Vervoer in Thailand

In Thailand is het mogelijk om gebruik te maken van diverse vervoersmiddelen. Zo reis je afwisselend per auto met chauffeur, openbare bus, (nacht)trein, ferry en binnenlandse vlucht. De afstanden zijn over het algemeen niet al te lang. 

Hoe reis je door Thailand?

In Thailand is het mogelijk om gebruik te maken van diverse vervoersmiddelen. De afstanden zijn vaak niet groot en makkelijk te overbruggen met een trein of bus. Om van noord naar zuid Thailand te reizen maken wij vaak gebruik van binnenlandse vluchten en/of nachttreinen.

Voor onze reizen naar Thailand maken wij gebruik van de volgende vervoersmiddelen:
- Join-in vervoer (gedeeld vervoer met andere (internationale) reizigers)
- Transfers tussen bijvoorbeeld treinstation/luchthaven naar je hotel
- Treinen
- Binnenlandse vluchten
- Ferry’s

Voor een aantal bouwstenen en rondreizen die wij aanbieden maken wij gebruik van join-in vervoer. Dit betekent dat je in een internationaal gezelschap reist naar de plaats van bestemming en dus het vervoer deelt. Onderweg maak je mogelijk een aantal stops of excursies. In de beschrijving van de bouwstenen wordt dit duidelijk aangegeven. Reis je liever met privé vervoer? Uiteraard is dit ook mogelijk, de meerprijs hiervan rekenen we graag voor je uit.

Op sommige trajecten is het mogelijk om met de (nacht)trein reizen. Reis met de nachttrein van Ayuthaya naar Chiang Mai of van Bangkok naar het zuidelijke Surat Thani. Wij reserveren standaard een plaats in de tweede klasse met airconditioning. Mocht je eerste klas willen reizen, vraag dan naar de mogelijkheden.

Vliegen of varen

Wanneer je vanuit het noorden, bijvoorbeeld vanuit Chiang Mai naar de stranden in het zuiden wilt reizen, kun je het beste een binnenlandse vlucht nemen. Voor de binnenlandse vluchten maken wij gebruik van betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Asia, Bangkok Airways en Thai Airways. Houd rekening mee dat je maximaal 20 kilo bagage, met sommige luchtvaartmaatschappijen, mee mag nemen.

De eilanden in Thailand zijn goed te bereiken per ferry (catamaran, speedboot of expresboot). De boottickets zijn in onze reizen inclusief. De ferry’s zijn comfortabele boten en varen meerdere keren per dag.

Op een aantal trajecten is het ook mogelijk om zelf je vervoer te regelen. Vaak is dit gemakkelijker dan dat wij dat voor je verzorgen en geeft je net wat meer vrijheid. Een goed voorbeeld hiervan is de trein van Bangkok naar Ayuthaya.