naar Machu Picchu, vergezeld door een gids en dragers.Wegens grote populariteit en het beperkt aantal toegangskaarten per dag is het raadzaam de Incatrail minstens een half jaar van te voren te boeken. 

Wat moet je weten?

Tijdens de wereldberoemde Incatrail wandel je binnen vier dagen naar Machu Picchu. Je wordt vergezeld door een gids en dragers die de tenten en kookgerei dragen.

In de Incatrail is het entreekaartje voor Machu Picchu Inca City ingegrepen. Mocht je ook nog Huayna Picchu willen beklimmen, dan dien je hiervoor een geheel nieuw, extra kaartje aan te schaffen.

Wegens grote populariteit en het beperkt aantal toegangskaarten per dag is het raadzaam de Incatrail minstens een half jaar van te voren te boeken. Voor het hoogseizoen (juni tot oktober) wordt zelfs ook wel de termijn van een heel jaar genoemd.

Het boeken van de Incatrail bij YourWay2GO betekent nog niet dat je plaats op de Incatrail is gegarandeerd. Na jouw boeking zullen wij de Incatrail reserveren. Pas na bevestiging door onze lokale partner in Peru is jouw plaats op de Incatrail definitief.

Tijdens de Incatrail worden tenten, levensmiddelen en kookgerei gedragen door dragers. Zelf draag je je persoonlijke bagage, inclusief je slaapzak. Geef meteen bij boeking aan als je een persoonlijke drager wilt huren (hij draagt tot 15 kilo). Naderhand een drager bijboeken is niet mogelijk.

Bij het boeken van de Incatrail is het van groot belang dat het paspoort waarmee je de Incatrail boekt hetzelfde paspoort is als waarmee je de Incatrail loopt. Met een tussentijds vervangen paspoort word je niet toegelaten op de Incatrail: in dat geval zul je (een kopie van) je oude paspoort mee moeten nemen.

Een nieuw paspoortnummer moet in ieder geval zo snel mogelijk worden doorgegeven aan YourWay2GO. Kosten voor wijziging van paspoortgegevens na boeking die de Incatrail aan ons rekent zullen wij aan je doorrekenen (€15, - per wijziging).

Voor de Incatrail gelden 100% annuleringskosten. Als je wegens gezondheidsredenen tijdens je reis in Peru de Incatrail moet afzeggen, dan kun je wel per trein naar Aguas Calientes reizen en Machu Picchu bezoeken en daarbij gebruik maken van het entreekaartje voor Machu Picchu, de rondleiding door de gids over het complex en het buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (het buskaartje in de andere richting zal je dan moeten aanschaffen). Voor deze kaartjes geldt geen restitutie.

Alle bijkomende kosten voor een alternatief programma zijn voor eigen rekening.

Deze informatie hebben we nodig

Voor de Incatrail en eventuele extra entreebewijzen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Volledige naam zoals in paspoort
  • Geldig paspoortnummer (Je krijgt geen toegang op een oud paspoortnummer)
  • Voor studenten: ISIC card nummer
  • Nationaliteit
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Categorie: Volwassene of student
  • Gewenst extra entreebewijs: Machu Picchu en Huayna Picchu / Machu PIcchu en Machu Picchu Mountain

Neem je paspoort en eventuele ISIC card mee naar Machu Picchu voor controle. Na boeking is het niet mogelijk je gegevens te wijzigen.