Reisdocumenten voor Sri Lanka

Wij raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka is verplicht en dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) met betrekking tot de voorwaarden omtrent reisdocumenten en visum.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Meereizen kind met ouder met andere achternaam:

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Electronic Travel Authorization (ETA) Sri Lanka

Hieronder vermelden wij de visum procedure voor Sri Lanka. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Indien je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Voor reizen naar Sri Lanka is een zogeheten ETA benodigd, dit is een elektronische reistoestemming. Je kunt deze ETA voor vertrek online te regelen of bij aankomst in Sri Lanka bij de 'visa on arrival' balie. De ETA is de komende tijd gratis.

Vraag je ETA aan via de volgende  link: www.eta.gov.lk

Je elektronische toestemming geeft recht op een visum bij aankomst en is vanaf de autorisatiedatum drie maanden geldig om Sri Lanka binnen te komen.

Wij adviseren je om een kopie van de ETA mee te nemen.

Hulp bij het regelen van je ETA

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je e-visum aan te vragen via Visa4all, met Nederlandse ondersteuning

Bij Visa4all kun je eenvoudig in het Nederlands jouw ETA voor Sri Lanka aanvragen. Bij de aanvraag vul je zelf al jouw persoonlijke gegevens in en de datum wanneer jouw visum in moet gaan. Vervolgens kun je de betaling doen door middel van iDeal of met creditcard en wordt jouw visum na betaling zo snel mogelijk toegestuurd. Heb je tijdens het aanvraagproces een vraag? Visa4all biedt zeven dagen per week support in het Nederlands via e-mail en telefoon.

Bij YourWay2GO kunnen we helaas niet bemiddelen bij je visumaanvraag. Vind je het een gedoe om zelf je ETA in het Engels aan te vragen dan raden wij van harte de service van Visa4all aan. 

Vraag je ETA voor Sri Lanka aan via Visa4all

Permit Jaffna

Wie Jaffna wil bezoeken heeft een permit nodig. YourWay2GO zal deze permit voor je regelen. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Malediven verlenging

Voor de Malediven wordt bij aankomst op de luchthaven van Malé een gratis visum vertrekt (voor een verblijf van maximaal 30 dagen).