Reisdocumenten voor Peru en Bolivia

Voor een reis naar Peru en Bolivia dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.Voor een reis korter dan negentig dagen naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum en het wandelen van de Inca-trail

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Peru en Bolivia. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze website voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit:

Voor een reis korter dan negentig dagen naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig.

Neem als je over een andere nationaliteit beschikt contact op met de Braziliaanse ambassade en regel een eventueel benodigd visum zelf. 


Paspoort en Incatrail


Voor de Inca Trail moet je het hetzelfde paspoort bij je hebben waarmee je de Incatrail bij ons boekt. Vervang dus eerst je paspoort voordat je de Incatrail boekt. Als je tussen boeken en het lopen van de Incatrail toch een nieuw paspoort krijgt, moet je de gegevens van het nieuwe paspoort meteen aan ons doorgeven (wijzigingskosten worden gerekend). Met je oude paspoortnummer word je niet toegelaten tot de Incatrail.