Reisvoorwaarden

Over betalen, verzekeren, wijzigen en annuleren. Misschien niet de meest spannende kant van je reis, maar wel zo belangrijk.

Over betalen, verzekeren, wijzigen en annuleren

YourWay2GO maakt deel uit van Adventure Specialists B.V. en is onder nummer 04231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen. 

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden kun je nalezen in de ANVR brochure.

Reisvoorstel aanvragen en het boeken van je reis

Via onze website kun je vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen op de manier die bij je past. Na je wensen en de route telefonisch met je te hebben doorgenomen sturen we je per mail een reisvoorstel.

Dit kun je boeken door te klikken op 'boek dit reisvoorstel'. Op dat moment is de reis geboekt en ga je akkoord met onze voorwaarden, die je hieronder kunt lezen.

Na ontvangst van je boeking zullen we je reis gaan organiseren. Zodra deze bevestigd is laten wij dat aan je weten. Bij eventuele wijzingen van bijvoorbeeld een hotel overleggen we dit eerst me je.

Betalen

Direct na ontvangst van je boeking en het opmaken van de factuur verwachten we 25% van de reissom* op ons rekeningnummer. Het restbedrag moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

Ons rekeningnummer is IBAN: NL 66 INGB0677724640 en BIC: INGBNL2A. De factuur kun je betalen onder vermelding van YourWay2GO en de boekingscode (B-IN-nummer) die je na boeking automatisch ontvangt. Je kunt bij ons niet contant en niet met een creditcard betalen.

Deze betalingstermijnen staan los van de status / bevestiging van de geboekte reis.

Mocht je een vliegticket bij ons boeken met afwijkende voorwaarden, bijvoorbeeld als een ticket dat direct door ons aangeschaft moet worden, dan dien je deze kosten ook per omgaande te voldoen. Bij eventuele annulering zijn de annuleringskosten voor het vliegticket 100%.

In het geval van bijzondere arrangementen gelden eveneens aangepaste aanbetalings- en/of annuleringsvoorwaarden. Deze zullen worden vermeld in ons reisvoorstel. Denk hierbij aan de Incatrail in Peru, een cruise langs de Galápagos Eilanden en een bezoek aan de South African National Parks.

Reisverzekering

YourWay2GO stelt een reisverzekering verplicht. Geef bij het boeken van je reis de gegevens van je reisverzekering aan ons door of sluit meteen een van onze verzekeringen af.

Avontuurlijke excursies

Met nadruk willen we je er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies dit op eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Onder avontuurlijke excursies verstaan we o.a. en niet uitsluitend raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden.

Voor dekking van kapitaaluitkering bij ongeval is wel een aantal van de vermelde sporten uitgesloten. Neem voor meer informatie hierover gerust contact met ons op.

Wijzigen na boeking

Mocht je jouw reis na boeking willen aanpassen, dan brengen wij € 27,- wijzigingskosten per boeking in rekening. Wij zullen ons best doen om de wijzigingen, voor zover mogelijk, door te voeren.

Eventuele annuleringskosten van reeds bevestigde en bijzondere onderdelen zijn voor eigen rekening.

Annuleren van de reis

Vanwege de avontuurlijke aard van onze reizen en de zeer specifieke eigenschappen van een aantal reisbestemmingen hanteert YourWay2GO de volgende annuleringsvoorwaarden.

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

  • Tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- p.p.
  • Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
  • Van 28 tot 14e dagen voor vertrek: 75% van de reissom*
  • Van 14e dagen tot het moment van vertrek of later: 100% van de reissom*

 * De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten inclusief luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventuele wijzigingskosten.

Deze bedragen kun je verzekeren via een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, mits je uiteraard een geldige reden hebt om je reis te annuleren.

Voor sommige bestemmingen gelden afwijkende (annulerings)voorwaarden. Controleer dit in je reisvoorstel onder 'voorwaarden'.