Onze reisspecialisten

Verspreid over twee locaties helpen de reisspecialisten van YourWay2GO je graag bij het samenstellen van jouw reis op maat. Maak hieronder kennis met ons hechte team (op alfabetische volgorde).

Amber - Amsterdam

Als vanzelfsprekend begon ik op mijn zestiende aan een toeristische opleiding. Ik hoefde er niet lang over na te denken.

Tijdens mijn laatste stage kreeg ik de kans om op studiereis naar Kenia te gaan en was ik verkocht. Ik had de juiste keuze gemaakt. 

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en heb ik mooie bestemmingen bezocht in Zuid-Oost Azië, Afrika en Midden-Amerika. Ook ben ik in India en Sri Lanka geweest. Ik help je graag bij het samenstellen van een reis.

In 2019 heeft Amber nog geen concrete plannen. Heb jij een leuk idee? Mail ons: [email protected]

Arjo - Amsterdam

Er bestaat niet één waarheid. Dat vergeten we vaak. We denken dat het Westen overal is en altijd waar, maar dat blijkt niet zo. 

'Gooi die Westerse meetlat uit het raam en dompel je onder in het vreemde en onbekende, laat je verrassen en ontregelen door alles wat anders is en zeg op alles Ja! Dan kunnen we ook nog eens lachen,' zeg ik tegen de reizigers in de groepsreizen die ik tevens begeleid voor onze zusterorganisatie Koning Aap.

Het boeiende aan reizen vind ik dan ook het mezelf onderwerpen aan die andere waarheden, of het nu de Arabische, Latijns Amerikaanse of Afrikaanse is, en proberen daar mijn weg in te vinden. Dat gaat niet altijd van een leien dakje: dan tref ik mezelf als een pruttelend, stampvoetend en verwend kind dat niet om kan gaan met al dat andere. Een betere spiegel kun je je niet wensen.

Na enkele mooie reizen Kirgizië en Indonesië in 2018 heeft Arjo voor dit jaar zijn oog laten vallen op India.

Bart - Gent

Mijn grote droom was ooit in Tibet te geraken. Ik moet ergens een zeer goede daad hebben gesteld want ik ben er inmiddels tien keer geweest.

Gulzig naar meer heb ik een flink stuk van Afrika, Azië en Midden-Amerika bereisd. Zo intensief dat ik het nu prettig vind om thuis te zijn.

Die kennis en ervaring gebruik ik nu met plezier om reizen op maat samen te stellen.

In 2018 heeft Bart een mooie reis naar Japan gemaakt. Voor dit jaar heeft hij nog geen concrete plannen. Heb jij een leuk idee? Mail je suggesties naar [email protected]

Bo - Amsterdam

Mijn eerste verre reis was naar Thailand, ik was toen net 3 jaar oud. Sindsdien ging ik elk jaar met mijn ouders mee op stap naar een verre bestemming. Jamaica, Dominicaanse Republiek, Egypte, Florida en nog vele andere bestemmingen bezocht ik al voor mijn 18e. Ik vond het altijd geweldig als we op reis gingen en keek mijn ogen uit. Het reizen heb ik dus echt van jongs af aan meekregen en is mij altijd bijgebleven.

Toen ik klaar was met mijn Havo opleiding was het dan ook niet zo gek dat ik Tourism Management ging studeren. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over de reisbranche en een aantal leuke uitstapjes mogen maken in Europa. In 2017 heb ik stage gelopen bij YourWay2GO en toen heb ik mij gerealiseerd dat de reisbranche écht bij mij past. Na een interessant onderzoek over duurzaamheid kon ik mijn opleiding met positief resultaat afronden.

In 2018 besloten mijn vriend en ik het koude en regenachtige Nederland te verlaten en zijn we samen gaan reizen door het prachtige Zuid-Oost Azië. We zijn onze reis gestart in Java waar we treinreizen maakten door de geweldige natuur en kennis maakten met de vriendelijke bevolking. We reisden door naar Thailand, voor mij een bijzonder land met een speciaal plekje in mijn hart. Inmiddels ben ik hier ook meer dan 12 keer geweest en ken ik alle highlights van het land. Na heerlijk relaxen op de prachtige eilanden in Thailand reisden we door naar Cambodja waar we de welbekende tempels van Angkor bezochten en meer leerden over de heftige geschiedenis van het land. Onze reis vervolgden we in Vietnam wat mij echt in alle opzichten heeft verrast! Ik vond Vietnam een geweldig land en ben hier dan ook een maand gebleven om alle leuke en mooie plekken te bezoeken. Onze reis zijn we geëindigd in het bruisende Singapore en na ruim 3 maanden reizen keerden we terug naar Nederland. 

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan in Zuid-Oost Azië de afgelopen jaren wil ik nu graag inzetten bij YourWay2GO. Ik word er blij van om met enthousiasme te vertellen over de landen die ik heb bezocht en vervolgens een passende reis op maat te maken. 
 
Bo is net terug van een rondreis door Indonesië, Thailand, Cambodja en Vietnam. Voor 2019 staan alle opties nog open, wellicht wordt het nu een keer een bestemming in Zuid-Amerika.

Brigit - Amsterdam

Door mijn opleiding toerisme ben ik in de reiswereld terechtgekomen. Vanuit mijn studie (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda) heb ik veel mooie studiereizen gemaakt en stages gelopen in het buitenland. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en is er echt een wereld voor mij opengegaan.

De landen waar ik geweest ben zijn Mexico, Guatemala, Cuba, Costa Rica, Ecuador, Peru-Chili-Bolivia, Argentinië, Brazilië, Jordanië, Vietnam, Nepal, Botswana, India en Tanzania.

In 2007 en in 2010 ben ik als reisbegeleidster werkzaam geweest in Peru en Bolivia. In die hoedanigheid deed ik mijn uiterste best om er voor iedereen een fantastische reis van te maken. Dat deed ik door te luisteren naar de wensen van mijn reizigers. En dat is wat ik bij YourWay2GO ook doe.

Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen. Met veel plezier werk ik met al mijn kennis en ervaring een mooi reisvoorstel voor je uit. Inmiddels ben ik hier alweer een behoorlijk aantal jaar werkzaam en nóg steeds stel ik met veel plezierreizen samen.

Brigit gaat binnenkort op studiereis naar Mexico-Guatemala en Belize en daarna naar Oezbekistan.

 

Danilo - Amsterdam

Na mijn studie sociaal pedagogische hulp besloot ik om een half jaar door Zuid-Amerika te gaan reizen. Deze geweldige ervaring heeft mij doen besluiten om van mijn passie mijn werk te maken.

Inmiddels werk ik alweer bijna vijftien jaar in de reiswereld en nog steeds met heel veel plezier.

In de afgelopen jaren heb ik alle continenten bezocht, maar Latijns Amerika blijft mijn favoriete deel van de wereld.

Naast reisvoorstellen voor Latijns-Amerika maak ik ook mooie reisvoorstellen voor Japan en Zuid Afrika.

Na een mooie studiereis naar Colombia in het najaar van 2018 verheugt Danilo zich om de volgende carnaval in Brazilië te zijn. Ook ligt er een mooie reis door Zuid-Afrika en eSwatini in het verschiet.

Fé - Gent

Reizen is een nieuw deel van jezelf ontdekken, jezelf de kans geven om te groeien en je zintuigen te prikkelen. Dit werd me al snel duidelijk toen ik voor eerst besloot een verre reis te maken. Mijn eerste ervaringen lagen in de Verenigde Staten, een bestemming die na veel bezoekjes geen geheimen meer voor me heeft.

Toch wou ik mijn grenzen nog meer verleggen en kocht ik een ticket richting Japan. Wat ik echter niet wist, was dat na mijn bezoek aan Japan, de wereld zoals ik hem kende er plots anders ging uit zien. Ik kreeg een onstilbare honger voor reizen en trok richting Thailand, China, Nicaragua, Cuba, de Nederlandse Antillen, Marokko en doorkruiste ik de Scandinavische landen IJsland, Noorwegen, Zweden en Finland.

Eenmaal op reis ga ik steeds op zoek naar vernieuwing en progressiviteit. Voor mijn vertrek zoek ik dan ook steeds naar opkomende buurten of wijken, culinaire ontdekkingen en een straf staaltje cultuur. Reizen is niet alleen nadenken en bezoeken, voor mij is het genieten en me laten onderdompelen in de sfeer van het lokale leven.

