Vervoer in India

De meest ideale manier om door India te reizen is per privé auto met chauffeur zodat je geniet van maximale flexibiliteit. Maar ook per trein kun je veel van India zien, en het is bovendien een leuke manier om met de Indiërs in contact te komen.

Auto met chauffeur in India

Er zijn verschillende manieren om in India rond te reizen. De meest ideale manier is per privé auto met chauffeur. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt. De chauffeur is geen gids maar spreekt over het algemeen voldoende Engels om je prima de weg te kunnen wijzen en om het programma met je af te spreken. Zelf rijden is helaas niet mogelijk en in India ook niet aan te raden.

Reis je met zijn tweeën dan beschik je over een middelgrote auto. Indien gewenst kun je een grotere auto boeken, met een kleine toeslag.

Alle kosten die te maken hebben met de huur van de auto zijn inclusief in je reisarrangement. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur of voor de benzine, tolwegen of onderhoud van de auto. 

Treinreizen en binnenlandse vluchten

Met de trein reizen in India is veilig en een belevenis op zich. De stations zijn een drukte van jewelste met handelaren die hun waar aan de man brengen en kruiers die je bagage voor enkele roepies naar de trein brengen. Daar waar mogelijk kun je bij de nachttreinen kiezen tussen eerste of tweede klasse coupé. Het grote verschil is dat je in de eerste klasse een afgesloten coupé hebt voor vier personen. In de tweede klasse slaap je in een open coupé met zes personen.
Zowel op de dag– als nachttreinen heb je een gereserveerde plaats. Je kunt eten kopen op de trein of je koopt van tevoren alvast wat lekkers om mee te nemen op je treinreis.

Uiteraard maken we in India ook gebruik van binnenlandse vluchten. En gezien de grootte van het land is een binnenlandse vlucht ook haast niet weg te denken uit je reis door India. Wij boeken hoofdzakelijk vluchten in met Jet Airways en Jet Lite, twee zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.