Vervoer in Marokko

De ideale manier om door Marokko te reizen is met een huurauto. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zelf je reistempo bepalen. Het is altijd even wennen om in een vreemd land te rijden en vooral in de drukke steden, maar Marokko heeft goede geasfalteerde wegen en duidelijke wegaanduidingen.

Autohuur in Marokko

De ideale manier om door Marokko te reizen is met een huurauto. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zelf je reistempo bepalen.

Het is altijd even wennen om in een vreemd land te rijden en vooral in de drukke steden, maar Marokko heeft goede geasfalteerde wegen en duidelijke wegaanduidingen. Als je wilt leveren we je auto met GPS. Geef dit door aan onze reisspecialist.

Voor de route in Zuid-Marokko (van Fes via de woestijnen en kloven naar Marrakech, of alles ten zuiden van Marrakech) heb je absoluut een huurauto of auto met chauffeur nodig, want hier is er geen treinnetwerk en ook de bussen rijden hier niet met regelmaat.

Klik hier voor de verschillende autotypes en autohuurvoorwaarden.

Auto met chauffeur

Je kunt je ook laten rondrijden door een auto met chauffeur. Reis je met zijn tweeën dan gebruiken we een personenauto. Bij grotere gezelschappen wordt gebruik gemaakt van minibussen.

Onze chauffeurs zijn Franstalig. Een enkeling spreekt een paar woordjes Engels. Ze worden ingehuurd om je netjes van A naar B te brengen: ze fungeren dus niet als een gids. Wel zijn ze natuurlijk goed bekend met de route en weten ze waar je lekker kunt eten of een mooie foto kunt maken.

Wanneer je op pad gaat met een auto en chauffeur, dan zijn de bijkomende kosten inbegrepen. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur. Ook benzinekosten zijn inbegrepen. Fooien zijn niet inbegrepen, maar wel van harte welkom.

Stoppen voor foto's op de route is in overleg met de chauffeur mogelijk, afwijken en/of omrijden niet. Spreek je reisroute dan ook goed door met onze reisspecialist.

Treinen en bussen

Het bedrijf ONCF beheert het treinnetwerk in Marokko. Je kunt op enkele trajecten tijdens je reis door Marokko dus met de trein reizen. Dit is mogelijk tussen de Tanger, Asilah, Rabat, Casablanca, El Jadida, Meknes, Fes en Marrakech.

De trein biedt comfort. Maar ook de openbare bus biedt voldoende mogelijkheden om tussen Casablanca en de koningssteden te reizen. Als je met de bus reist krijg je de buskaartjes in je hotel afgeleverd.

We gebruiken bussen van Supratours en CTM. Dit zijn de meest comfortabele en betrouwbare maatschappijen. Het reizen met andere lokale busmaatschappijen raden we af, in verband met slecht onderhoud, kwaliteit en rijstijl van de chauffeurs.

Binnenlandse vluchten

Naast internationale vluchten biedt Royal Air Maroc ook binnenlandse vluchten aan van en naar onder andere Marrakech, Ouarzazate, Fes, Agadir, Tanger en Casablanca.

Je kunt met je ticket naar Casablanca dus ook doorvliegen naar deze bestemmingen of terugvliegen vanaf een andere bestemming in Marokko.

Vlieg je met een andere maatschappij naar Marokko, dan kunnen wij binnenlandse vlucht los voor je regelen.