Vervoer in Japan

Wanneer je met YourWay2GO door Japan reist, reis je meestal met de mega snelle bullet trein, de Shinkansen. Van ons krijg je de Japan Railpass waarmee je gemakkelijk het hele land doorkruist.

Reizen met de trein

De trein is in Japan het meest gebruikte vervoersmiddel. Vooral tussen grote steden is dit het meest efficiënte vervoersmiddel. Het netwerk is uitgebreid en de treinen rijden stipt op tijd. Ben dus geen seconde te laat.

De treinen zijn over het algemeen comfortabel en de zitplaatsen zijn ruim. Soms heb je zelfs WiFi aan boord en zijn er stopcontacten. Er zijn in Japan verschillende treinen. De Shinkansen is de bekendste trein die een snelheid bereikt van 320 kilometer per uur. Daarnaast heb je nog de rapid trein (sneltrein) en de local trein (stoptrein). Er zijn verschillende treinmaatschappijen die de lijnen uitbaten.

Japan Railway Pass

YourWay2GO regelt voor jou een Japan Railway Pass, een soort openbaar vervoerskaart waarmee je een bepaalde periode onbeperkt met de trein kunt reizen in Japan. Het is de makkelijkste manier om te reizen in Japan en bovendien voordelig, omdat een los kaartje voor de Shinkansen erg duur is. Als je tijdens je verblijf in Japan meerdere steden wilt bezoeken is de Japan Rail Pass een goede keuze.

Huurauto

Wil je liever met je eigen auto Japan verkennen in jouw eigen tempo, dan kun je er ook voor kiezen om een auto te huren. Op deze manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt. Met name als je de natuur in wilt gaan is een huurauto aan te raden. Rondreizen is meer afgelegen regio's van Japan bieden wij dan ook vaak aan met een huurauto.

De Japanse wegen zijn van een hoge standaard waardoor je geen problemen zult ondervinden. De overgrote meerderheid van de borden zijn gewoon in het Engels. Onze huurauto's zijn volledig verzekerd en inclusief een extra bestuurder.

Lange afstandsbussen

Op sommige trajecten is het voordeliger en sneller om met de bus te reizen. De lange afstandsbussen van stad naar stad zijn erg comfortabel. Je hebt vaak een stopcontact in je stoel en gratis WiFi. Er hangt een groot tv-scherm voorin de bus waarop je de stops kunt lezen. Ook wordt er in het Engels omgeroepen.

 

Fietsen in Japan

De fiets is in Japan een uitstekend vervoermiddel om het land te leren kennen. We hebben op diverse plaatsen fietsexcursies waar je op een langzaam tempo de stad ontdekt, zoals Kyoto. Hier is de afstand tussen de tempels net te groot om te lopen. De fiets biedt dan uitkomst. Je hebt de vrijheid om overal te stoppen waar je wilt en je hoeft geen rekening te houden met dienstregelingen van bussen of treinen.

Ook is het tussen sommige bouwstenen mogelijk je per fiets te verplaatsen. Leg bijvoorbeeld per tweewieler de Shimanami Kaido af, de bekende bruggenroute tussen Honshu en Shikoku.