Reisdocumenten voor Thailand

Voor een reis naar Thailand dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Kom je met het vliegtuig aan in Thailand, dan heb je voor een reis van maximaal 30 dagen geen visum nodig. 

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum

Kom je met het vliegtuig aan in Thailand dan heb je voor een reis van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig voor je reis naar Thailand.

Ga je overland naar Thailand, bijvoorbeeld vanuit Cambodja, dan krijg je aan de grens een gratis visum voor 2 weken.


Bij een verblijf langer dan 30 dagen is een toeristenvisum verplicht. Dit visum is 60 dagen geldig en kun je aanvragen bij de ambassade van Thailand of bij het Thais Consulaat.