Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol en in Bolivia met de Boliviano. Inmiddels hebben ATM hun intrede gedaan en kun je op veel plekken met creditcard betalen.

De Peruaanse en Boliviaanse munteenheid

De munteenheid in Peru is de Nuevo Sol (PEN), onderverdeeld in 100 céntimos. Er zijn biljetten van 200, 100, 50, 20 en 10 sol. Munten zijn er van 5, 2 en 1 som, evenals 50, 20, 10 en 5 céntimos.

Voor een euro ontvang je ongeveer 3,94 sol (april 2018). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter

In Bolivia betaal je met de boliviano (BOB), ook wel peso genoemd. Die is onderverdeeld in 100 centavos. Er zijn biljetten van 200, 100, 50, 20 en 10 boliviano in omloop. Munten zijn er van 5, 2 en 1 boliviano evenals van 50, 20 en 10 centavos.

Voor een euro ontvang je ongeveer 8,36 bolivianos (april 2018).

Geldautomaten in Peru en Bolivia
In grote steden en toeristische plaatsen zijn geldautomaten (ATM) waar je kunt pinnen met bankpassen met Maestro- of Cirruslogo. Houd er rekening mee dat een geldautomaat defect kan zijn en zorg dat je altijd voldoende cash geld achter de hand hebt.

In meer afgelegen gebieden en delen Bolivia is het raadzaam sowieso voldoende cash geld op zak te hebben.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.