Reisinformatie voor Sri Lanka

Reisdocumenten voor Sri Lanka

Wij raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka is verplicht en dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen.

Beste reistijd voor Sri Lanka

Sri Lanka kun je het gehele jaar door prima bezoeken. De beste reisperiode voor de zuidwestkust en het binnenland van Sri Lanka is van december tot april, dit is dan ook Sri Lanka’s hoogseizoen.

Geldzaken in Sri Lanka

De munteenheid van Sri Lanka is de Srilankaanse rupie. In alle grote steden zijn volop pinautomaten aanwezig. Houd wat kleingeld paraat voor fooien.

Feestdagen in Sri Lanka

Sri Lanka kent een mix van Boeddhistische, Hindoeïstische, Islamitische en Christelijke feestdagen. De Kandy Perahera is een indrukwekkend festival.

Bagage en kleding in Sri Lanka

Omdat je in Sri Lanka de beschikking hebt over eigen vervoer kun je je bagage meenemen op de manier die voor jou het prettigst is. Toon met je kledingkeuze respect voor de lokale cultuur.

Dromen over Sri Lanka

Onze individuele rondreizen door Sri Lanka zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Sri Lanka? Lees dan snel verder!