Onze reisspecialisten

Verspreid over twee locaties helpen de reisspecialisten van YourWay2GO je graag bij het samenstellen van jouw reis op maat. Maak hieronder kennis met ons hechte team (op alfabetische volgorde).

Amy - Amsterdam

Voor zo lang ik mij al kan herinneren heb ik altijd al een passie gehad voor reizen en toerisme. Regelmatig zoek ik mijn familie op in Indonesië en ik heb vanuit daar hele mooie reizen door Azië mogen maken. Ook andere verre reizen naar o.a. Amerika en Australië heb ik gemaakt en ik ben nog lang niet klaar! 

Waar en hoe vaak ik ook ergens kom, reizen verveelt nooit. Nieuwe plekken zien en culturen ontdekken is iets waar ik heel gelukkig van word. Ik wist dan ook al snel dat ik hier mijn werk van wilde maken. Met veel plezier heb ik de studie Tourism Management gevolgd aan de hogeschool Inholland. 

Nu is het tijd om mijn kennis te delen. Reizen is een van de mooiste dingen wat er is en ik vind het fantastisch dat ik nu andere mensen mag helpen die ervaringen op te doen!  

Arjo - Amsterdam

Er bestaat niet één waarheid. Dat vergeten we vaak. We denken dat het Westen overal is en altijd waar, maar dat blijkt niet zo. 

'Gooi die Westerse meetlat uit het raam en dompel je onder in het vreemde en onbekende, laat je verrassen en ontregelen door alles wat anders is en zeg op alles Ja! Dan kunnen we ook nog eens lachen,' zeg ik tegen de reizigers in de groepsreizen die ik tevens begeleid voor onze zusterorganisatie Koning Aap.

Het boeiende aan reizen vind ik dan ook het mezelf onderwerpen aan die andere waarheden, of het nu de Arabische, Latijns Amerikaanse of Afrikaanse is, en proberen daar mijn weg in te vinden. Dat gaat niet altijd van een leien dakje: dan tref ik mezelf als een pruttelend, stampvoetend en verwend kind dat niet om kan gaan met al dat andere. Een betere spiegel kun je je niet wensen.

Astrid - Amsterdam

Toen ik twintig was ging ik op mijn eerste verre reis, naar Amerika. Ik raakte geïnfecteerd met het reisvirus, waarvan ik nog steeds niet genezen ben. Het begon met een reis hier en daar, tot ik besloot om mijn baan op te zeggen en reisleidster en gids te worden. Het overbrengen van mijn enthousiasme voor een bestemming vond ik een van de leukste dingen om te doen, maar jaar in jaar uit leven uit een rugtas brak mij op een gegeven moment op. 

Reizen samenstellen voor de reizigers van YourWay2GO bleek de gulden middenweg: ik kan me nog steeds iedere dag bezighouden met dat wat ik het liefste doe, en intussen iedere ochtend in mijn eigen bed wakker worden. 

Als ik zelf op vakantie ga, zoek ik het liefst een plek op waar ik een heleboel natuur en dieren kan zien, daarna een paar dagen een stad kan ontdekken om vervolgens een dagje op te laden op het strand.

Hannah - Amsterdam

“Zo leuk als thuis ook is, er zijn zoveel prachtige plekken om te ontdekken in de wereld.”

De interesse in verre reizen en culturen greep me vroeg. Ik wilde altijd al de Taj Mahal zien, dus op mijn 16e reisde ik op een studentenuitwisseling naar India. Daar leerde ik dat India niet alleen de Taj Mahal is, maar dat er nog veel meer te ontdekken viel in dit diverse land. Een belangrijke ervaring voor mij was om te weten dat de bezienswaardigheden van een land wel hoogtepunten zijn, maar dat vooral de mensen en het lokale leven een reis speciaal maken.

Deze ervaring kon ik tijdens mijn toerisme studie in Nederland (ik kom uit Duitsland) goed gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld zes maanden lang bij een touroperator in Ecuador gewerkt, mijn studie in Argentinië voortgezet en mijn bachelor scriptie in Colombia geschreven. Hier reisde ik ook zo veel als ik kon en bereisde landen als Uruguay, Peru en de VS. Na mijn studies ging ik op nieuwe avonturen naar Vietnam, Sri Lanka, Indonesië, Myanmar en ook Zuid-Afrika. Elk land is als een compleet andere wereld.

