Gezond op reis

Een goede voorbereiding op je reis is heel belangrijk. Voor veel landen worden vaccinaties beslist aangeraden. 

Ga gezond op reis!

Een goede voorbereiding op je reis is heel belangrijk. Kleine ongemakken zoals diarree loop je gauw op. Voor veel landen worden vaccinaties beslist aangeraden.

Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria.

Vaccineren bij jou thuis!

YourWay2GO werkt nauw samen met Thuisvaccinatie. Als bij boeking van je reis kun je aangeven of je door hen benaderd wilt worden. Zij geven je deskundig advies en komen bij je thuis langs om eventueel ontbrekende vaccinaties te zetten op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Dus geen lange wachttijden bij de GGD of je huisarts, de artsen van Thuisvaccinatie komen bij jou thuis. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de inentingen!

Als je minstens vier weken voor vertrek een afspraak maakt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. De exacte prijzen van de vaccinaties vind je op de website van Thuisvaccinatie.

Een afspraak om je thuis te laten vaccineren maak je hier.

Je eigen reisapotheek 

Zorg dat je tijdens je reis het vaccinatieboekje en bloedgroepgegevens bij je hebt. Handig om mee te nemen is het Europees medisch paspoort. Deze kun je aanvragen bij je huisarts, GGD en vaccinerende instelling. Het is handig een kleine reisapotheek mee te nemen met daarin, afhankelijk van je bestemming, onder andere jodium, pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping en insectenbeten. Natuurlijk kan zonnebrand, ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en eventueel een middel tegen reisziekte niet ontbreken in je apotheek.

Voor de hygi├źne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Verder adviseren wij om een tekentang, een thermometer (onbreekbaar) en vitaminetabletten mee te nemen.

Wanneer je medicijnen gebruikt, is het raadzaam een medicijnpaspoort mee te nemen. Dit is een uitdraai van de apotheek met daarop de naam van je medicijnen in het Latijn, en soms ook in het Engels en de dosering. Altijd handig als je medische zorg nodig hebt!

Andere gezond-op-reis tips

  • Bij aankomst is het belangrijk om te acclimatiseren. Dit doe je door het lokale ritme over te nemen.
  • De straling van de zon in de (sub)tropen is bijzonder sterk. Wees dus voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd.
  • Omdat je in de hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken. Het water uit de kraan kun je niet overal drinken. Flesjes water zijn niet overal te koop, maar vaak wel in de wat luxere winkels.
  • Mocht je diarree krijgen, let er dan vooral op dat je het extra vochtverlies compenseert: veel (slappe) thee, mineraalwater of eventueel cola zonder prik. Het zouttekort kun je opheffen met ORS of bouillon.
  • Voordat je op reis gaat, is het goed de informatie op sites als Gezondopreis.nl te lezen. Op deze site vind je betrouwbare informatie, afkomstig van artsen en apothekers