In 2019 staat een reis naar West Canada op het programma en een roadtrip langs the Pacific North West van de Verenigde Staten.

Hannah - Amsterdam

“Zo leuk als thuis ook is, er zijn zoveel prachtige plekken om te ontdekken in de wereld.”

De interesse in verre reizen en culturen greep me vroeg. Ik wilde altijd al de Taj Mahal zien, dus op mijn 16e reisde ik op een studentenuitwisseling naar India. Daar leerde ik dat India niet alleen de Taj Mahal is, maar dat er nog veel meer te ontdekken viel in dit diverse land. Een belangrijke ervaring voor mij was om te weten dat de bezienswaardigheden van een land wel hoogtepunten zijn, maar dat vooral de mensen en het lokale leven een reis speciaal maken.

Deze ervaring kon ik tijdens mijn toerisme studie in Nederland (ik kom uit Duitsland) goed gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld zes maanden lang bij een touroperator in Ecuador gewerkt, mijn studie in Argentinië voortgezet en mijn bachelor scriptie in Colombia geschreven. Hier reisde ik ook zo veel als ik kon en bereisde landen als Uruguay, Peru en de VS. Na mijn studies ging ik op nieuwe avonturen naar Vietnam, Sri Lanka, Indonesië, Myanmar en ook Zuid-Afrika. Elk land is als een compleet andere wereld.

Daarna was het me duidelijk dat ik mijn ervaringen en kennis graag wilde delen. Wat is er mooier dan elke dag droomtrips te plannen en andere mensen hetzelfde geweldige gevoel te geven tijdens een reis?

Heidi - Gent

Mijn eerste verre reis had Maleisië en Maleisisch Borneo als bestemming. Ik kreeg er de smaak van het rondtrekken echt te pakken. Sindsdien ben ik elk jaar blijven reizen naar exotische bestemmingen.

Na vijf jaar wetenschappelijke carrière, besloot ik om er voor langere periode op uit te trekken in Azië en Australië.

Nu ik terug ben deel ik bij YourWay2GO graag mijn kennis en ervaring met jullie om de ideale reis op maat samen te stellen!

Voor 2019 maakt Heidi plannen om naar Japan af te reizen.

Iwein - Gent

'Tussen de regels door lezen' dank ik aan het jarenlange reizen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Geschiedenis, hedendaagse politiek, godsdienst en zoveel dingen meer, maakt mijn inzicht over deze boeiende wereld begripvol.

Eén van die landen die ik door en door ken is Madagascar. Mijn eerste bezoek aan de ‘verste poort van Azië’ én ‘de Galapagos van het Afrikaanse continent’ dateert al van vóór 1990.

Met enthousiasme deel ik graag de kennis en ervaring voor het samenstellen van een ideale Madagascar rondreis conform jullie wensen!

Ook dit jaar zal Iwein weer naar Madagascar afreizen.

Jop - Amsterdam

Als kind luisterde ik vol bewondering naar de verhalen van mijn oom die de hele wereld over reisde. Brazilië, Indonesië en IJsland: ik zocht ze ’s avonds allemaal op op mijn lichtgevende wereldbol in mijn kamer en fantaseerde over deze verre oorden. Vijftien jaar later durfde ik het aan om zelf voor het eerst op pad te gaan.

Na de middelbare school ben ik kriskras met de trein door Europa gereisd met een interrail pas in mijn hand. Een heel spannende maar onvergetelijke ervaring. Voor het eerst kwam ik in aanraking met een niet-Westerse cultuur in Istanbul. Vanaf toen wist ik zeker dat ik de hele wereld wilde zien. Perioden van veel werken, geld verdienen en weer op reis gaan, wisselden elkaar in hoog tempo af. Nu, 10 jaar later, heb ik meer dan 100 landen bezocht in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. En ik ben nog lang niet klaar!

Mijn favoriete reisbestemmingen liggen in het Verre Oosten en in het Midden-Oosten. Ik kan enorm genieten van de orde in Japan en van de drukte in Egypte, de groene jungle in Indonesië en de droge woestijnen van Mauritanië, de bergen van Bhutan en de vergezichten in Mongolië. Elk land heeft wel iets moois te bieden. 