Daarna was het me duidelijk dat ik mijn ervaringen en kennis graag wilde delen. Wat is er mooier dan elke dag droomtrips te plannen en andere mensen hetzelfde geweldige gevoel te geven tijdens een reis?

Jop - Amsterdam

Als kind luisterde ik vol bewondering naar de verhalen van mijn oom die de hele wereld over reisde. Brazilië, Indonesië en IJsland: ik zocht ze ’s avonds allemaal op op mijn lichtgevende wereldbol in mijn kamer en fantaseerde over deze verre oorden. Vijftien jaar later durfde ik het aan om zelf voor het eerst op pad te gaan.

Na de middelbare school ben ik kriskras met de trein door Europa gereisd met een interrail pas in mijn hand. Een heel spannende maar onvergetelijke ervaring. Voor het eerst kwam ik in aanraking met een niet-Westerse cultuur in Istanbul. Vanaf toen wist ik zeker dat ik de hele wereld wilde zien. Perioden van veel werken, geld verdienen en weer op reis gaan, wisselden elkaar in hoog tempo af. Nu, 10 jaar later, heb ik meer dan 100 landen bezocht in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. En ik ben nog lang niet klaar!

Mijn favoriete reisbestemmingen liggen in het Verre Oosten en in het Midden-Oosten. Ik kan enorm genieten van de orde in Japan en van de drukte in Egypte, de groene jungle in Indonesië en de droge woestijnen van Mauritanië, de bergen van Bhutan en de vergezichten in Mongolië. Elk land heeft wel iets moois te bieden. 

Al je zintuigen worden tijdens reizen geactiveerd: even helemaal uit je comfort-zone zijn. Natuurlijk is een biertje op het strand met een muziekje leuk, maar ook de andere kant is mooi: of je nu iets eet waarvan je niet precies weet wat het is, je met 22 man in een warm minibusje reist of wanneer je gewekt wordt door de moskee in de straat van het hotel. Al deze ervaringen zijn net zo veel waard!

Katia - Gent

Mijn eerste verre reis was ruim twintig jaar geleden naar het prachtige Mexico, een ideale combinatie van natuur en cultuur. Daarna is de liefde voor Zuid en Midden-Amerika alleen maar groter geworden met Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru en Bolivië als volgende bestemmingen. De mensen, de taal, de natuur, de cultuur, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Thailand, Cambodja en Indonesië kon ik ook wel smaken en drie weken Zuid-Afrika was een mooie safari- en natuurbestemming!

Na twintig jaar in de bouw gewerkt te hebben als technisch-commercieel, volg ik nu uiteindelijk mijn passie en ik ben super gemotiveerd om samen met jou de ideale reis op jouw maat samen te stellen op basis van mijn ervaringen ter plaatse. 'Travelling is the only thing you buy that makes you richer'.

Mariëlle - Amsterdam

Na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme (NHTV) ben ik ruim anderhalf jaar gaan backpacken door Azië, Pacific, Noord- en Midden-Amerika. Een reis vol avonturen: hiken, duiken, vulkanen beklimmen, kamperen onder de sterrenhemel, skydiven en zelfs een tijdlang Spaans studeren in Guatemala.

Vele korte en langere reizen volgden, meestal privé of als studiereis en een enkele keer als reisbegeleider.  

Inmiddels werk ik al ruim 25 jaar in de reiswereld, nu als productmanager bij YourWay2GO. Voor mij de leukste baan die er is. Met veel plezier stel ik onze bouwstenen en rondreizen samen, in overleg met onze lokale vertegenwoordigers en in samenspraak met mijn collega’s die allen een schat aan reiservaring hebben.

Daarbij vergeten we niet om goed te luisteren naar de reiservaringen van onze reizigers en samen bouwen we zo aan de mooiste reizen waarbij de keuzevrijheid van de reiziger voorop staat.

Nausikaä - Gent

China was de eerste verre bestemming die mijn reislust aanwakkerde. Ondertussen ben ik al in Kenia, Jordanië en Kirgizië geweest en voel ik de drang om landen als Iran en Bolivia te bezoeken. Hoe ongerepter, hoe meer het me aantrekt.

Mijn studie toerisme bevestigde mijn reislust. Ik voelde me er helemaal thuis. Na mijn stage bij ons zusterbedrijf Koning Aap en een eerste werkervaring elders sta ik nu te springen om bij YourWay2GO voor jou de ideale reis op maat samen te stellen.

