Authentiek Paros

Beschrijving

Mooie stranden, traditionele Cycladische dorpjes en wandelpaden, het authentieke eiland Paros heeft het allemaal, én meer. Buiten de drukke, hete maanden juli en augustus om vind je hier de rust en ruimte voor een mooie ontdekkingstocht op een bijzonder eiland.

De gezellige havenplaats Parikia is de eerste plek op Paros die je aan doet. De Byzantijnse kerk Panagia Ekatontapiliani is hier een bijzondere verschijning en dateert uit de 4e eeuw. Het is een van de best bewaard gebleven Griekse kerken uit die tijd en staat bekend als de kerk met de 100 deuren. Volgens een legende zijn er 99 deuren bekend en zal de honderdste deur pas gevonden worden als Constantinopel (Istanbul) weer Grieks wordt.

Het levendige stadje Naoussa ligt in het noorden van het eiland en heeft een prettige sfeer. Een tikkeltje toeristisch maar wel met een ongedwongen uitstraling. Neem de tijd om rond te dwalen en strijk neer op een terras voor een heerlijke Griekse maaltijd.

Maak een roadtrip langs witgepleisterde dorpjes. Met een rondje vanuit Parikia langs Naoussa, Piso Livadi, Drios en Aliki pak je zowat de hele kustroute. Maar je kunt ook het binnenland gaan verkennen en een bezoek brengen aan Kostos en Lefkes.

Op een schiereiland helemaal in het noorden ligt het beschermde natuurgebied Paros Park. Je vindt er wandelpaden, rotsformaties, grotten en de stranden Monastiri Beach, Perikopetra en Turkou Ammos. Je kunt er komen met de auto, bus of watertaxi. 

Paros herbergt verder enkele wijngaarden die je kunt bezoeken. De combinatie van zachte winters met weinig neerslag en de warme zomers, de koele Meltemi winden en een voedselarme bodem leveren een perfect microklimaat voor de productie van kwaliteitswijnen.

Nog een laatste tip: als je tijd over hebt is een uitstapje naar het zustereiland Antiparos een aanrader.

Programma

Dag 1: Paros

Akrotiri

Dag 2: Paros

Akrotiri

Dag 3: Paros

Akrotiri

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen