Het onontdekte noorden van Vietnam

Beschrijving

In het noorden van Vietnam zijn nog verschillende authentieke dorpen te vinden waar men nog zonder elektriciteit leeft en waar de tijd stil lijkt te staan. Ga van de gebaande paden en bezoek de uiterst afgelegen gebieden van het land. Deze bouwsteen staat in het teken van imposante uitzichten en bijzondere ontmoetingen.

Vanuit Sapa neemt onze gids je mee naar het niet toeristische Ban Luoc, waar je kriebels in je buik krijgt de uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en indrukwekkende bergformaties. Je reist via het Dong Van Plateau naar de Ma Pi Leng Pass waar één van de mooiste panoramische uitkijkpunten van Vietnam te vinden is. Onderweg naar dit punt zul je regelmatig stoppen zodat er waanzinnige foto’s gemaakt kunnen worden. 

Uiteindelijk leidt deze weg je naar de indrukwekkende Gioc watervallen, de grootste waterval van Vietnam. Geniet van een imposant uitzicht op de watervallen en bezoek de kilometerslange mysterieuze Nguom Ngao grotten. 

De meren van Ba Be zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. Je verblijft tussen de groene rijstvelden, waar een waterbuffel op zijn gemak staat te grazen en kinderen aan de waterkant een zelfgemaakte hengel in het water hangen in de hoop dat er een visje hapt.

Het water van het Ba Be meer is uitermate geschikt om een tocht met een kajak te maken. Omdat hier bijna niemand anders komt, lijkt het wel alsof je alleen op het water bent.  

Wil je graag een fietstocht maken, dan kan dat natuurlijk ook. Ontwijk de kippen, honden en af en toe een loslopend varken. Kinderen zwaaien enthousiast en dames met manden op hun rug kijken geïnteresseerd naar wat daar voorbij komt fietsen.

Dag tot dagprogramma:
Dag 1:
Sapa - Hoang Su Phu - Panhou
Overnachting: Panhou Village

Dag 2:
Panhou - Quan Ba pass - Dong Van
Overnachting: Hoa Cuong Dong Van hotel

Dag 3:
Dong Van - Ma Pi Leng pass - Meo Vac - Cao Bang
Overnachting: Sunny hotel

Dag 4:
Cao Bang - Ban Gioc watervallen - Ba Be meer
Overnachting: Hoang Nguyen homestay (gedeelde badkamer)

Dag 5:
Ba Be meer
Overnachting: Hoang Nguyen homestay (gedeelde badkamer)

Dag 6:
Ba Be meer - Hanoi

Programma

Dag 1: Uiterste noorden

Hotels in het noorden

Dag 2: Uiterste noorden

Dag 3: Uiterste noorden

Dag 4: Uiterste noorden

Dag 5: Uiterste noorden

Hotels in het noorden

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.