Vervoer in India

De meest ideale manier om door India te reizen is per privé auto met chauffeur zodat je geniet van maximale flexibiliteit. Maar ook per trein kun je veel van India zien, en het is bovendien een leuke manier om met de Indiërs in contact te komen.

Auto met chauffeur in India

Er zijn verschillende manieren om in India rond te reizen. De meest ideale manier is per privé auto met chauffeur. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt. De chauffeur is geen gids maar spreekt over het algemeen voldoende Engels om je prima de weg te kunnen wijzen en om het programma met je af te spreken. Zelf rijden is helaas niet mogelijk en in India ook niet aan te raden.

Alle kosten die te maken hebben met de huur van de auto zijn inclusief in je reisarrangement. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur of voor de benzine, tolwegen of onderhoud van de auto.

Reis je met zijn tweeën dan beschik je over een standaard personenauto (Toyota Etios of vergelijkbaar). Dit type auto is geschikt voor twee personen en voorzien van airconditioning, radio en cd-speler, oplaadpunt voor apparatuur en EHBO-kit. Houd er rekening mee dat de beenruimte beperkt is.

Wil je meer comfort dan raden we je een upgrade aan naar de Toyota Innova, een robuuste, veilige en comfortabele auto, ideaal voor lange afstanden, met name op trajecten waar de weggesteldheid wat minder is. Ook deze auto is uitgerust met radio en cd-speler, oplaadpunt voor apparatuur en EHBO-kit.  

De voordelen van de Toyota Innova op een rijtje:
Krachtigere airconditioning
Pushback stoelen
Meer beenruimte
Meer bagageruimte
 Ruime beschikbaarheid
De beste chauffeurs

Wil je meer weten? Bekijk dan deze video van de Toyota Innova.

Upgraden is niet zo duur, dit is al mogelijk vanaf € 13 per dag.

Treinreizen en binnenlandse vluchten

Met de trein reizen in India is veilig en een belevenis op zich. De stations zijn een drukte van jewelste met handelaren die hun waar aan de man brengen en kruiers die je bagage voor enkele roepies naar de trein brengen. Daar waar mogelijk kun je bij de nachttreinen kiezen tussen eerste of tweede klasse coupé. Het grote verschil is dat je in de eerste klasse een afgesloten coupé hebt voor vier personen. In de tweede klasse slaap je in een open coupé met zes personen.
Zowel op de dag– als nachttreinen heb je een gereserveerde plaats. Je kunt eten kopen op de trein of je koopt van tevoren alvast wat lekkers om mee te nemen op je treinreis.

Uiteraard maken we in India ook gebruik van binnenlandse vluchten. En gezien de grootte van het land is een binnenlandse vlucht ook haast niet weg te denken uit je reis door India. Wij boeken hoofdzakelijk vluchten in met Jet Airways en Jet Lite, twee zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.