Overnachten in Nepal

Tijdens je reis door Nepal overnacht je in een leuke mix van hotels, homestays en tea house lodges waarbij we letten op ligging en sfeer.

Welke accommodatie past bij jou?

Tijdens je reis door Nepal overnacht je in een leuke mix van hotels, homestays en tea house lodges. Met zorg kiezen wij, samen met onze lokale contacten, de hotels in Nepal uit. Wij maken zo veel mogelijk gebruik van hotels met een centrale ligging en een leuke sfeer.

We bieden daar waar mogelijk kleinschalige, comfortabele twee-, drie- en viersterren hotels aan.

Homestays

Wij bieden in Nepal ook sfeervolle homestays aan. Overnachten in een homestay is een erg leuke manier om het leven van een Nepalese familie te ontdekken. 

Het zijn eenvoudige, comfortabele kamers. Er is warm water aanwezig. De gastvrouw verzorgt het eten en als je geïnteresseerd bent, leert ze je hoe je een echte Nepalese maaltijd moet koken! Het is een bijzondere manier van overnachten waarbij je op een leuke manier de lokale bevolking leert kennen en ook nog je steentje bijdraagt aan duurzaam toerisme

We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor tijdens je verblijf in een homestay. Lees de tips hier. 


Teahouse Lodges

Indien je een meerdaagse trekking gaat maken, zul je overnachten in de zogenoemde teahouse lodges. Dit zijn kleine guesthouses die zich op prachtige locaties, met vaak een geweldig uitzicht, op de route bevinden.

Hier zijn de basis faciliteiten aanwezig maar er zal minder comfort zijn. Er zijn warme dekens aanwezig en indien gewenst kun je een eigen slaapzak meenemen of huren in Kathmandu of Pokhara.

Toiletten en douches zijn vaak gedeeld en soms betaal je extra voor het gebruik van een warme douche. Ook worden er soms kosten in rekening gebracht voor wifi en het opladen van telefoons en andere apparatuur.