De Incatrail

Beschrijving

De beroemde Incastad Machu Picchu betreden via de eeuwenoude Zonnepoort is een unieke ervaring. De wandeling ernaartoe is op zichzelf ook een belevenis die je niet snel zult vergeten.

Echte wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers verplaatsen zich in de voetsporen van de oude Inca's over de 42 kilometer lange trail en wanen zich vijfhonderd jaar terug in de tijd.

Vroeg in de ochtend word je van je hotel opgehaald en naar het beginpunt gebracht: kilometerpaal 88. Daar gaat de deur van het dagelijkse leven achter je dicht en trek je door prachtige landschappen. Tip: laat je telefoon thuis en geniet met je eigen ogen.

Tijdens de tocht wandel je tussen de 2800 en 4200 meter hoogte, steek je drie bergpassen over, passeer je kleine dorpjes en enkele ruïnes en klim en daal je van een eindeloze reeks traptreden. Bovendien heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

Op de ochtend van de vierde dag is het dan zo ver: vanaf de zonnepoort kijk je uit over de verborgen stad Machu Picchu. Je gids geeft je een rondleiding door de stad. Daarna heb je nog voldoende tijd om zelf over het terrein te dwalen.

Een pendelbus brengt je naar het dorpje Aguas Calientes (2000m), waar de trein terug naar Cuzco op je staat te wachten. Tijdens de wandeltocht overnacht je in tenten. Er gaan een gids en dragers mee, die prima blijken te kunnen koken.

Belangrijk

Boek deze populaire trail minstens een half jaar van te voren.

Boeken bij YourWay2GO betekent nog niet dat je plaats op de Incatrail is gegarandeerd. Pas na bevestiging door onze lokale partner in Peru is jouw plaats op de Incatrail definitief.

Tijdens de Incatrail sjouwen dragers de tenten, levensmiddelen en kookgerei. Zelf draag je je persoonlijke bagage, inclusief je slaapzak.

Mocht je een persoonlijke drager willen huren (hij draagt tot 15 kilo), geef dat dan meteem nok boeking aan. Naderhand bijboeken is niet mogelijk.

Jouw paspoort moet hetzelfde zijn bij zowel het boeken als het wandelen van de Incatrail. Met een tussentijds vervangen paspoort word je niet toegelaten op de Incatrail: in dat geval zul je (een kopie van) je oude paspoort mee moeten nemen.

Geef een nieuw paspoortnummer zo snel mogelijk door aan YourWay2GO.

Kosten voor wijziging van paspoortgegevens na boeking zullen wij aan je doorrekenen (€15, - per wijziging).

Voor de Incatrail gelden 100% annuleringskosten. Als je wegens gezondheidsredenen tijdens je reis in Peru de Incatrail moet afzeggen, dan kun je gebruik maken van:
 1. het entreekaartje voor Machu Picchu,
 2. de rondleiding door de gids over het complex
 3. het buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes.
Voor deze kaartjes geldt geen restitutie

De aanvullende bus- en treinkaartjes voor Machu Picchu en alle bijkomende kosten voor een alternatief programma zijn voor eigen rekening.

Programma

Dag 1: Incatrail

Tent langs de route

Dag 2: Incatrail

Tent langs de route

Dag 3: Incatrail

Tent langs de route

 • Zorgvuldig door ons samengesteld
 • Kies je rondreis
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
 • Kies je bouwstenen
 • Bepaal de vertrekdatum
 • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

 • Kies je vertrekdatum en startpunt 
 • Stel je route stap voor stap samen
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen