Reisdocumenten voor Sri Lanka

Wij raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka is verplicht en dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Electronic Travel Authorization (ETA) Sri Lanka

Hieronder vermelden wij de visum procedure voor Sri Lanka. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Indien je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka is verplicht. Deze ‘Electronic Travel Authorization (ETA) dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen via www.eta.gov.lk

Je elektronische toestemming geeft recht op een visum bij aankomst en is vanaf de autorisatiedatum 3 maanden geldig om Sri Lanka binnen te komen.

De kosten voor  een elektronische toestemming met een geldigheid van 30 dagen zijn $ 30,- per persoon. Je kunt alleen betalen per credit card  (Master Card, Visa of American Express). Ook voor kinderen dient een eigen ETA aangevraagd te worden. Dit is gratis tot en met 11 jaar.

Wij adviseren je om een kopie van de ETA mee te nemen.

Permit Jaffna

Wie Jaffna wil bezoeken heeft een permit nodig. YourWay2GO zal deze permit voor je regelen. Daar hoef je zelf niets voor te doen.