Excursies in Kirgizië 

Je kunt geheel naar wens excursies toevoegen aan je reis of eruit halen. Uiteraard adviseren wij je graag! Er is in Kirgizië zo veel te doen en te beleven, bijna te veel om op te noemen. Kijk snel bij onze excursiemogelijkheden en kies de excursies die bij jou passen.

Wat kun je allemaal gaan doen in Kirgizië?

In Kirgizië maak je vrijwel alle uitstapjes met je eigen auto met chauffeur en gids.

  • Maak vanuit Bishkek een mooie dagexcursie naar de eeuwenoude minaret van Burana. Eromheen staan die typische oude grafstenen, de zogenaamde bal-bals. Deze plek kun je ook bezoeken tijdens een reisdag richting het Yssyk Kul meer.
  • Ga vanuit Bishkek zeker een dag wandelen in de indrukwekkende Ala Archa vallei, ten zuiden van de stad.
  • Vanuit Bokonbayevo kun je paardrijden en lange wandeltochten maken. Je gids regelt het allemaal voor je. Ook kun je er een traditionele valkenier bezoeken of je eigen viltkleed maken.
  • Als je in Karakol bent, vergeet dan niet te gaan wandelen in de valleien van Jeti Ögüz en Karakol National Park. Een pittige en avontuurlijke jeeptocht brengt je naar de afgelegen warmwaterbronnen van Altyn Arashan.
  • Probeer in Karakol absoluut de overheerlijke keuken van de Dungan, een Chinese minderheid in het land.
  • Als je niet bij Tash Rabat in een yurt wilt slapen, dan kun je deze historische plek binnen een dag bezoeken vanuit Naryn. Je zal dan ook stoppen bij de citadel Koshoi Korgon, waar de legendarische Manas zijn vriend Koshoi zou hebben begraven.
  • Liefhebbers - en doorzetters, want het is een zware tocht - trekken vanuit Kazarman per jeep en te paard naar de Stonehedge van Kirgizië: de petrogliefen van Saimaluu Tash.
  • En als je helemaal van de gebaande paden wilt, dan wandel je naar het afgelegen Kel Suu, een blauwgroen meer op de grens van China, dat ooit is ontstaan na een aardbeving.

Samen met onze lokale vertegenwoordiger in Bishkek streven wij ernaar om duurzame excursies aan te bieden. YourWay2GO biedt dan ook geen dieronvriendelijke excursies aan.

Je haalt alles uit je reis naar Kirgizië met YourWay2GO.