Reisvoorwaarden

Over betalen, verzekeren, wijzigen en annuleren

YourWay2GO maakt deel uit van Adventure Specialists B.V.  en is onder nummer 04231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen.

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden kun je nalezen in de ANVR brochure.

Betalen

Direct na ontvangst van je boeking en het opmaken van de factuur verwachten we 25% van de reissom* op ons rekeningnummer. Het restbedrag moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn. 

Deze betalingstermijnen staan los van de status / bevestiging van de geboekte reis. 

Mocht je een vliegticket bij ons boeken met afwijkende voorwaarden, bijvoorbeeld een ticket dat direct door ons aangeschaft moet worden, dan dien je deze kosten ook per omgaande te voldoen. Bij eventuele annulering zijn de annuleringskosten voor het vliegticket 100%.

In het geval van bijzonder arrangementen gelden eveneens aangepaste aanbetalings- en/of annuleringsvoorwaarden. Deze zullen worden vermeld in ons reisvoorstel.
Denk hierbij aan de Incatrail in Peru, een cruise langs de Galápagos Eilanden en een bezoek aan de South Afrika National Parks.

Reisverzekering

YourWay2GO stelt een reisverzekering verplicht. Geef bij het boeken van je reis de gegevens van je reisverzekering aan ons door of sluit meteen een van onze verzekeringen af.

Avontuurlijke excursies

Met nadruk willen we je er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Onder avontuurlijke excursies verstaan we o.a. en niet uitsluitend: raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden.

In de polis van Allianz Global Assistance die je via YourWay2GO kunt boeken zijn al deze sporten verzekerd voor bijstand. Gemotoriseerde sporten (Jetski, quadriding ed) zijn enkel verzekerd voor bijstand in de polis Exclusive Selection.

Voor dekking van kapitaaluitkering bij ongeval is wel een aantal van de vermelde sporten uitgesloten. Neem voor meer informatie hierover gerust contact met ons op.

Wijzigingen na boeking

Mocht je jouw reis na boeking willen aanpassen, dan brengen wij € 27,- wijzigingskosten per boeking in rekening. Wij zullen ons best doen om de wijzigingen, voor zover mogelijk, door te voeren. Eventuele annuleringskosten van reeds bevestigde en bijzondere onderdelen zijn voor eigen rekening.

Annuleren van de reis

Vanwege de avontuurlijke aard van onze reizen en de zeer specifieke eigenschappen van een aantal reisbestemmingen hanteert YourWay2GO de volgende annuleringsvoorwaarden.

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
  • Tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250 p.p.
  • Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
  • Van 28 tot 14e dagen voor vertrek: 75% van de reissom*
  • Van 14e dagen tot het moment van vertrek of later: 100% van de reissom*
* De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten inclusief luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventuele wijzigingskosten.

Deze bedragen kun je verzekeren via een annuleringsverzekering van Allianz Assistance, mits je uiteraard een geldige reden hebt om je reis te annuleren.
Reisvoorwaarden