Karakteristiek Kristiansund

Beschrijving

Kleurrijke huizen rondom een pittoreske haven zijn de troeven van de karakteristieke stad Kristiansund die gebouwd is op vier eilanden; Kirkelandet, Innlandet, Nordlandet en Gomalandet.

De kleine veerboot Sundbåten brengt je binnen een paar minuten van het ene naar het andere eiland. 

De visserij is altijd een belangrijke factor geweest van de lokale economie. Vooral klipvis, gespleten en gezouten kabeljauw, werd hier veel verhandeld en gegeten.   
Mocht je kans zien, reserveer dan een plekje in het unieke Smia Fiskerestaurant voor een heerlijke vismaaltijd. 

De oudste opera van Noorwegen vind je ook in Kristiansund. Wellicht kun je ter plekke nog een kaartje voor een voorstelling op de kop tikken.

In juni loop je kans om het Snadderfestivalen mee te maken, een voedselfestival waar je veel lokale gerechten en drankjes kunt proeven zoals Kraftkarkaas, ambachtelijke bier en het van aardappelen en zeewier gemaakte lokale drankje aquavit.

Als je wat meer tijd hebt, boek dan een extra nachtje en overweeg een boottochtje naar het eilandje Grip. Hier vind je een historisch vissersplaatsje met een eigen staafkerk. Of trek je wandelschoenen aan en loop naar het uitzichtspunt Varden. Zoek je meer uitdaging, dan zijn de wandelingen naar de toppen van Freikollen of Bremsneshatten echte aanraders.

Geniet in ieder geval van de rit over slingerende Atlantische Weg (Atlanterhavsveien) die de eilanden Averøy, Vevang en Eide met Kristiansund en Molde verbindt. Dit is een van de achttien nationale toeristische wegen. De weg kronkelt door zee en hupt van eiland naar eiland via acht indrukwekkende bruggen. Als de zee kalm is kun je soms zeehonden en walvissen spotten. De weg wordt door velen geroemd als de 'beste roadtrip ter wereld' en werd ook uitgeroepen tot 'Noorse constructie van de eeuw'.

Programma

Dag 1: Kristiansund

Thon Hotel Storgata

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen