Internationale trein naar Pyongyang

Veel reizigers naar Noord-Korea reizen per trein van Beijing naar Pyongyang. Dit kan 4x per week met een directe trein en dagelijks met een trein met overstap in de grensplaats Dandong. Voor de avonturiers is er ook een internationale trein van Moskou naar Pyongyang.

Per trein naar Noord-Korea

De beste manier om naar Noord-Korea te reizen is via Beijing, de hoofdstad van China. Deze afstand kun je per trein overbruggen. Hierbij kun je er voor kiezen een directe trein te nemen of een trein met (een eenvoudige) overstap in Dandong.

Directe trein Beijing - Pyongyang:

Dag Vertrek Beijing
Aankomst Pyongyang
ma, wo, do, za
17.25u 18.45u (volgende dag)

 

Directe trein Pyongyang - Beijing:

Dag Vertrek Pyongyang
Aankomst Beijing
ma, wo, do, za
10.40u 08.38u (volgende dag)

 

Trein Beijing - Pyongyang v.v. met overstap:

Naast deze directe treinen kun je op de andere dagen ook met een overstap van Beijing naar Pyongyang reizen. Je reist dan naar de grensplaats Dandong en stapt daar over op de trein naar Pyongyang. Op deze manier is er dus iedere dag een verbinding tussen Beijing en Pyongyang. De reistijden zijn vergelijkbaar met de directe treinen. Je hebt alleen het 'ongemak' dat je van trein moet veranderen.

 

Trein Moskou - Pyongyang via Vladiwostok:

Voor de echte liefhebbers kunnen we ook de treinreis Moskou - Pyongyang regelen. Je moet even de tijd hebben want deze treinreis duurt 11 dagen en vertrekt een paar keer per maand.

 

Slaapplaatsen & restauratie:

In de trein kun je kiezen tussen eerste en tweede klas slaapplaatsen. In beiden klassen deel je de coupé met andere reizigers. In het restaurant kun je voor een paar euro eten.

 

Grenscontrole: 

Houd rekening met strenge grenscontroles aan Noord-Koreaanse zijde. Met name de foto’s in je camera worden streng gecontroleerd. Als een foto de controleur niet aanstaat kan hij deze verwijderen. Denk hierbij aan portretten van Noord-Koreanen, bijvoorbeeld van de vrouwelijke verkeersagenten. Dit geldt natuurlijk vooral als je Noord-Korea per trein verlaat.