Boven en beneden Tallinn

Beschrijving

In het middeleeuwse Tallinn woonden de geestelijke en wereldlijke machthebbers in de Bovenstad, of Toompea, en de kooplieden en gildeleden in de Benedenstad. Deze twee stadsdelen worden verbonden door twee straten met bijzondere namen: de Pikk jalg (Lang Been) en Lühike jalg (Kort Been).

Neem de tijd voor een mooie wandeling door de middeleeuwse stad. Opvallend is bijvoorbeeld de wit-roze, Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, met zijn uivormige torenkoepeltjes. Binnen tref je biddende vrouwen, wierook en flakkerende kaarsjes aan.

In 1500 werd een 159 meter hoge spits in gotische stijl op de toren van de Sint Olavs-kerk geplaatst, waardoor dit destijds het hoogste gebouw ter wereld was. Je kunt de toren beklimmen voor een mooi panorama. Ook is het een avontuurlijk idee om te wandelen over de oude stadsmuren. 

Net als bij de andere Baltische hoofdstad Riga, hebben veel bezetters hun stempel op de stad gedrukt. Dat zie je daar terug in het straatbeeld. Sinds de onafhankelijkheid van Estland in 1991 is er echter in Tallinn veel veranderd. Hier zie je nog maar weinig terug van de Sovjettijd. 

Hippe koffie- en eettentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Vooral in de voormalige visserswijk Kalamaja zijn vele internationale, goedkope eettentjes te vinden. Deze wijk verkeert nog helemaal in de oude staat. De huizen zijn gemaakt van hout. Probeer zeker de lokale likeur Vanna Tallinn. 

Vanaf het uitzichtpunt Kohtuotsa heb je een prachtig uitzicht over de stad. Met een beetje geluk zie je daar Steven, de poserende zeemeeuw. Steven zit nagenoeg altijd op de rand van de ommuring en laat zich graag fotograferen, met de oude stad op de achtergrond. 

Maak vanuit Tallinn een uitstapje naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. In het ochtendgloren vertrekt de boot uit de haven van Tallinn, waar die 's avonds weer terugkeert. Als je wilt regelen we een kaartje voor je.

Programma

Dag 1: Tallinn

Hestia Seaport

Dag 2: Tallinn

Hestia Seaport

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen