Ontmoet onze reisspecialisten

Soenita in Myanmar

Soenita

Als jong klein meisje droomde ik al van reizen. De nieuwsgierigheid om de wijde wereld in te gaan en zelf het onbekende van dichtbij mee te gaan maken leidde tot mijn studie in het toerisme. Na mijn studie begon ik in het jaar 2000 aan mijn eerste avontuurlijke reis naar mijn roots: Rajasthan, India.  Een bijzonder begin wat ervoor zorgde dat de kriebels vergroot werden om nog meer van de wereld te zien.

Mijn passie voor reizen was begonnen….reizen is sindsdien een onmisbaar onderdeel van mijn leven geworden en maak ik ieder jaar wel een onvergetelijke reis. Ik heb gereisd in Zuid Amerika, het Midden oosten, Azië en Afrika. Omdat ik er maar geen genoeg van kreeg besloot ik in 2010 zelfs mijn backpack te pakken en een lange reis te maken in mijn eentje door een van mijn favoriete continenten: Azië. Acht maanden lang beleefde ik vele avonturen in Noord- en Zuidoost Azië, maakte ik kennis met bijzonder aardige bevolkingsgroepen en heb ik volop genoten van de verschillende culturen, heerlijke gerechten en prachtige natuur.

Met veel enthousiasme en plezier werk ik nu bij YourWay2GO waar ik mijn ervaringen kan delen en de mooiste reizen kan samenstellen voor andere reisliefhebbers. Een ideale manier om elke dag weer met mijn meest favoriete hobby bezig te zijn… reizen!

Danilo

Na mijn studie S.P.H, besloot ik om een half jaar door Zuid-Amerika te gaan reizen. Een geweldige ervaring, die mij heeft doen besluiten om van mijn passie, mijn werk te maken. Inmiddels werk ik alweer bijna 15 jaar in de reisbranche en nog steeds met heel veel plezier.

In de afgelopen jaren, heb ik alle continenten bezocht, maar Latijns Amerika blijft mijn favoriete deel van de wereld. In september dit jaar ga ik op studiereis naar Noord-Amerika, een reis waar ik ontzettend veel zin in heb!

Danilo's studiereis gaat in 2017 naar Argentinië, samen met zijn Belgische collega Katia. Daarnaast is hij van plan om in maart een paar dagen naar Sevilla te gaan en in oktober staat een vakantie van drie weken gepland. Hij is er nog niet over uit of het Brazilië, Colombia of Australië gaat worden.
medewerker YourWay2GO - individuele rondreizen
medewerker YourWay2GO - individuele reizen op maat

Lana

Door mijn interesse voor andere talen en verre reizen was mijn keuze voor mijn studie Chinese taal een logische volgende stap. Tijdens mijn studie vloog ik voor het eerst naar de andere kant van de wereld. Betoverd was ik door de bijzondere cultuur, de vriendelijke mensen en geweldige natuur. Uiteindelijk heb ik in totaal zo’n twee jaar in prachtig en afwisselend China vertoefd. Na mijn studie heb ik reizen door China begeleid, maar ik wilde uiteindelijk meer van Azië zien.
Na China ontdekt te hebben, waren mijn volgende bestemmingen Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Indonesië, Maleisië, Borneo, India en Nepal. Mijn passie voor reizen was geboren.

De combinatie van reizen en werken in Nederland kan ik goed combineren als Product Manager bij YourWay2GO. Elke dag haal ik herinneringen op aan de mooie reizen die ik gemaakt hebt en kan ik mijn enthousiasme overbrengen op anderen die erover denken ook dit mooie stukje van de wereld te gaan ontdekken. Inmiddels heb ik ook van andere continenten mogen proeven. Marokko, Madagascar en Zuid-Afrika zijn onvergetelijke vakanties geweest. Peru en Bolivia mocht ik zien in Latijns Amerika.

Lana gaat in 2017 op studiereis naar Namibië. Dit is een nieuwe bestemming voor YourWay2GO! Super leuk!

Marielle

Na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik ruim anderhalf jaar gaan backpacken door Azië, Pacific, Noord- en Midden-Amerika. Een reis vol avonturen: hiken, duiken, vulkanen beklimmen, kamperen onder de sterrenhemel, skydiven en zelfs een tijdlang Spaans studeren in Guatemala. Vele korte en langere volgden, meestal privé of als studiereis en een enkele keer als reisbegeleider. 

Inmiddels werk ik al ruim 20 jaar in de reiswereld, nu als productmanager bij YourWay2GO. Voor mij de leukste baan die er is. Met veel plezier stel ik onze bouwstenen en rondreizen samen, in overleg met onze lokale vertegenwoordigers en in samenspraak met mijn collega’s die allen een schat aan reiservaring hebben. Daarbij vergeten we niet om goed te luisteren naar de reiservaringen van onze klanten en samen bouwen we zo aan de mooiste reizen waarbij de keuzevrijheid van de reiziger voorop staat.

Mariëlle reist in 2017 naar het westen van Amerika en er zijn plannen in de maak voor een studiereis naar Costa Rica.
medewerker YourWay2GO - op maat reizen - Marielle in Ecuador, bij Runa Tupari
Arjo op de Salar de Uyuni, Bolivia - Individuele rondreizen

Arjo

Er bestaat niet één waarheid. Dat vergeten we vaak. We denken dat het Westen overal is en altijd waar, maar dat blijkt niet zo.

'Gooi die Westerse meetlat uit het raam en dompel je onder in het vreemde en onbekende, laat je verrassen en ontregelen door alles wat anders is en zeg op alles Ja!. Dan kunnen we ook nog eens lachen,' zeg ik tegen de reizigers in de groepsreizen die ik tevens begeleid voor onze zusterorganisatie Koning Aap.

Het boeiende aan reizen vind ik dan ook het mezelf onderwerpen aan die andere waarheden, of het nu de Arabische, Latijns Amerikaanse, Aziatische of Afrikaanse is, en proberen daar mijn weg in te vinden. Dat gaat niet altijd van een leien dakje: dan tref ik mezelf als een pruttelend, stampvoetend en verwend kind dat niet om kan gaan met al dat andere. Een betere spiegel kun je je niet wensen.

Arjo reist in 2017 naar Myanmar, Noord Korea en twijfelt tussen Kirgizië en Kazachstan.

Brigit

Door mijn opleiding toerisme ben ik in de reiswereld terechtgekomen. Vanuit mijn studie heb ik veel mooie studiereizen gemaakt en stages gelopen in het buitenland. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en is er echt een wereld voor mij opengegaan.

De landen die ik o.a. bezocht heb zijn Guatemala, Peru, Chili, Bolivia, Ecuador, Cuba en Costa Rica.

In 2007 en in 2010 ben ik als reisbegeleidster werkzaam geweest in Peru en Bolivia. Als reisbegeleidster deed ik mijn uiterste best om er een fantastische reis voor iedereen van te maken, door te luisteren naar de wensen van mijn klanten en dat is wat ik bij YourWay2GO nu ook doe. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen. Met veel plezier werk ik bij YourWay2GO waar ik mijn kennis en creativiteit kwijt kan in het samenstellen van reizen op maat.

Brigit gaat in 2017 op studiereis naar Ecuador en de Galapagos. Verder heeft ze nog geen concrete vakantieplannen. 
Reizen op maat
Peter op kookles in Thailand

Peter

In 2004 maakte ik mijn eerste grote reis naar het land Down Under, Australië. Deze ervaring heeft me ertoe bewogen om het jaar daar op Management Toerisme te gaan studeren aan de NHTV in Breda.

Tijdens mijn studie heb ik erg veel geleerd over de 'ins en outs van het toerisme en ben ik tijdens mijn stage in Thailand terecht gekomen. Dit was mijn eerste aanraking met een Aziatische cultuur en ik voelde me meteen helemaal thuis! Tijdens mijn stage is er een nieuwe passie geboren voor Thailand en andere Zuidoost Aziatische landen.

Elk land is anders en heeft zijn eigen unieke mensen en bezienswaardigheden. Ik heb in de 2,5 jaar na mijn studie met veel plezier in Thailand gewoond en reizen begeleid door Thailand, Laos, Cambodja en Myanmar. Ik werk nu ongeveer 3 jaar op kantoor in Nederland om de kennis die ik heb opgedaan te kunnen delen en iedereen een zo mooi  mogelijke reis aan te kunnen bieden.

Peter reist in 2017 voor en weekje naar o.a. Argentinië. Zijn studiereis brengt hem in 2017 naar China en Tibet.

Stephanie

Na de middelbare school heb ik een jaar in Amerika gestudeerd. Vanaf toen had het reisvirus mij te pakken en ben ik ook nog eens toerisme (HTRO) gaan studeren. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn landenkennis. In de jaren daarna heb ik gewerkt in Spanje en gestudeerd in Denemarken. Na mijn studie besloot ik een lange reis door Zuidoost-Azië te gaan maken en ben ik in Maleisië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Singapore en de Filipijnen geweest. Een reis van 6 maanden die ik nooit zal vergeten.

Sindsdien probeer ik ieder jaar een mooie verre reis te maken en heb ik mijn reiservaring al uitgebreid met diverse bestemmingen zoals de oostkust van Amerika, Zuid-Afrika, Marokko, China en India. Op reis geniet ik van vreemde culturen en het eten. Ook vind ik het heerlijk om gewoon te zitten en te kijken naar alles wat er gebeurd en zo op te gaan in de lokale gebruiken! Sinds het begin van 2014 werk ik bij YourWay2GO en met veel plezier help ik je bij het maken van offerte naar jouw droom bestemming in Zuidoost Azië. Hopelijk vind je Zuidoost Azië net zo geweldig als ik!
Stephanie in China
Reizen op maat

Amber

Als vanzelfsprekend begon ik op mijn zestiende aan een toeristische opleiding. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Tijdens mijn laatste stage kreeg ik de kans om op studiereis naar Kenia te gaan en was ik verkocht. Ik had de juiste keuze gemaakt.

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaar verder en heb ik een aantal mooie bestemmingen bezocht, zoals Kenia, Tanzania, Thailand, Indonesië, Myanmar, Costa Rica, Nicaragua, Maleisië, Mexico en Cuba. 

Amber heeft nog geen reisplannen voor 2017. Mocht je interessante suggesties voor haar hebben? Mail ze dan naar info@yourway2go.nl

Marcella

Dat ik mijn toekomst in ‘t toerisme moest vinden, was mij al vroeg duidelijk. Altijd al met m'n hoofd in de wolken en nieuwsgierig naar wat er achter de heg gebeurde. Gedreven om van andere culturen te leren, de geur van andere plekken op te snuiven en te proeven van vreemde gerechten. Mijn studie heb ik gevolgd aan de NHTV, waarna ik ‘t reisvirus pas goed te pakken kreeg. Na heel Europa doorgereisd te zijn, lonkten Azië en Zuid-Amerika, maar mijn hart verloor ik in Australië en Afrika!

In 2016 ben ik op studiereis naar Marokko geweest. Ik was er al eens geweest, maar er is nog genoeg te ontdekken en ik heb erg genoten van het slapen onder de sterrenhemel in de Erg Chebbi woestijn!

In 2017 reist Marcella voor een week naar Sri Lanka en gaat zij in de zomer met haar gezin naar Kroatië.
Marcell op Safari
Tim in Indonesie

Tim

Na mijn backpack gepakt te hebben voor een reis naar Maleisië begon de reisverslaving. Wat alleen een reis zou worden naar dit prachtige land werd uiteindelijk een rondreis door Zuidoost Azië. De bijzondere tempels van Angkor Wat in Cambodja, de fantastische watervallen nabij Luang Prabang in Laos, de mooie rijstvelden van Sapa in Vietnam, de rokende vulkaan Rinjani in Lombok, Indonesië en de verschillende bounty eilanden in Thailand waren maar een paar van mijn hoogtepunten van deze reis. Zuidoost Azië heeft toen mijn hart gestolen en het voelt bijna als thuiskomen als ik hier weer heen mag. 

Na deze rondreis was het voor mij dan ook geen moeilijke beslissing om een toeristische opleiding te gaan doen. Tijdens en na mijn studie heb ik nog veel mogen reizen naar bijzondere bestemmingen zoals Marokko en Nepal. Tijdens mijn reizen maak ik graag trekkingen door de bergen of vulkanen. Sinds begin 2016 werk ik nu met plezier bij Yourway2GO en help ik je graag een mooie verre reis samen te stellen waar ik in ieder geval jaloers op ga worden.

Noreen

Op mijn 16e reisde ik met mijn familie terug naar mijn roots, de Molukken. Mij eerste echte verre reis! Die reis had een behoorlijke impact op mij. De cultuur kende ik natuurlijk al, maar dit keer werd het omringd door een prachtig tropisch eiland. De geur, de natuur, het eten, maar ook van dichtbij meemaken hoe gelukkig men kan zijn met maar weinig. Ik wilde na deze reis meer zien van de wereld! Bij terugkomst ging ik daar ook serieus over nadenken en besloot daarom toeristische opleidingen te volgen.

Tijdens deze opleidingen heb ik o.a. een half jaar stage gelopen in India. Na het afronden van mijn studie werd mijn lifestyle: "werken om te reizen". Zodra ik weer genoeg geld had, boekte ik een ticket en was ik weer voor een paar maanden of soms een jaar op reis. Bij terugkomst kon ik dan weer terecht bij een reisorganisatie. Deze manier van leven hield ik 10 jaar vol en bracht me naar landen zoals o.a: India, Nepal, Tibet, China, Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja, Taiwan, Filipijnen, Australië, Guatemala, Thailand, Zuid Korea, Maleisië… kortom bijna heel Azië. Het continent waar ik me het meest thuis voel! 

Reizen is gewoon mijn passie! Nieuwe bestemmingen ontdekken, contact maken met de locals, genieten van de natuur, cultuur en niet te vergeten het lekkere eten! Het is een voorrecht om in een positie te zitten om veel van de wereld te zien!

Mijn passie voor reizen en de ervaringen die ik daarmee opdoe, kan ik kwijt in mijn werk bij het samenstellen van jouw ideale reis! 

Noreen gaat in 2017 op studiereis naar Nepal. Verder staat Vanuatu (Melanesië) hoog op haar lijst, met een tussenstop bij haar familie op de Molukken.
Noreen op Cuba
Rene op reis

René

Na het afronden van mijn studie aan de NHTV pakte ik mijn rugzak en ging op reis. Over India had ik geweldige verhalen gehoord, dus daar wilde ik naartoe. Geld had ik niet. Wel tijd. Dus ik kocht een enkeltje Istanbul. Daar begon het avontuur. Na een maand Turkije hopte ik via de Griekse eilanden en Cyprus per boot naar Israël. Kotsmisselijk van de zee rolde ik aan land. Vanaf Jeruzalem bracht de openbare bus me naar Cairo, waar ik in een file strandde in de buitenwijken van de stad. Egypte was fantastisch, vooral het leven langs de Nijl. Vervolgens zorgde een onmogelijk vluchtschema van Pakistan Airlines ervoor dat mijn reis naar Sri Lanka vroegtijdig eindigde in Karachi. Hier dronk ik voor het eerst in mijn leven thee met melk. Dat was even wennen, maar een mooi voorproefje van de ontelbare glaasjes ‘chai’ die ik later in India nog zou wegslurpen… Voor het zover was zou ik eerst verliefd worden op de betoverende schoonheid van het voormalige Ceylon. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan! 

Als ik uiteindelijk in India aankom ben ik inmiddels ruim drie maanden onderweg. Het was begin jaren ’90. Internet bestond nog niet. Reizen was toen nog openstaan voor hetgeen op je pad kwam. Zonder verwachtingen, zonder reisschema. Genieten van het onbekende. Nieuwe mensen ontmoeten en jezelf tegenkomen. In India hoef je maar heel weinig te ondernemen om veel mee te maken. Het mooiste schouwspel voltrekt zich op straat en kost niets. Alleen een beetje lef om je eraan over te geven. India bleek verslavend. Liefst ga ik elk jaar weer opnieuw.

Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. De magische vergezichten van Nepal, de eettentjes op de stoepen in Bangkok, de oerwouden van Sumatra, en de rijstvelden van Sulawesi maakten dat ik maar één ding wenste toen mijn vliegtuig door een dik wolkendek afdaalde naar de polderbaan op Schiphol: zo snel mogelijk weer op reis!

In de jaren die volgden begeleidde ik vele groepsreizen in India, Iran, Indonesië en Zuidoost-Azië. Tussendoor reisde ik op eigen gelegenheid naar de meest fantastische oorden, waaronder Bangladesh, Nicaragua en Mozambique. Sinds 2000 heb ik bij verschillende reisorganisaties gewerkt, waarvan Koning Aap de kroon spant. 

Hoewel ik tegenwoordig vaker achter een computerscherm zit dan in een rammelende bus, voel ik me nog altijd het meest op vakantie in landen zonder wifi. En ja, ik stuur ook nog altijd gewoon een kaart naar het thuisfront...

