Proef de lokale cultuur in Thailand

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Thaise familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Gastvrijheid met een (h)eerlijke Thaise maaltijd

Lekker eten in de restaurantjes en op straat zal vast deel uitmaken van je reis door Thailand. Maar de Thai zelf eten natuurlijk vaak ook gewoon thuis. Hoe leuk is het dan om eens op bezoek te gaan en mee te eten bij een gastvrije Thaise familie.

Bij een lokaal gezin thuis eet je samen en leer je ondertussen van alles over het Thaise leven. Neem plaats aan de keukentafel en deel je persoonlijke verhalen. Werk, studie, gezin, politiek, het weer; er zijn gespreksonderwerpen genoeg! Vertel ook zeker over jouw thuisland en persoonlijke situatie, want daarin is men erg geïnteresseerd! Tip: zet van tevoren wat foto's op je telefoon van hoe jij woont en leeft. Wist je dat ze in Thailand juist vaak met lepel en vork eten in plaats van met stokjes? Weer wat geleerd!

Wat er op het menu staat is een verrassing van je gastfamilie maar je kunt vooraf wel aangeven of je vlees, vis of vega wilt. We vragen je wel om per boeking één voorkeur door te geven. Thuis kook je toch ook niet voor iedereen apart een maaltijd? Je bent van harte welkom om mee te helpen bij het bereiden van de maaltijden. De Thaise keuken is zeer divers.

Deze ervaring is voor de echte foodie uit te breiden met een bezoek aan de markt en/of winkels. Zo ervaar je het gehele proces van ingrediënt tot maaltijd. Vergeet niet je notitieboekje mee je nemen om alle recepten te noteren!

ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families in Thailand. Allemaal gewone mensen die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.

We kunnen een etentje voor je regelen in o.a. Bangkok, Chiang Mai en op Phuket.