Al je zintuigen worden tijdens reizen geactiveerd: even helemaal uit je comfort-zone zijn. Natuurlijk is een biertje op het strand met een muziekje leuk, maar ook de andere kant is mooi: of je nu iets eet waarvan je niet precies weet wat het is, je met 22 man in een warm minibusje reist of wanneer je gewekt wordt door de moskee in de straat van het hotel. Al deze ervaringen zijn net zo veel waard!

In de 2018 reisde Jop van Marokko, via de Westelijke Sahara naar Mauritanië, Senegal en Gambia. Ook ging hij naar Wit-Rusland, Litouwen en Polen. In 2019 gaat Jop naar Canada, Maleisië, Singapore, Indonesië en Oost-Timor.

Joris - Amsterdam

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het beleven van bijzondere avonturen. Ik droomde weg bij het bekijken van mooie plaatjes en zei dan tegen mijn ouders, terwijl ik een bestemming aanwees: 'Daar wil ik naartoe'. Met een marker zette ik dan een grote cirkel om het desbetreffende land, dat daarmee gelijk werd toegevoegd aan mijn bucketlist.

Toch heeft het nog wel even geduurd voordat ik de eerste landen van mijn bucketlist kon afvinken. Studie en werk hielden mij tegen. In 2014 heb ik samen met mijn vriendin de stoute schoenen aangetrokken en het vliegtuig gepakt naar Zuidoost-Azië voor een reis van zes maanden. Vanuit Vietnam zijn we verder getrokken door de landen Cambodja, Thailand, Indonesië, Maleisië (schiereiland + Borneo) en geëindigd in Sri Lanka.

Tijdens deze periode heeft Zuidoost-Azië mij in alle opzichten verbaasd. De lieve, blije en inspirerende lokale mensen zijn fantastisch. Je wordt met open armen en een brede lach onthaald. Deze positieve manier van het leven benaderen heeft mij echt veranderd. Terug in Nederland miste ik deze warme omgeving en ben daarom in 2016 nogmaals teruggevlogen naar Azië om Sumatra (Indonesië) en het oosten van het schiereiland Maleisië te bezoeken. Voet zetten op het vliegveld van Medan op Sumatra voelde als thuiskomen.

Ik kan nu toch wel echt zeggen dat ik besmet ben geraakt met het reisvirus. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen, genieten van de natuur, trekkingen maken, lokalen ontmoeten, bergen beklimmen, vrijheid proeven en uiteraard lekker eten maken mij blij en enthousiast. Dit gevoel wil ik graag overbrengen, want ik gun iedereen een fantastische ervaring. Ik help daarom graag bij het vinden van een passende reis.

Na een avontuurlijk 2018, waarin hij Spanje, Griekenland, Japan, Indonesië en Vietnam bezocht, gaat Joris in 2019 naar Mexico, Guatemala en Belize.

Katia - Gent

Mijn eerste verre reis was ruim twintig jaar geleden naar het prachtige Mexico, een ideale combinatie van natuur en cultuur. Daarna is de liefde voor Zuid en Midden-Amerika alleen maar groter geworden met Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru en Bolivië als volgende bestemmingen. De mensen, de taal, de natuur, de cultuur, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Thailand, Cambodja en Indonesië kon ik ook wel smaken en drie weken Zuid-Afrika was een mooie safari- en natuurbestemming!

Na twintig jaar in de bouw gewerkt te hebben als technisch-commercieel, volg ik nu uiteindelijk mijn passie en ik ben super gemotiveerd om samen met jou de ideale reis op jouw maat samen te stellen op basis van mijn ervaringen ter plaatse. 'Travelling is the only thing you buy that makes you richer'.

Amper bijgekomen van haar reizen naar Zuid-Afrika en Thailand bereidt Katia zich voor op Brazilië.

Kimberly - Amsterdam

Toen ik drie was namen mijn ouders mij mee op familiebezoek naar Indonesië. Ik denk dat toen het reisvirus er stiekem is ingekropen.

Tijdens en na mijn toeristische opleiding aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda heb ik veel rondgereisd over deze wereldbol.

Van Azië heb ik het meeste gezien: aan Indonesië, Thailand, Vietnam, Maleisië en Japan heb ik mooie herinneringen. De laatste tijd heb ik ook bijzondere landen van het Midden-Oosten leren kennen, zoals Marokko en Iran. Prachtig!

