Vervoer in Albanië

YourWay2GO regelt het vervoer tijdens je rondreis door Albanië. Een reis door Albanië maak je met je eigen huurauto of met een auto met chauffeur.

Hoe reis je door Albanië

Met 28.748 km2 is de oppervlakte van Albanië zo'n tweederde van Nederland. De afstanden in het land zijn niet al te groot, maar de kwaliteit van de wegen kan nogal verschillen. Zo vind je tussen de grote steden moderne tweebaans wegen, terwijl in de bergen nog kronkelende hobbelwegen lopen.

Je kunt Albanië op verschillende manieren verkennen. Op je eigen tempo reis je met onze huurauto. Zo kun je vertrekken wanneer het jou uitkomt en onderweg stoppen waar je maar wilt. Als je liever niet zelf rijdt regelen wij met plezier een auto met chauffeur voor je. Dit kan voor je hele reis of per los traject.

Het openbaar vervoer is naar onze maatstaven nog onvoldoende ontwikkeld om jou dat aan te bevelen.

Huurauto

Met de huurauto die wij voor je regelen is Albanië uitstekend te verkennen. De hoofdwegen zijn er over het algemeen in goede conditie. Tussen de grote steden zijn er dubbelbaans snelwegen. Als je de gebaande paden verlaat, dieper de bergen in of het platteland op, dan zul je vaker onverharde wegen tegen komen.

Overleg met onze reisspecialist je specifieke wensen: we willen je graag een passende auto meegeven, die bestand is tegen een bepaald soort wegen en waarvan de verzekering toereikend is. Denk hierbij aan steenslag op onverharde wegen of het doorwaden van rivieren. Je kunt de auto ophalen en inleveren op de luchthaven van Tirana.

Je kunt met de auto wel de grens naar het buurland oversteken, maar de auto daar niet achterlaten. Vandaar dat je in onze rondreizen per definitie met de auto terugkeert naar Albanië.

Auto met chauffeur

Optimaal en ontspannen genieten van je reis door de Balkan doe je met een eigen auto met chauffeur. Die chauffeur haalt je op een afgesproken tijd op, kent de weg in de stad en brengt je van het ene hoogtepunt naar het andere. Aan het eind van een reisdag stap je bij je hotel of homestay uit en klaar ben je.

Samen met jou leggen we de route van te voren vast, zodat je onderweg niets mist en de chauffeur weet waarheen hij moet rijden. Zo heb je onderweg genoeg tijd voor een bezoek aan een bezienswaardigheid en kun je stoppen voor een mooie foto. En toch kom je op tijd aan op je bestemming van die dag.

Benzine, tolgelden, maaltijden en slaapplaats van de chauffeur zijn geregeld. Dat geldt ook voor uitstapjes vanuit een bepaalde stad, tenzij je kiest voor hier en daar een los transport: in dat geval levert de chauffeur je aan het eind van een reisdag bij je hotel af en keert hij terug naar de plek waar de rit die ochtend begon.