In het hart van de Amazone

Beschrijving

Het Mamirauá Reservaat is het grootste beschermde ondergelopen bos op aarde. Het waterpeil tussen het natte en droge seizoen kan wel tien tot twaalf meter verschillen. Al wandelend en varend zul je de rijkdom aan planten, bomen en dieren van dit unieke gebied ontdekken.

Tijdens je verblijf zul je naast het maken van allerlei uitstapjes in de jungle ook een lokale gemeenschap bezoeken. Neem daarom voldoende cash mee. Je kunt de inwoners van zo'n dorpje steunen door een souvenir te kopen.

Voor de liefhebbers zijn er ook speciale programma's. Die duren vijf dagen, waarbij je privé wordt begeleid door een gids en waar bij het diner wijn is inbegrepen. In het jaguar programma ga je exclusief op zoek naar dit zeldzame dier. Andere porgramma's focussen zich op fotograferen en op vogels.

De Uakari lodge wordt gerund door bewoners van tien dorpen in het reservaat. Ze werken in twee teams: een team zorgt voor de ontvangst op de luchthaven van Tefé en het vervoer naar de lodge. Met het andere team, in de lodge zelf, zul je veel meer te maken krijgen. Een tweetalige natuurgids zal jouw gastheer zijn.

Elke medewerker werkt ongeveer tien dagen per maand in de lodge. Het doel van de lodge is om de mensen niet volledig afhankelijk te maken van het werken in het toerisme, maar dat ze ernaast ook nog andere activiteiten kunnen blijven ontwikkelen.

Let op: de vier- en zevendaagse programma's beginnen op dinsdag. Het vijfdaagse programma start op vrijdag.

De invulling van deze programma's hangt af of je de lodge bij hoog of laag water bezoekt. Het water staat hoog van april tot augustus.

De lodge heeft maar tien kamers: dit aanbod is afhankelijk van beschikbaarheid. We raden je aan tijdig een reisvoorstel voor dit programma aan te vragen.

Programma

Dag 1: Amazone rond Tefé

Uakari ecolodge

Dag 2: Amazone rond Tefé

Uakari ecolodge

Dag 3: Amazone rond Tefé

Uakari ecolodge

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen