Vervoer in Indonesië

Voor jouw reis door Indonesië maken we meestal gebruik van auto met chauffeur. Bezoek je meerdere eilanden? Dan maak je uiteraard gebruik van een binnenlandse vlucht of een ferry.

Een mix van passend vervoer

Voor jouw reis door Indonesië maken we meestal gebruik van auto met chauffeur. Op deze manier is het erg comfortabel rondreizen en kom je op de mooiste plekjes die met het openbaar vervoer onbereikbaar blijven. Onderweg kun je stoppen als je een mooie foto wilt maken. De auto’s zijn ruim en voorzien van airco en er is voldoende bagageruimte.

Je chauffeur spreekt over het algemeen basis Engels en een enkele keer zelfs een beetje Nederlands. Op Sumatra en andere minder bezochte gebieden kan het zijn dat de chauffeur geen Engels spreekt. Ze worden echter wel goed geintrueerd. Chauffeurs fungeren niet als gids, maar ze weten vaak wel waar je lekker kunt eten en waar je onderweg het beste uitzicht hebt. 

Bijkomende kosten voor de auto met chauffeur zijn in ons tarief inbegrepen. Zijn maaltijden en overnachtingen zijn dus al geregeld, net als de benzinekosten, ferrykosten en tolgelden. Afwijken van de route en/of omrijden is niet inbegrepen. Fooien zijn niet inbegrepen, maar zeer welkom.

Je betaalt zowel voor Sumatra als voor de route overland van Java naar Bali een keer de kosten van een zogenaamde 'empty leg'. Dit zijn kosten voor het leeg terugrijden van jouw auto naar de beginpunt. De kosten voor een empty leg zijn nog niet inbegrepen in de gepubliceerde bouwstenen, wel in de gepubliceerde rondreizen. 

In Java geldt een minimum aantal dagen voor de huur van de auto met chauffeur. Dit is afhankelijk van de route.

Jakarta - Bandung: minimaal 4 dagen
Jakarta - Bali: minimaal 12 dagen
Jakarta / Bandung - Yogyakarta: minimaal 7 dagen
Yogyakarta - Bali: minimaal 5 dagen

Ben je korter onderweg, hou dan rekening met bijkomende kosten.

Andere vormen van vervoer

Reizen per trein is een unieke manier om een land en zijn bewoners te leren kennen. YourWay2GO kan dagtreinen voor je regelen van Jakarta naar Yogyakarta (Argo Dwipangga trein), van Bandung naar Yogyakarta (Argo Willis trein) en van Yogyakarta naar Surabaya (Argo Willis trein). Deze treinen zijn alleen in combinatie met één van onze bouwstenen of rondreizen te boeken.

Het is een comfortabele manier van reizen om lange afstanden te overbruggen en te genieten van het landschap onderwegn. Wij reserveren treintickets in de ‘executive klasse’. Dit is de meest comfortabele klasse met airco en gereserveerde comfortabele zitplaatsen. 

Binnenlandse vluchten

Een binnenlandse vlucht kan je in een groot land als Indonesië veel reistijd besparen, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Reis je naar Sumatra dan ontkom je vanwege de lange afstand bijna niet aan een binnenlandse vlucht van Padang (waar de reis in Sumatra veelal eindigt) naar Jakarta of Yogyakarta. Vanuit Medan kun je ook vliegen naar Java als je alleen een reis naar Noord-Sumatra overweegt. Ook wanneer je Bali combineert met de Sunda eilanden of reist naar Sulawesi, zul je vaak één of twee trajecten met een binnenlandse vlucht afleggen.

Wij boeken hoofdzakelijk vluchten met Garuda Indonesia en Air Asia, twee zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.