Reisinformatie voor Vietnam

Reisdocumenten voor Vietnam

Voor een reis naar Vietnam dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Vietnam heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland en België te regelen.

Beste reistijd voor Vietnam

Vietnam heeft een subtropisch klimaat en drie verschillende klimaatzones.  In Noord Vietnam is het koeler en valt er in de maanden januari tot half maart enige regen. In Centraal Vietnam regent het in de maanden september tot en met november en in het zuiden is het het hele jaar tropisch warm.

Geldzaken in Vietnam

De Vietnamese munteenheid is de dong (VND). In alle steden en toeristische plaatsen kun je tegenwoordig geld pinnen. Wissel je euro’s en dollars alleen bij banken, hotels of wisselkantoren.

Feestdagen in Vietnam

Vietnam kent tal van nationale en religieuze feestdagen. De Vietnamezen gaan uit van de maankalender. Dit betekent dat feestdagen elk jaar op een andere dag vallen en geldt ook voor Têt, het Nieuwjaarsfeest.

Bagage en kleding voor Vietnam

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een (kleine) koffer of rugzak. Kies voor kleding die praktisch is en die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Dromen over Vietnam

Onze individuele rondreizen door Vietnam zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Vietnam? Lees dan snel verder!