Vervoer in Oezbekistan en Turkmenistan

Een reis door Oezbekistan en Turkmenistan maak je vrijwel altijd met een mix van transfers, binnenlandse vluchten en met de trein. YourWay2GO regelt al het gewenste vervoer tijdens je rondreis door Oezbekistan.

Trein

Voor het traject Tashkent Samarkand Bukhara – Urgench en v.v. kun je gebruik maken van de hogesnelheidslijn Afrosiab. Je reist dan telkens binnen twee uur naar je volgende bestemming.

YourWay2GO regelt de kaartjes voor je en verzorgt het vervoer van en naar het station.

Ook naar de Ferganavallei kun je met de trein reizen. Dit is een gewone trein die er vijf uur over doet. Je reist dan van Tashkent naar Margilan, het dorpje dicht bij Fergana. Je kunt kiezen in welke van de twee je overnacht.

In Turkmenistan zijn de treinen erg langzaam en is het beter om gebruik te maken van onze auto met chauffeur.

Voor de liefhebbers: in Tashkent kun je in de Turkestonstraat het eenvoudige en charmante treinenmuseum bezoeken.

Auto met chauffeur

Voor die delen van Oezbekistan waar geen trein rijdt bieden wij een auto met chauffeur aan. De ideale en meest comfortabele manier van reizen. Benzine en kosten van de chauffeur zijn inbegrepen.

Dit is de enige manier om in de Kyzylkumwoestijn, het Aidarkulmeer en in de bergen bij Sentyab te geraken. Onderweg kun je dan stoppen bij interessante plekken als Vabkent, Gijduvan en Nurata.

Ook tussen Nukus, Khiva en Bukhara reis je op deze manier.

Als je niet per trein naar de Fergana vallei wilt reizen, dan kun je dit eveneens comfortabel met je eigen vervoer doen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Kokand, Rishtan, Margilan en/of Fergana, afhankelijk van waar je overnacht.

In Turkmenistan reis je op alle trajecten per auto met chauffeur. De meeste hoofdwegen zijn goed, vooral dichtbij de hoofdstad Ashgabat.


 

Binnenlandse vluchten

Voor grotere afstanden, zoals van Tashkent naar Nukus, Khiva (via Urgench) en Termez, zijn de binnenlandse vluchten van Uzbekistan Airways ideaal.

Ook Fergana, Bukhara en Samarkand zijn met deze luchtvaartmaatschappij eenvoudig bereikbaar, maar dit zijn betrekkelijk korte afstanden.

De vluchten naar Termez gaan op dinsdag en vrijdag, op Nukus en Urgench wordt dagelijks gevlogen.

Houd er rekening mee dat je in Oezbekistan overal wordt geregistreerd. Doorgaans gebeurt dit in je hotel, maar in Nukus en Termez wordt dit al bij aankomst op de luchthaven gedaan.

In Turkmenistan bieden we geen binnenlandse vluchten aan, omdat je per auto met chauffeur een betere indruk van het land krijgt.