Verblijf in een privé wildreservaat in Zuid-Afrika

Reisspecialist Danilo reisde twee weken door Zuid-Afrika, waar hij een verschillende game drives heeft gedaan in Shindzela Safari Camp, een privé wildreservaat. Lees hieronder hoe hij het heeft ervaren.

Shindzela Safari Camp

Een fantastische en afwisselende roadtrip door Zuid-Afrika bracht me naar Shindzela Safari Camp, een privé wildreservaat in het Greater Kruger National Park. Voor mij een van de absolute hoogtepunten van mijn rondreis.

Via mooie, rustige wegen reden we naar Timbavati. We kwamen om 12:00 uur aan bij de gate. Daarna was het nog ruim een uur rijden naar de lodge, over voornamelijk onverharde wegen. Al snel na het passeren van de gate zagen we giraffen en niet veel later 2 neushoorns. We werden opgevangen door Sam, die de komende dagen onze gids was. Hij deed ook de check in en vertelde ons dat wij ‘s avonds, vanwege de wilde dieren, niet alleen naar de tent mochten lopen, maar dat dit altijd onder begeleiding moest.

De eerste game drive

Aan het einde van de middag hadden we onze eerste game drive. We reden met een groepje van zes personen in een open jeep waarin negen plaatsen waren, dus we zaten allemaal aan de buitenkant met een lege stoel in het midden. We zagen onder andere nijlpaarden, giraffen, olifanten en een luipaard. Vooral het luipaard bleven we lang volgen en deze leek geen last van ons te hebben. Het was bijzonder om zo dichtbij te komen, waardoor we ook prachtige foto’s konden maken. 

Om 18:30 uur waren we terug. Onder begeleiding van onze gids kon iedereen teruglopen naar de tent. Je mag in het donker immers niet zelf buiten lopen. Een half uur later werden we weer door de gids opgehaald voor het eten. Het eten (aardappels, geroosterd varkensvlees en groente) werd buiten aan lange tafels bij een kampvuur geserveerd. Na het eten is iedereen vroeg gaan slapen, want de volgende game drive stond alweer om 5:15 uur op het programma.

Een korte nacht

We hoorden de hele nacht door geluiden. Waarschijnlijk waren het hyena’s die om de tent liepen. Het was toch wel spannend zo dichtbij, want het kon van alles zijn. Tussendoor vielen we af en toe in slaap, maar het was een korte nacht, want om 5:15 uur stond onze gids Sam voor de deur om ons te wekken. Het was nog donker. We hoorden hyena’s roepen, vlakbij, dus we durfden nog niet naar het restaurant te lopen, ook al mochten we ‘s ochtends zonder begeleiding naar het restaurant lopen. Het wordt ook al snel lichter, dus niet veel later liepen we naar het restaurant waar koffie en thee klaarstond. Het echte ontbijt was pas na de game drive. 

Om 6 uur vertrokken we. We zagen weer olifanten, giraffen, apen, zebra’s, kudu’s, waterbokken, blesbokken, hyena’s, nijlpaarden en opnieuw luipaarden.

Geniet van alle dierengeluiden om je heen

Na de game drive hadden we een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Tussen het ontbijt en de lunch kon je verkoeling zoeken bij het zwembad, of een boekje lezen met alle dierengeluiden om je heen. Sommige mensen gingen ook even slapen. Aan het einde van de middag hebben we opnieuw genoten van een prachtige game drive.

Wil je ook een unieke safaribeleving, dan kan ik Shindzela Safari Camp zeker aanraden!