Thuis in San Ramón

Beschrijving

Geniet van de gastvrijheid van de Nicaraguaanse bevolking in San Ramón. In dit kleine bergdorpje ten oosten van Matagalpa zul je verblijven bij één van de families die hier de kost verdienen met het verbouwen van koffie. Een unieke en authentieke ervaring.

Je bent te gast bij het CECOCAFEN (La Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte). Het doel van deze organisatie is om door middel van het zogenaamde Community Based Tourism (CBT) de koffieboeren te steunen bij het genereren van extra inkomsten uit toerisme. Dit is noodzakelijk na de dramatische daling van de koffieprijs op de wereldmarkt.

Als gast van de familie leer jij de mensen achter je dagelijkse kop koffie kennen. Je zult logeren in het huis van een coöperant en komt daarbij alles te weten over de aangesloten coöperatieven, de gemeenschappen en de lokale productie.

Je bezoekt ook met een van de lokale gidsen de boerderij van een coöperant. En na dat bezoek wandel je in de omgeving en volgt het hoogtepunt van de dag: zwemmen in Salto Yasica, een waterval midden in de natuur.

Afhankelijk van hoe lang je verblijft kun je de lokale arbeiders meehelpen met de koffieoogst (seizoensgebonden) of ander landarbeid. Of je volgt bij een lid van een vrouwencollectief een kookcursus, waarbij je typisch Nicaraguaanse gerechten leert bereiden zoals Nacatamales en Gallo Pinto. Een workshop ‘Tortilla’s bakken’ is hierbij natuurlijk onmisbaar.

Na een enerverende dag ga je dineren op de boerderij van een coöperant, genietend van het rustige leven van de Nicaraguaanse koffieboeren.

Programma

Dag 1: San Ramón

Homestay San Ramon

Dag 2: San Ramón

Dit hoogtepunt is opgenomen in de volgende rondreizen

Todo Nicaragua

15 dagen - 14 nachten

Granada - Isla de Ometepe - San Juan del Sur - San Ramon - Selva Negra - Estelí - León

Rij met je eigen huurauto langs de mooie koloniale steden van Nicaragua. Geniet van de prachtige natuur op Isla de Ometepe en van de stranden bij San Juan del Sur. In San Ramon bak je tortillas met de lokale bevolking. 

vanaf

1733,- p.p.

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen