Ervaar de Zuid-Afrikaanse winter!

Met het gezin in de Zuid-Afrikaanse winter op reis door Zuid-Afrika

Reizen in de Zuid-Afrikaanse winter

Ingrid maakte een reis van 25 dagen naar Zuid-Afrika met haar man en twee kinderen van 10 en 12 jaar. In totaal hebben zij op 12 plekken overnacht en zo’n 4.000 kilometer gereden. De reis begon in en om Johannesburg. Na een interne vlucht hebben zij nog in een klein rondje de bezienswaardigheden in en om Kaapstad bezocht. De reis vond plaats in juli en augustus, dus in de Zuid-Afrikaanse winter.

Wanneer is jullie liefde voor reizen begonnen?

Da’s lang geleden, toen we ergens in de 20 waren! Rondreizen is fantastisch en deze reis naar Zuid-Afrika was de eerste keer dat we met de kinderen een grote rondreis maakten.

Hoe kwam je bij YourWay2GO terecht?

Een vriendin van ons werkt bij YourWay2GO, dus dat was wel heel laagdrempelig. Dit is de eerste keer dat wij met YourWay2GO reisden. We hebben een bezoek gebracht aan het kantoor, waar wij met onze reisspecialist samen onze wensen bespraken en zij op basis daarvan een reis voorstel voor ons in elkaar heeft gezet. We hebben de reis na bezoek op kantoor gelijk geboekt.

Was het reisvoorstel voldoende op maat gemaakt?

Het reisvoorstel was helemaal op maat gemaakt door reisspecialiste Marcella. Zij heeft erg veel kennis en ervaring met de bestemming en ze heeft de reis in overleg met ons samengesteld. Tijdens de reis merkten wij dat de reis echt perfect op onze wensen aansloot.

Welke ervaring heeft jullie reis zo bijzonder gemaakt?

De reis in zijn geheel was fantastisch. Heel afwisselend, mooie locaties, bijzondere plekken, goede excursies en het was ook prima te doen om zelf rond te rijden. De beste locatie was voor ons Kololo, bij het Welgevonden Nationaal Park. Een prachtige locatie, vriendelijke mensen, schitterend park, geweldige game drives en ook nog de mogelijkheid om zelf te wandelen of mountainbiken. Ook de trip met een gids vanuit Madi a Thava in Louis Trichardt was heel bijzonder. Een dag op pad met een persoonlijke gids met bezoek aan o.a. lokale kunstenaars en een school in de omgeving was onvergetelijk. Min of meer toevallig reden we langs de Nelson Mandela Capture site, ook een van onze hoogtepunten. Ook de Bikes & Wine tour bij Stellenbosch was geweldig – op de mountainbike door de wijngaarden en tussendoor lekker wijn proeven. Ook voor de kinderen was er een proeverij, echt heel leuk (en lekker). 

Waar willen jullie de volgende jaren nog heen reizen?

Landen die nog heel hoog bovenaan ons lijstje staan, zijn Costa Rica, Azië (Thailand bijvoorbeeld) en Australië. Het kan dus nog alle kanten op! Bij het kiezen van onze volgende reis zullen wij voornamelijk de mogelijkheden, de veiligheid en het gemak van reizen ter plaatse in overweging nemen.