Duurzaam reizen

Natuurlijk: thuisblijven is het beste voor onze planeet

Maar wil je de wereld toch zelf ervaren? Kies dan voor YourWay2GO en reis met de meest duurzame reisorganisatie van Nederland en België. Bij elke reis streven we naar een minimale klimaat impact en een maximale positieve impact op de lokale omgeving.

Justdiggit vergroent Afrika om zo onze aarde af te koelen. YourWay2GO draagt een steentje bij.
Je vermindert je plasticverbruik op reis in samenwerking met onze lokale partners.
Je reist zoveel mogelijk over land; dus minder vervuilende binnenlandse vluchten.
Je reis wordt georganiseerd door erkende lokale agenten.
Je overnachtingen, vervoer & excursies worden verzorgd door lokale ondernemers.
Je kunt deelnemen aan onze excursies, vaak met een duurzaam karakter.

Verantwoorde ambities

We realiseren ons goed dat nú het moment is dat er íets moet gebeuren om de negatieve gevolgen van het toerisme aan te pakken. We stellen ons dan ook continu de vraag: “Wat kunnen we beter doen?” en ons antwoord daarop is volmondig: “Veel!”.

We hebben onze duurzame speerpunten daarom op een rijtje gezet. Wat doen we nu en waar willen we naar toe in de toekomst? We zijn –samen met onze reizigers en lokale agentschappen– al goed op weg maar omdat het áltijd beter kan, hebben we de lat voor onszelf hoog gelegd. Benieuwd naar de verantwoorde ambities van YourWay2GO?


Onze doelstellingen

Onze filosofie

Wij proberen onze reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dit is sneller geschreven dan gedaan. Om misverstanden te voorkomen beschrijven wij hier het duurzame kader waarin wij onze reizen organiseren.

We blijven een reisorganisatie die reizen organiseert naar bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Dat betekent dat wij – ook in de toekomst – gebruik blijven maken van internationale vluchten. Wel proberen we negatieve effecten hiervan zo veel mogelijk te beperken door rechtstreekse vluchten te stimuleren en het reizen ter plekke zo verantwoord mogelijk te organiseren.

Daarnaast willen we gezonde winst blijven maken. Zonder winst kunnen we niet bestaan. Dit betekent dat we regelmatig afwegingen moeten maken tussen maatregelen om duurzamer te reizen enerzijds en klantgerichte, commerciële overwegingen anderzijds. Dit soort afwegingen maken wij elke dag en willen wij transparant met jullie delen.

Wij willen de meest duurzame reisorganisatie worden van Europa (of de wereld). Vanzelfsprekend hebben we in dat streven nog een weg te gaan. Op korte termijn zullen we een aantal stappen zetten om dit doel te bereiken. Voor de een zijn die stappen te klein, voor de ander te groot. Dat is niet te vermijden. Maar binnen de wereld zoals we die kennen zullen dit ferme stappen zijn.

We zijn benieuwd wat jij hiervan vindt en ontvangen graag je reactie. Graag krijgen we ook je ideeën.

We feel responsible

Als eerste grote verre reizen specialist hebben wij een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaam reizen worden gebundeld. Meer uitleg, interessante achtergrondverhalen, de laatste ontwikkelingen en tips over wat jij zelf kunt doen om jouw reis groener te laten verlopen... Je leest het allemaal op FeelingResponsible.org.


Lees er alles over

YourWay2GO ontvangt wederom Travelife certificaat

Nieuwsupdate: 27 januari 2022

Travelife is een keurmerk voor maatschappelijk en duurzaam ondernemen voor touroperators en reisorganisaties. Het certificeringsprogramma kent 3 fasen: 1) Travelife Engaged, 2) Travelife Partner en 3) Travelife Certified. In 2013 hadden wij de primeur, toen YourWay2GO als een van de eerste reisorganisaties ter wereld de hoogste status van deze certificering behaalde: Travelife Certified.

Travelife is als certificeringsinstantie geaccrediteerd door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC), de hoogste wereldwijde instantie voor duurzaamheid in toerisme, ondersteund door de Verenigde Naties. Iedere 2 jaar wordt getoetst of wij nog steeds voldoen aan de strenge criteria van Travelife. Vandaag ontvingen wij het bericht dat wij wederom de status 'Travelife Certified' hebben behaald. Mooi nieuws waar we uiteraard erg trots op zijn!

Met het behalen van de status 'Travelife Certified' wordt erkend dat wij uitblinken op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. We voldoen aan meer dan 260 criteria op het gebied van duurzaamheidsmanagement, kantooractiviteiten, samenwerking met leveranciers en klantcommunicatie.

De wereld is magisch mooi. Laten we er samen voor zorgen dat dit zo blijft!

 

Lees meer