Reisdocumenten voor Sri Lanka

Wij raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka is verplicht en dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Reizigers die over een andere dan de Nederlandse nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Dat geldt ook voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar. Er kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reist een kind met een andere achternaam dan de jouwe met je mee, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand die niet de ouder is, bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Electronic Travel Authorization (ETA) Sri Lanka

Hieronder vermelden wij de visum procedure voor Sri Lanka. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Indien je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Voor reizen naar Sri Lanka is een zogeheten ETA benodigd, dit is een elektronische reistoestemming. Je kunt deze ETA voor vertrek online regelen. De ETA is tijdelijk gratis voor reizigers die tussen 26 februari en 30 april 2020 naar Sri Lanka reizen. Om voor de gratis ETA in aanmerking te komen, dien je dit voor vertrek online te regelen.

Vraag je ETA aan via de volgende  link: www.eta.gov.lk

Je elektronische toestemming geeft recht op een visum bij aankomst en is vanaf de autorisatiedatum drie maanden geldig om Sri Lanka binnen te komen.

Wij adviseren je om een kopie van de ETA mee te nemen.

Hulp bij het regelen van je ETA

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je e-visum aan te vragen via Visa4all, met Nederlandse ondersteuning

Bij Visa4all kun je eenvoudig in het Nederlands jouw ETA voor Sri Lanka aanvragen. Bij de aanvraag vul je zelf al jouw persoonlijke gegevens in en de datum wanneer jouw visum in moet gaan. Vervolgens kun je de betaling doen door middel van iDeal of met creditcard en wordt jouw visum na betaling zo snel mogelijk toegestuurd. Heb je tijdens het aanvraagproces een vraag? Visa4all biedt zeven dagen per week support in het Nederlands via e-mail en telefoon.

Bij YourWay2GO kunnen we helaas niet bemiddelen bij je visumaanvraag. Vind je het een gedoe om zelf je ETA in het Engels aan te vragen dan raden wij van harte de service van Visa4all aan. 

Vraag je ETA voor Sri Lanka aan via Visa4all

Permit Jaffna

Wie Jaffna wil bezoeken heeft een permit nodig. YourWay2GO zal deze permit voor je regelen. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Malediven verlenging

Voor de Malediven wordt bij aankomst op de luchthaven van Malé een gratis visum vertrekt (voor een verblijf van maximaal 30 dagen).