Bagage en kleding voor Zuid-Afrika

Over het algemeen reis je door Zuid-Afrika met eigen vervoer, waardoor je zelf kunt kiezen wat je het makkelijkst vindt om aan bagage mee te nemen.Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). 

Wat trek je aan?

Over het algemeen reis je door Zuid-Afrika met eigen vervoer, waardoor je zelf kunt kiezen wat je het makkelijkst vind om aan bagage mee te nemen. Het is handig om een kleine rugzak mee te nemen voor je excursies.

Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee dat goed tegen een stootje kan en gemakkelijk kan worden gewassen. Vergeet zeker niet om in de periode van mei tot en met september warme kleding mee te nemen, want ’s avonds kan het behoorlijk afkoelen. Buiten deze periode heb je ’s avonds voldoende aan een sweater of een blouse met lange mouwen.

Aangezien Zuid-Afrika het land is van safari en prachtige landschappen moet je vooral niet je stevige wandelschoenen met een goed profiel vergeten. Een verrekijker is handig om de wilde dieren op afstand te spotten. Een paraplu of een plastic zak ter bescherming van je camera is ook handig om mee te nemen, want in Zuid-Afrika weet je nooit precies wanneer het kan beginnen met regenen.

Neem in ieder geval een goede zaklamp mee. Tijdens je reis kun je regelmatig te maken krijgen met loadshedding, geplande stroomuitval van een paar uur om elektriciteitscentrales te ontlasten. Een zaklamp komt dan zeker van pas.

Denk bij het samenstellen van je bagage voor Zuid-Afrika ook aan praktische spullen zoals een waterfles, naaigerei, wasmiddel, handdoeken, reservebatterijen, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, badslippers, zwemkleding, zonwerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril, reservebril (contactlensdragers kunnen last geïrriteerde ogen krijgen door het zand en stof), zonnepet, wekker, schrijfgerei, schaartje en plastic zakken ter bescherming van je foto- en filmapparatuur, toilettas met o.a. zonnebrand, lippencrème, tampons, scheermesjes en tandpasta.

Respecteer de bevolking

Houd in de Afrikaanse zomer (onze winter) rekening met de normen en waarden van de bevolking. Ga niet topless zonnen, dit is in Zuid-Afrika uit den boze. Mannen lopen niet zomaar in je blote bast. We vragen je ook om kleding met militaire- en of leger printen thuis te laten, omdat je hier problemen me kunt krijgen met de politie en militairen.