India off the beaten track

India is een enorm divers land met vele gezichten.
Wij organiseren reizen naar vrijwel elke uithoek van India. 

Reis ‘off the beaten track’ naar minder bekende oorden

India is een enorm divers land met vele gezichten. Niet alle reisbestemmingen vind je bij ons op de website maar samen met onze ervaren lokale partners kunnen we reizen organiseren naar vrijwel elke uithoek van India. Grote kans ook dat een van onze reisspecialisten je uit eigen ervaring kan vertellen over de meest afgelegen plaatsen en zo de mooiste reis voor je kan samenstellen. 

Combineer bijvoorbeeld een meerdaagse wandeltocht door Sikkim met een bezoek aan de City of Joy Kolkata en een boottocht door de Sundarbans waar je het grootste mangrovebos ter wereld vindt.

Zo veel te zien

In Gujarat kun je de zoutmoerassen van de Great Rann of Kutch en de wilde leeuwen van het Sasan Gir Nationaal Park bezoeken. Wil je wandelen door de groene Spiti vallei of chillen op de paradijselijke Andaman eilanden? Ook dat kan via YourWay2GO.

Aan de oevers van de heilige Ganges rivier in de provincie Uttarakhand vind je de pelgrimsplaatsen Haridwar en Rishikesh die je makkelijk vanuit Delhi kunt bereiken. Rishikesh werd ooit beroemd toen de Beatles hier neerstreken en is nog altijd een belangrijk centrum voor yoga en spiritualiteit. Of bezoek de moderne stad Chandigarh aan de uitlopers van de Himalaya en neem de Toy Train naar Shimla.

Wildparken

India barst ook van de wildparken en een safari op zoek naar olifanten, tijgers, krokodillen en ander wild mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je rondreis. Naast het bekende Ranthambore Nationaal Park zijn de tijgerreservaten Bandhavgarh, Pench, Kanha en Tadoba Andhari zeer de moeite waard. Er wordt gezegd dat de schoonheid van deze reservaten beschreven wordt in het beroemde boek van Rudyard Kipling: The Jungle Book. 

De Indische neushoorn kun je met redelijke zekerheid spotten in Assam’s Kaziranga Nationaal Park en hele kuddes olifanten zagen wij o.a. in de parken Bandipur, Wayanad en Periyar.  In het Chambal Wildlife Sanctuary kun je op zoek naar de bedreigde Gangesdolfijn.

Met jouw bezoek aan een tijgerreservaat steunt YourWay2GO bovendien TOFTigers met een financiële bijdrage. TOFTigers zet zich in voor het behoud van de Indiase tijger.  

Het onbekende hart van India

Maak een tocht door het hart van India en reis van noord naar zuid via tot verbeelding sprekende plaatsen als Pachmarhi Nationaal Park, een hill station met Engelse invloeden, Ujjain, één van de oudste en heiligste steden van het Hindoeïsme en Mandu met z'n enorme heuvelfort.

Ook Maheshwar heeft een imposant fort en in Omkareshwar vind je de Shri Omkar Mandhata-tempel waar hindoes al eeuwenlang eer betonen aan Shiva. Stop op je reis door Centraal India zeker onderweg ook bij de legendarische grottempels van Ellora en Ajanta.

Kijk voor inspiratie eens bij de reis 'Dwars door het hart van India'

YourWay2GO maakt jouw reis uniek en op maat

Je snapt, zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. India heeft veel, heel veel moois te bieden en na één reis ben je er vast en zeker nog niet uitgekeken. Dus heb je speciale reisplannen en vind je op onze website niet direct wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij stellen precies die reis door het machtig mooie India voor je samen die jou op het lijf is geschreven.