Bagage & kleding voor Polen

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem niet meer dan je zelf kunt dragen.

Laag over laag

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Afhankelijk van de breedtegraad neem je zomerse of warmere kleding mee: in Scandinavië liggen de temperaturen een stuk lager dan rond de Middellandse Zee.

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Op meer traditionele en religieuze plekken kun je het dragen van korte broeken en t-shirts beter vermijden, zoals bij het bezoeken van kloosters en kerken. Daar moeten de knieën en schouders bedekt worden.

Als je van plan bent veel te gaan wandelen, zijn goede schoenen onmisbaar. Ga je skieën in Scandinavië, overleg dan met onze reisspecialist hoe je dat doet met de benodigde uitrusting. Ook in meer zuidelijk gelegen landen kan het 's avonds flink afkoelen. Neem dus ook een warme trui of fleece mee.

Flexibele tas

Met een huurauto kun je zelf bepalen hoe je je bagage inpakt. Voor je eigen gemak raden we je aan licht te reizen en een rugzak (met binnenframe) of een weekendtas mee te nemen. Een grote, harde koffer is niet altijd even praktisch als je telkens weer verder reist. Een goede richtlijn is: neem niet meer mee dan je zelf kunt dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, zonnebrand en -bril, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.