Reisspecialist Hannah in Vietnam

Reisspecialist Hannah reisde drie weken door het schitterende Vietnam en heeft de mooiste plekken mogen ontdekken. Eén ding mocht aan haar reis niet ontbreken: een bezoek aan de Mekong Delta! Lees haar ervaring hier.

Ons bezoek aan de Mekong Delta

Drie jaar geleden heb ik al een dagtocht vanuit Ho Chi Minh naar Can Tho gemaakt. Dit keer wilde ik niet alleen een dagtocht maken, maar er wat meer tijd besteden om zoveel mogelijk te zien en vooral ook de drijvende markt te bezoeken. Daarom hebben we voor ons bezoek in de Mekong een overnachting in Cái Bè gepland. 

Na ongeveer twee uurtjes rijden kwamen we aan in Cái Bè, van waaruit we gelijk de beroemde Mekong rivier zagen. Gelukkig mochten we direct op de boot om naar onze lodge te varen. Een leuk begin van de Mekong Delta tocht! 

Elephant ear fish, een lokale specialiteit

Eenmaal in de lodge aangekomen, kun je direct van een van de hoogtepunten van Vietnam - en de Mekong in het bijzonder - genieten, namelijk de super lekkere vis! Heel bekend zijn hier de elephant ear fish en de Vietnamese spring rolls

Na het eten zijn we langs de rivier gefietst, op bezoek bij de lokale mensen. Wij hebben onze ogen uitgekeken wat de mensen allemaal van de natuur kunnen maken, zoals hangmatten, schotels en zelfs sieraden. Je komt bij mensen thuis en ziet dan hoe ze alles zelf met de hand maken - heel bijzonder. Ik ben hier dan ook niet zonder souvenirs weggegaan!

Vietnamese kookles

‘s Avonds hebben we de fietsen op de veerboot gezet en zijn we zo teruggebracht naar onze lodge. Daar hebben we het lekkere eten geproefd, dat wij zelf hebben bereid tijdens een Vietnamese kookles. 

De volgende ochtend gingen we al vroeg met de boot naar het eiland Tan Phong, en hier stapten we van de boot over op een kleine kano op de rivier zelf – grappig, maar ook een wankele situatie! We hebben met de kano een rustige tocht gemaakt, waar we het eiland vanaf de rivier konden zien. Er zwommen ook mensen in de rivier. Een leuk begin van de dag!

Drijvende markt

Na de kanotocht gingen we met de boot naar de drijvende markt in Cái Bè, welke lang niet meer zo groot als vroeger is. De reden daarvoor is dat er ook een markt in de stad zelf is, welke makkelijker te bereiken is voor de mensen uit de stad. Op de drijvende markt zie je nog maar een paar mensen die fruit en kleding verkopen. Etenswaren en kleding worden gewoon van de een op de andere boot gegooid, erg interessant om te zien.

De "echte" markt zie je in de stad van Cái Bè zelf. Je vaart er met je boot naartoe en dan kun je lekker over de markt lopen. Hier vind je van alles, en je ziet ook echt alles – levende dieren, fruit, kleding, vlees, vis, enz. Hier kwamen we ook de chef van onze lodge tegen, die er vers eten voor de lunch kocht. Je weet dus precies waar je eten vandaan komt, een bijzondere ervaring.