Overnachten in China en Tibet

Tijdens je reis door China en Tibet overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Naast middenklasse hotels kun je bij YourWay2GO ook overnachten in sfeervolle gerenoveerde plattelandshuizen.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door China overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Naast middenklasse hotels kun je bij YourWay2GO ook overnachten in sfeervolle gerenoveerde plattelandshuizen. Of wat dacht je van een courtyard hotel in de hutongs van Beijing? Je hotelkamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet en in de meeste hotels heb je airco in je kamer.

Wij proberen kleinschalige sfeervolle accommodaties aan te bieden. In de grote steden ontkom je echter niet altijd aan de Chinese stedelijke hotels met een wat zakelijkere uitstraling. Comfortabel, maar met iets minder charme.

Bijzondere overnachtingen

De hotels zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer of liggen in de nabijheid van het centrum. In Yangshuo kun je kiezen tussen een verblijf in het plaatsje zelf, maar als je liever in een landelijke omgeving verblijft dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Naast de middenklasse hotels bieden wij ook meer upgrade hotels aan. Zo kun je in Pingyao overnachten in een koopmanshuis dat meer dan driehonderd jaar oud is, verdeeld in verschillende sfeervolle courtyards

Het hotel in Dali is opgetrokken in de lokale Bai stijl en bevindt zich op loopafstand van de vele gezellige restaurants in Foreigner Street en omgeving. 

Houd er rekening mee dat de sterrenkwalificatie in China niet dezelfde is als in Europa.

Eenvoudige hotels in Tibet

Tijdens je reis door Tibet overnacht je in middenklasse hotels. Met zorg kiezen wij, in samenspraak met de lokale agent, onze hotels uit. Hierbij is de ligging uiteraard van belang. De hotels in Tibet zijn altijd in het centrum van een stad of dorpje gelegen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de kamers netjes zijn en beschikt de kamer over een eigen badkamer, met toilet en douche met warm water, al is dat niet altijd even warm. De bedden zijn ruim voorzien van beddengoed, zodat je in de koele Tibetaanse nachten van een goede nachtrust kunt genieten.

Tibetaanse architectuur

Door de hoogteligging koelt het tijdens de Tibetaanse avonden dusdanig af dat airconditioning niet nodig is. Je overnacht in de hotels op basis van logies. In de hotels kun je ontbijten, lunchen of dineren.

De meeste hotels in de steden hebben hebben WiFi of een computer waar je je mail kunt checken. 

De Tibetaanse architectuur kenmerkt zich door de robuuste trapeziumvormige bouwstijl. De witgeschilderde muren zijn voorzien van opvallend grote ramen, met kleurrijke kozijnen. De rijkelijk versierde deuren zijn opzichzelfstaande kunstwerkjes. Deze stijl, van kleurrijk beschilderd houtwerk, zie je vaak terug in de hotels en de kamers.