Reisinformatie voor Zuid-Afrika

Reisdocumenten voor Zuid-Afrika

Voor een reis naar Zuid-Afrika dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een vakantie korter dan negentig dagen heb je geen visum nodig.

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

In de Zuid-Afrikaanse zomer van november tot februari is het er vrij vochtig, regenachtig en mistig. De beste reistijd hangt af van je wens in Zuid-Afrika. De big 5 spot je beter met kale bomen in de winter, maar het is dan wel aanzienlijk frisser dan in de zomer.

Geldzaken in Zuid-Afrika

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Bij aankomst in Johannesburg of Kaapstad kun je geld pinnen met je bankpas. Verder kun je in de grotere steden in Zuid-Afrika gemakkelijk geld pinnen met je betaalpas.

Feestdagen in Zuid-Afrika

Naast Nieuwjaar en christelijke feestdagen zoals Goede Vrijdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Kerstmis kent Zuid-Afrika een aantal nationale feestdagen.In Zuid-Afrika worden een aantal bijzondere festivals gevierd.  Zo kleuren de straten van Kaapstad tijdens de jaarwisseling met een optocht, hossende mensen en veel muziek. Het lijkt wel carnaval. 

Bagage en kleding voor Zuid-Afrika

Over het algemeen reis je door Zuid-Afrika met eigen vervoer, waardoor je zelf kunt kiezen wat je het makkelijkst vindt om aan bagage mee te nemen.Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). 

Verblijf in een privé wildreservaat in Zuid-Afrika

Reisspecialist Danilo reisde twee weken door Zuid-Afrika, waar hij een verschillende game drives heeft gedaan in Shindzela Safari Camp, een privĂ© wildreservaat. Lees hieronder hoe hij het heeft ervaren.

Reiservaring:

Met het gezin naar Zuid-Afrika

Reiservaring:

Met het gezin in de Zuid-Afrikaanse winter op reis door Zuid-Afrika

Reisinspiratie

Doe reisinspiratie op en bekijk ons filmpje over het veelzijdige Zuid-Afrika