Franca

Na mijn middelbare school ben ik een jaar gaan backpacken met mijn tweelingzusje in Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand. Voor het eerst met het vliegtuig en dan direct naar de andere kant van de wereld. In Australië reisden we met ons gekochte busje door heel het land en hier proefde ik voor het eerst van de vrijheid die reizen met zich mee brengt. Tijdens dat jaar ben ik dan ook gebeten door de spreekwoordelijke travel bug; ik was vastberaden nog veel meer van de wereld te gaan zien! Die belofte aan mezelf ben ik aardig goed nagekomen en inmiddels heb ik al veel landen bezocht, dan wel om te reizen, dan wel om te studeren of te werken. Mijn studie Internationale Betrekkingen is dan ook voortgekomen uit mijn interesse voor het internationale, voor andere landen, andere talen en andere culturen. 

Na die eerste grote reis ben ik onder andere in India, Myanmar, Ethiopië, Marokko, Oman, Iran en Israël geweest en ben ik ook nóg een keer een jaar op reis geweest. Die tweede keer ben ik in Canada gestart om langzaam naar beneden af te reizen. Via de VS en Costa Rica heb ik toen nog zes maanden in Zuid-Amerika gereisd, waarbij ik Argentinië, Chili, Bolivia, Peru en Colombia heb bezocht. 

Ik vind het heerlijk om prachtige landschappen te fotograferen, de lokale taal (enigszins) te leren om zo makkelijker contact te maken met de bevolking en om bijzondere, lokale gerechten te eten. Maar ik kan ook enorm genieten van de kleine dingen op reis, zoals de geur van lekker eten op straat, een verfrissende douche na een vermoeiende, meerdaagse trekking of een plotselinge ontmoeting met een nieuwsgierige berggeit.

Reizen verrijkt je en ik zou niet meer zonder kunnen. Ik gun iedereen deze unieke ervaringen in het buitenland en daarom vind ik mijn werk als reisspecialist heerlijk om te doen; graag help ik iedereen bij het samenstellen van die mooie droomreis die precies bij hun persoonlijke wensen past. Ik weet zeker dat je het fantastisch gaat vinden!

Franca reis in april 2017 af naar Oeganda waar zij haar zus gaat opzoeken. Haar huwelijksreis gaat naar het mooie Corsica en waarschijnlijk reist ze in maart naar Iran voor haar studiereis.
Franca op reis
Joris op reis

Joris

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het beleven van bijzondere avonturen. Ik droomde weg bij het bekijken van mooie plaatjes en zei dan tegen mijn ouders, terwijl ik een bestemming aanwees: 'Daar wil ik naartoe'. Met een marker zette ik dan een grote cirkel om het desbetreffende land, dat daarmee gelijk werd toegevoegd aan mijn bucketlist.

Toch heeft het nog wel even geduurd voordat ik de eerste landen van mijn bucketlist kon afvinken. Studie en werk hielden mij tegen. In 2014 heb ik samen met mijn vriendin de stoute schoenen aangetrokken en het vliegtuig gepakt naar Zuidoost-Azië voor een reis van zes maanden. Vanuit Vietnam zijn we verder getrokken door de landen Cambodja, Thailand, Indonesië, Maleisië (schiereiland + Borneo) en geëindigd in Sri Lanka.

Tijdens deze periode heeft Zuidoost-Azië mij in alle opzichten verbaasd. De lieve, blije en inspirerende lokale mensen zijn fantastisch. Je wordt met open armen en een brede lach onthaald. Deze positieve manier van het leven benaderen heeft mij echt veranderd. Terug in Nederland miste ik deze warme omgeving en ben daarom in 2016 nogmaals teruggevlogen naar Azië om Sumatra (Indonesië) en het oosten van het schiereiland Maleisië te bezoeken. Voet zetten op het vliegveld van Medan op Sumatra voelde als thuiskomen.

Ik kan nu toch wel echt zeggen dat ik besmet ben geraakt met het reisvirus. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen, genieten van de natuur, trekkingen maken, lokalen ontmoeten, bergen beklimmen, vrijheid proeven en uiteraard lekker eten maken mij blij en enthousiast. Dit gevoel wil ik graag overbrengen, want ik gun iedereen een fantastische ervaring. Ik help daarom graag bij het vinden van een passende reis.

Joris is van plan om in 2017 naar de Filipijnen af te reizen. Maar Costa Rica en Nicaragua is ook een optie.