Corfu's azuurblauwe baaien

Beschrijving

Het bloemeneiland Corfu trekt vanwege zijn gunstige klimaat en mooie natuur al sinds mensenheugenis bezoekers naar zijn idyllische kusten en weelderig begroeide binnenland. 

Eeuwenlang was het eiland onderdeel van het Venetiaanse Rijk, wat je terug ziet in de schilderachtige architectuur van Corfu-Stad (Kerkyra). In het oude centrum hangt hier de was te drogen tussen de overhangende balkons boven de nauwe straatjes.

Op een klein schiereiland in de kraakheldere zee net ten zuiden van de stad ligt het Vlacherna-klooster, misschien wel de meest gefotografeerde bezienswaardigheid op Corfu. Wanneer de zee rustig is lijkt het klooster als een fata morgana te zweven boven de blauwe baai. 

Nog wat verder naar het zuiden torent het Achilleion-paleis hoog op een rots boven de steile kust uit. Vooral de tuinen van dit wereldberoemde zomerverblijf van keizerin Sissi zijn het bezoeken waard. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de zee beneden.

Het noordelijk deel van Corfu wordt gedomineerd door het ruige massief van de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland. Aan de randen ervan kronkelen spectaculaire kustwegen langs verborgen baaitjes aan een saffierblauwe zee. Verspreid langs de schitterende westkust vind je lieflijke dorpjes en de mooiste stranden van Corfu.

In tegenstelling tot andere delen van Griekenland zijn de Ionische eilanden aan de westkust – waar Corfu deel van uitmaakt – nooit door de Turken bezet geweest. Vandaar dat je hier níet de elders zo kenmerkende blauwwit geschilderde huizen aantreft (in die kleuren geverfd als protest tegen het verbod van de Turken om de blauwwitte Griekse vlag te gebruiken).

Daarentegen vind je op Corfu en de omliggende eilanden wél weer overal cipressen, bomen waarvan de Turken geloofden dat ze ongeluk brachten en die in de onderworpen delen van het land om die reden met bosjes gekapt werden.

Programma

Dag 1: Corfu

Bella Venezia Boutique Hotel (Corfu stad)

Dag 2: Corfu

Bella Venezia Boutique Hotel (Corfu stad)

Dag 3: Corfu

Bella Venezia Boutique Hotel (Corfu stad)

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen