Bezoek aan Machu Picchu

De entreekaartjes voor Machu Picchu en Huayna Picchu dien je vooraf te regelen. De entreebewijzen voor Machu Picchu worden enkel nog online verkocht en kun je uiterlijk een week voor vertrek aanvragen via de Banco de la Nación in Peru. Uiteraard kan YourWay2GO dit ook voor je regelen.

Entreebewijzen Machu Picchu

De entreekaartjes voor Machu Picchu en Huayna Picchu dien je vooraf te regelen. De entreebewijzen voor Machu Picchu worden enkel nog online verkocht en kun je uiterlijk een week voor vertrek aanvragen via de Banco de la Nación in Peru. Uiteraard kan YourWay2GO dit ook voor je regelen.

Wij raden je aan deze tickets zo vroeg mogelijk te reserveren omdat er een maximum van 2500 bezoekers per dag geldt.

Er zijn vier entreebewijzen. Geef bij boeking duidelijk aan welke optie je wenst.

1. Machu Picchu Inca City
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu.

2. Machu Picchu Inca City en Museum
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en het Machu Picchu museum Manuel Chavez Ballon. Dit ligt in het dal bij de brug waar de bussen de Urubambarivier oversteken.

3. Machu Picchu Inca City en Huayna Picchu berg
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en voor de beklimming van Huayna Picchu (2720 meter), de beroemde piek achter de ruïnes. Vanaf Huayna Picchu (ook wel aangeduid als Wayna Picchu) heb je een spectaculair uitzicht op de Incastad.

Er worden per dag slechts 400 wandelaars toegelaten, dus wees er snel bij. Houd rekening met een steile klim over een smal en soms glibberig pad. De meeste mensen doen er drie kwartier tot anderhalf uur over om de top te bereiken die 360 meter hoger ligt dan Machu Picchu.

Er zijn twee vertrektijden: om 07.00u enom 10.00u. Je moet je bij een kioskje registreren bij het begin en eind van de klim.

4. Machu Picchu Inca City en Machu Picchu berg
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en de berg Machu Picchu. Die berg ligt aan de andere kant van de Inca City dan de berg Huayna Picchu. De wandeling begint niet ver van de 'Caretakershouse' en behelst een klim van 600 meter, tot ongeveer 3000 meter hoogte. Het pad is minder steil, en beter geplaveid dan die van de Huayna Picchu, maar niet minder pittig. Het uitzicht op Machu Picchu en de omliggende bergketens is indrukwekkend.

Je moet vóór 11.00u aan de klim beginnen. Rond 12.30u zal je op de top worden verzocht te beginnen aan de terugtocht. Je moet je bij een kioskje registreren bij het begin en eind van de klim.

Wat hebben we nodig voor jouw kaartjes voor Machu Picchu

Als je wilt dat YourWay2GO de entreebewijzen voor je regelt, geef dit dan aan bij de boeking. Wij rekenen hiervoor een kleine toeslag. Voor de entreebewijzen hebben we de volgende gegevens nodig:
 • Volledige naam zoals in paspoort
 • Paspoortnummer (indien je een nieuw paspoort moet aanvragen, geef dan je nieuwe paspoortnummer door. Je krijgt geen toegang op een oud paspoortnummer)
 • Voor studenten: ISIC card nummer
 • Nationaliteit
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Categorie: Volwassene of student
 • Gewenste bezoekdag Machu Picchu
 • Gewenst entreebewijs Inca City / Machu Picchu of Museum / Machu Picchu of Huayna Picchu / Machu Picchu Mountain
Neem je paspoort en eventuele ISIC card mee naar Machu Picchu voor controle.

Na reservering is het niet meer mogelijk je keuze en je paspoortnummer te wijzigen.

Entreetijden Machu Picchu

Per 1 juli 2017 gelden er nieuwe regels voor een bezoek aan Machu Picchu. Met je entreekaartje kun je het complex gedurende één dagdeel bezoeken:

 1. van 06.00u - 12.00u
 2. van 13.00u - 17.30u

Deze maatregel is ingesteld om tegemoet te komen aan het groeiend aantal bezoekers. Ook probeert de organisatie van de archeologische site op deze manier te voldoen aan het maximaal aantal bezoekers dat de UNESCO heeft ingesteld om overbelasting van Machu Picchu te voorkomen.

YourWay2GO zal in principe een kaartje voor de eerste dagdeel voor je boeken, tenzij je ons vraagt om het tweede dagdeel voor je te boeken.