De Incatrail

Beschrijving

Machu Picchu betreden via de eeuwenoude Zonnepoort is een unieke ervaring. De wandeling er naartoe is ook een belevenis die je niet snel zult vergeten.

Deze wandeltocht behoort bij de meest tot de verbeelding sprekende trekkings ter wereld.

Echte wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers verplaatsen zich in de voetsporen van de oude Inca's over de 42 kilometer lange trail en wanen zich vijfhonderd jaar terug in de tijd. 

Tijdens de tocht wandel je tussen de 2800 en 4200 meter hoogte, steek je drie passen over, passeer je kleine dorpjes en enkele ruïnes en klim en daal je van een eindeloze reeks traptreden. Bovendien heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

Op de ochtend van de vierde dag is het dan zo ver: je kijkt vanaf de zonnepoort uit over de verborgen stad Machu Picchu. Je gids geeft je een rondleiding door de stad. Daarna heb je nog voldoende tijd om zelf over het terrein te dwalen.

Een pendelbus brengt je naar het dorpje Aguas Calientes, waar je de trein neemt, terug naar Cuzco.

Tijdens de trek overnacht je in tenten. Er gaan een gids en dragers mee, die prima blijken te kunnen koken.

Belangrijk
Wegens grote populariteit en het beperkt aantal toegangskaarten per dag is het raadzaam de Incatrailminstens een half jaar van te voren te boeken. Voor het hoogseizoen (juni tot oktober) wordt zelfs ook wel de termijn van een heel jaar genoemd. Boeken bij YourWay2GO betekent nog niet dat je plaats op de Incatrail is gegarandeerd

Bij boeking zullen wij de Incatrail reserveren. Pas na bevestiging door onze lokale agent in Peru is jouw plaats op de Incatrail definitief. Tijdens de Incatrail worden tenten, levensmiddelen en kookgerei gedragen door dragers. Zelf draag je je persoonlijke bagage, inclusief je slaapzak. Mocht je een persoonlijke drager willen huren (hij draagt tot 15 kilo), dan zul je dat bij boeking moeten aangeven. Naderhand een drager bijboeken is niet mogelijk.

Paspoort
Bij het boeken van de Incatrail is het van groot belang dat het paspoort waarmee je Incatrail boekt het zelfde paspoort is als waarmee je de Incatrail loopt. Met een tussentijds vervangen paspoort word je niet toegelaten op de Incatrail: in dat geval zul je (een kopie van) je oude paspoort mee moeten nemen.

Een nieuw paspoortnummer moet in ieder geval zo snel mogelijk worden doorgegeven aan de YourWay2GO.
Kosten voor wijziging van paspoortgegevens na boeking die de Incatrail aan ons rekent zullen wij aan je doorrekenen (€15, - per wijziging).

Voor de Incatrail gelden 100% annuleringskosten. Als je wegens gezondheidsredenen tijdens je reis in Peru de Incatrail moet afzeggen, dan kun je wel per trein naar Aguas Calientes reizen en Machu Picchu bezoeken en daarbij gebruik maken van het entreekaartje voor Machu Picchu, de rondleiding door de gids over het complex en het buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (het buskaartje in de andere richting zal je dan moeten aanschaffen). Voor deze kaartjes geldt geen restitutie. 

Alle bijkomende kosten voor een alternatief programma zijn voor eigen rekening.

Programma

Dag 1: 4-daagse Inca Trail

Tent in Huayllabamba

Dag 2: 4-daagse Inca Trail

Tent in Pacaymayo

Dag 3: 4-daagse Inca Trail

Tent in Wiñay Huayna

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.