De Shimanami Kaido fietsroute

Beschrijving

Een leuke activiteit in deze regio is het fietsen van de Shimanami Kaido, een fietspad over bruggen die 6 eilandjes verbinden. Je steekt over van Honshu naar Shikoku. Je slaapt de eerste nacht in Onomichi, waarna je op de tweede dag de mooie fietstocht naar Imabari onderneemt. Daarna reis je af naar onsenstad Matsuyama.

Je reist met de trein naar het leuke plaatsje Onomichi, waar je alle tijd hebt de omgeving te verkennen en overnacht.

Vanuit hier voert de Shimanami Kaido route van Honshu naar Shikoku over zes eilandjes die met bruggen worden verbonden. Fietsers en voetgangers hebben hun eigen brug, dus je hebt geen last van autoverkeer.

De fietstocht is 70 tot 80 kilometer lang. Afhankelijk van je tempo zul je er 5 tot 7 uur over doen. Je eindigt in Imabari, waar je de fiets weer inlevert en door reist naar Matsuyama. Je fietst met een dagrugzak en stuurt je grote bagage alvast door naar Matsuyama.

Matsuyama is de grootste stad op het eiland Shikoku. In het hart van het centrum vind je Matsuyamajo, een prachtig, origineel kasteel. Vanaf het kasteel heb je uitzicht over de stad en de zee. Het kasteel op de heuvel is met een kabelbaan te bereiken. 

Dogo Onsen is ook zeker een bezoek waard als je in Matsuyama bent. Dogo Onsen is de oudste warmwaterbron van Japan. De belangrijkste bezienswaardigheid in Dogo Onsen is het Dogo Onsen Honkan, een houten badhuis afkomstig uit 1894, met baden die exclusief zijn voorbehouden voor leden van de keizerlijke familie.

De wijk waar Dogo Onsen ligt is erg populair vanwege de prachtige badhuizen, vele ryokans, tempels en parken.


Op het moment wordt de Dogo Onsen gerestaureerd. Het complex is nog wel te bezoeken.

De Shimanami Kaido is in veel varianten te fietsen, mede afhankelijk van de voorafgaande bouwsteen. Op basis van je wensen stellen we een reis op maat voor je samen. Wij sturen je instructies voor het bagagetransport en het huren van de fiets.

Programma

Dag 1: Onomichi

Onomichi Kokusai Hotel

Dag 2: Matsuyama

Tokyo Da-ichi hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen