Bezoek aan Machu Picchu

De entreekaartjes voor Machu Picchu Inca City regelen wij voor je. Vul daartoe bij boeking je paspoortgegevens in. Kies tijdig of je ook Huayna Picchu-berg of Machu Picchu-berg wilt beklimmen. Er is beperkte beschikbaarheid.

Entreebewijzen Machu Picchu

Voor een bezoek aan Machi Picchu regelt YourWay2GO jouw entreekaartjes. Dit dient tijdig en zorgvuldig te worden gedaan.

Er zijn vier entreebewijzen. Geef bij het boeken van je reis duidelijk aan welke optie je wenst.

 1. Machu Picchu Inca City
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu.

 2. Machu Picchu Inca City & Museum
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu en het Machu Picchu museum Manuel Chavez Ballon. Dit ligt in het dal bij de brug waar de bussen de Urubambarivier oversteken.

 3. Machu Picchu Inca City & Huayna Picchu berg
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu (2400m) en voor de beklimming van Huayna Picchu (2720m meter), de beroemde piek achter de ruïnes. Vanaf Huayna Picchu (ook wel aangeduid als Wayna Picchu) heb je een spectaculair uitzicht op de Incastad. Houd rekening met een steile klim over een smal en soms glibberig pad. De meeste mensen doen er drie kwartier tot anderhalf uur over om de top te bereiken die 360 meter hoger ligt dan Machu Picchu.

 4. Machu Picchu Inca City & Machu Picchu berg
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu (2400m) en de berg Machu Picchu (3000m). Die berg ligt aan de andere kant van de Inca City dan de berg Huayna Picchu. Het pad is minder steil, en beter geplaveid dan dat van de Huayna Picchu, maar niet minder pittig. Het uitzicht op Machu Picchu en de omliggende bergketens is indrukwekkend.

Geef bij het boeken van je reis meteen je voorkeur aan.

Wat hebben we nodig voor jouw kaartjes voor Machu Picchu

Voor het regelen van je entreekaartje hebben we het volgende nodig.
 • Volledige naam zoals in paspoort
 • Geldig paspoortnummer (Je krijgt geen toegang op een oud paspoortnummer)
 • Voor studenten: ISIC card nummer
 • Nationaliteit
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Categorie: Volwassene of student
 • Gewenste bezoekdag Machu Picchu
 • Gewenste extra kaartje (een van de bergen of het museum)
Neem je paspoort en eventuele ISIC card mee naar Machu Picchu voor controle. Na boeking is het niet mogelijk je gegevens te wijzigen.

Entreetijden Machu Picchu

Voor 2019 gelden er nieuwe regels voor een bezoek aan Machu Picchu. Met je entreekaartje kun je het complex gedurende één van deze drie dagdelen bezoeken, die elk weer in drie shifts zijn ingedeeld:

 1. om 06.00u, 07.00u en 08.00u mogen er in totaal 1400 personen naar Machu Picchu. Je verlaat de site dan weer tussen 09.00u en 09.30u
 2. om 09.00u, 10.00u en 11.00u (maximaal 1760 personen). Je verlaat de site dan tussen 12.00u en 12.30u
 3. om 12.00u, 13.00u en 14.00u (maximaal 1440 personen). Je verlaat de site dan voor 17.00u.

Deze maatregel is ingesteld om tegemoet te komen aan het groeiend aantal bezoekers. Ook probeert de organisatie zo te voldoen aan het maximaal aantal bezoekers dat de UNESCO heeft ingesteld om overbelasting van Machu Picchu te voorkomen.

YourWay2GO zal in principe een kaartje voor de eerste dagdeel voor je boeken. Tenzij je ons expliciet vraagt om het tweede of derde dagdeel. We hebben hiervoor je volledige paspoortgegevens nodig.

De bergen Machu Picchu en Huayna Picchu

Voor je bezoek aan een van de twee naastgelegen bergen gelden eveneens tijdsschema's. Je kunt ze alleen bezoeken tijdens het eerste van de drie bovengenoemde dagdelen. En dan wel in twee shifts:

Huayna Picchu berg - de klim naar boven duurt ongeveer een uur

 1. begin aan je hike tussen 07.00u en 08.00u
 2. begin aan je hike tussen 10.00u en 11.30u

Machu Picchu berg - de klim naar boven duurt ongeveer anderhalf uur

 1. begin aan je hike tussen 07.00u en 08.00u
 2. begin aan je hike tussen 09.00u en 10.00u

De kaartjes voor deze wandelingen kunnen enkel samen met de entree voor Machu Picchu Inca City gekocht worden. Achteraf bijboeken of wijzigen is niet mogelijk.