René - Amsterdam

Na het afronden van mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda pakte ik mijn rugzak en ging op reis. Over India had ik geweldige verhalen gehoord, dus daar wilde ik naartoe. Geld had ik niet. Wel tijd. Dus ik kocht een enkeltje Istanbul. Daar begon het avontuur. Na een maand Turkije hopte ik via de Griekse eilanden en Cyprus per boot naar Israël.

Kotsmisselijk van de zee rolde ik aan land. Vanaf Jeruzalem bracht de openbare bus me naar Cairo, waar ik in een file strandde in de buitenwijken van de stad. Egypte was fantastisch, vooral het leven langs de Nijl. Vervolgens zorgde een onmogelijk vluchtschema van Pakistan Airlines ervoor dat mijn reis naar Sri Lanka vroegtijdig eindigde in Karachi.

Hier dronk ik voor het eerst in mijn leven thee met melk. Dat was even wennen, maar een mooi voorproefje van de ontelbare glaasjes ‘chai’ die ik later in India nog zou wegslurpen… Voor het zover was zou ik eerst verliefd worden op de betoverende schoonheid van het voormalige Ceylon. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan! 

Als ik uiteindelijk in India aankom ben ik inmiddels ruim drie maanden onderweg. Het was begin jaren ’90. Internet bestond nog niet. Reizen was toen nog openstaan voor hetgeen op je pad kwam. Zonder verwachtingen, zonder reisschema. Genieten van het onbekende. Nieuwe mensen ontmoeten en jezelf tegenkomen. In India hoef je maar heel weinig te ondernemen om veel mee te maken. Het mooiste schouwspel voltrekt zich op straat en kost niets. Alleen een beetje lef om je eraan over te geven. India bleek verslavend. Liefst ga ik elk jaar weer opnieuw.

Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. De magische vergezichten van Nepal, de eettentjes op de stoepen in Bangkok, de oerwouden van Sumatra, en de rijstvelden van Sulawesi maakten dat ik maar één ding wenste toen mijn vliegtuig door een dik wolkendek afdaalde naar de polderbaan op Schiphol: zo snel mogelijk weer op reis!

In de jaren die volgden begeleidde ik vele groepsreizen in India, Iran, Indonesië en Zuidoost-Azië. Tussendoor reisde ik op eigen gelegenheid naar de meest fantastische oorden, waaronder Bangladesh, Nicaragua en Mozambique. Sinds 2000 heb ik bij verschillende reisorganisaties gewerkt, waarvan YourWay2GO en Koning Aap de kroon spannen. 

Hoewel ik tegenwoordig vaker achter een computerscherm zit dan in een rammelende bus, voel ik me nog altijd het meest op vakantie in landen zonder wifi. En ja, ik stuur ook nog altijd gewoon een kaart naar het thuisfront...

Rosanne - Amsterdam

Al op de middelbare school wist ik dat ik graag toerisme wilde studeren. Na enthousiast de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op InHolland in Diemen te hebben gevolgd en na een reis van twee maanden alleen gemaakt te hebben, ben ik direct aan de slag gegaan in de reisbranche.

 

Mijn studie bracht me onder andere naar Rwanda, waar mijn passie voor verre reizen begon. Mijn passie ligt bij Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. Bestemmingen die ik bezocht heb zijn Rwanda, India, Guatemala, Mexico, Cuba, Colombia, Chili, Zuid-Afrika, Namibië en Jordanië.

 

Graag breng ik mijn eigen enthousiasme voor deze landen, de cultuur en de taal over door middel van een op maat gemaakt reisvoorstel om de perfecte vakantie te kunnen plannen! Waar ik echt blij van word, is om te horen dat iemand hierna vol verhalen en enthousiasme terug is gekomen.

Veerle - Gent

Na mijn studies toerisme werk ik nu ruim 20 jaar in de reissector.  De reismicrobe heeft me zelf ook goed te pakken. Mijn favorieten? Mexico, Colombia, Cuba, Thailand, Indonesië, India, Jordanië, Marokko...

Ik ga steeds op zoek naar een mix van natuur, cultuur, actie en genieten! Doe mij maar koloniale steden, fietsen door rijstvelden of genieten van een mooi uitzicht na een fikse wandeling. Ook het contact met de lokale bevolking vind ik steeds verrijkend. Travelling is the only thing you buy that makes you richer!

Ik help je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.