Reiservaring: met het gezin naar Sri Lanka

Met de kids naar Sri Lanka!

Heidi en Jan reisden afgelopen april voor drie weken naar de 'Parel van de Indische Oceaan', Sri Lanka. Met hun drie kinderen van 11, 9 en 6 jaar reisden ze naar Negombo, Anuradhapura, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe en Hikkaduwa. Een mooi uitgestippelde route, de voorbode van een prachtige rondreis! 

Hoe leerde je ons kennen?

Ik leerde YourWay2GO kennen via mijn vorige baan in de toeristische sector. In 2013 koos ik voor het eerst voor een YourWay2GO rondreis naar Myanmar. Toch hou ik ervan om zelf reizen samen te stellen. De voorbereiding is al een stuk van het plezier! Voor deze vakantie  wilde ik graag dat de eindverantwoordelijkheid bij iemand anders lag. Kwestie van zelf geen reisbegeleider te moeten zijn.

Wat vond je van het reistempo?

Het tempo van onze reis door Sri Lanka was ideaal. De afstanden tussen bezienswaardigheden op het eiland zijn niet groot en de wegen zijn in goede staat. Daardoor was er meestal ook nog veel tijd om na een rit of bezoek te relaxen aan het zwembad. In het excursieprogramma zat voldoende afwisseling en een goed evenwicht tussen cultuur, natuur en beleving in het algemeen voor jong en voor oud. Ook leuk aan deze reis was dat we hier en daar ons minibusje inruilden voor ander transport zoals een boot, jeep, trein, tuktuk …

Was het reisvoorstel voldoende op maat?

Ik had vooraf aangegeven welke plekken we zeker wilden bezoeken en welke activiteiten (waaronder een treinrit door de thee- en andere plantages, een hike...) we zeker wilden doen. Alles zat in het voorgestelde programma met een paar suggesties en aanvullingen. Het was bovendien fijn om overnachtingen naar wens te kunnen down- of upgraden, iets te schrappen of juist toe te voegen.

Welke ervaring zal jullie het meeste bijblijven?

We hebben al heel veel bestemmingen in Azië gezien, maar deze reis was voor het hele gezin van het begin tot het einde fantastisch. Elke dag was anders. De grootste troef van Sri Lanka is dat je op een relatief kleine oppervlakte enorm veel verschillende dingen ziet. We hadden niet verwacht olifanten in het wild te kunnen spotten, gewoon langs de rijbaan. Heel speciaal was het moment waarop we na een regenbui in het Udawalawe NP een groepje olifanten vrolijk een modderbad zagen nemen. Onze gids leerde onze jongste cricket spelen met wat plaatselijke jeugd. We keerden met een cricket bat terug naar België.

Zijn er al nieuwe reisplannen?

Afrika staat hoog op ons verlanglijstje; moeilijk kiezen tussen Namibië, Ethiopië of Zuid-Afrika. Dichterbij willen we ook zeker een actieve reis door Noorwegen maken. Ooit willen we het noorderlicht zien … Maar voorlopig zitten we nog met ons hoofd en hart nog in Sri Lanka.