In 2014 hebben mijn man en ik een langere reis gemaakt. Na Tokyo en Nieuw Caledonië belandden we in Nieuw-Zeeland, waar we vier weken met de camper rond hebben gereden. Daarna hebben we nog eens vijf weken door Australië gereisd. Geweldig!

In 2016 ben ik moeder geworden van mijn eerste kindje. Of het reizen daardoor minder is geworden? Helemaal niet! Thailand, Cambodja, Indonesië en Iran: het kan ook prima met een dreumes.

Met alle ervaringen en opgedane kennis tijdens deze bijzondere reizen kan ik voor jou vast een mooie reis samenstellen.

In 2018 heeft Kimberly rondgereisd door China, Oezbekistan en Japan. Dit jaar doet Kimberly het rustiger aan omdat ze zwanger is van haar tweede kind. Desondanks zal ze op vakantie gaan naar Marokko en voor het eind van het jaar staan Maleisië en Thailand op de planning.

Lotte - Gent

Tijdens mijn studiejaren gebruikte ik de vakanties om verschillende delen van Azië te verkennen: de cultuur, de mensen en de prachtige afwisselende natuur deden me altijd terugkeren. Later ontdekte ik ook de schoonheid van Midden- en Zuid-Amerika en Afrika.

De laatste jaren reis ik op een andere manier: met mijn kinderen. Met hen heb ik voor mij nog onbekende bestemmingen zoals Marokko, Egypte, Sri Lanka, Maleisië, Indonesië, Cuba en Canada ontdekt en vastgesteld dat ook deze delen van de wereld prachtig zijn!

Lotte gaat in 2019 naar Zuid Afrika en Peru. Verder heeft zij nog geen vakantieplannen.

Marcella - Amsterdam

Dat ik mijn toekomst in ‘t toerisme moest vinden was mij al vroeg duidelijk. Altijd al met m'n hoofd in de wolken en nieuwsgierig naar wat er achter de heg gebeurde. Gedreven om van andere culturen te leren, de geur van andere plekken op te snuiven en te proeven van vreemde gerechten.

Mijn studie heb ik gevolgd aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda, waarna ik ‘t reisvirus pas goed te pakken kreeg. Na heel Europa doorgereisd te zijn, lonkten Azië en Zuid-Amerika, maar mijn hart verloor ik in Australië en Afrika.

In 2016 ben ik op studiereis naar Marokko geweest. Ik was er al eens geweest, maar er is nog genoeg te ontdekken en ik heb erg genoten van het slapen onder de sterrenhemel in de Erg Cheggaga woestijn!

In 2019 staat voor Marcella een reis naar Zuid Afrika op de planning.

Mariëlle - Amsterdam

Na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme (NHTV) ben ik ruim anderhalf jaar gaan backpacken door Azië, Pacific, Noord- en Midden-Amerika. Een reis vol avonturen: hiken, duiken, vulkanen beklimmen, kamperen onder de sterrenhemel, skydiven en zelfs een tijdlang Spaans studeren in Guatemala.

Vele korte en langere volgden, meestal privé of als studiereis en een enkele keer als reisbegeleider.  

Inmiddels werk ik al ruim 20 jaar in de reiswereld, nu als productmanager bij YourWay2GO. Voor mij de leukste baan die er is. Met veel plezier stel ik onze bouwstenen en rondreizen samen, in overleg met onze lokale vertegenwoordigers en in samenspraak met mijn collega’s die allen een schat aan reiservaring hebben.

Daarbij vergeten we niet om goed te luisteren naar de reiservaringen van onze reizigers en samen bouwen we zo aan de mooiste reizen waarbij de keuzevrijheid van de reiziger voorop staat.

Mariëlle ging in 2018 naar Cuba, Amerika en de Lofoten in Noorwegen. Met enkele collega's bezocht ze in maart 2019 het Kruger Park en de Panorama route in  Zuid-Afrika. Inmiddels is ze terug van een heerlijke reis met haar gezin door Mexico's zonovergoten Yucatán Peninsula. Voor de rest van het jaar ligt er verder nog een reis naar Amerika in het verschiet én niet te vergeten een weekje Belgische Kempen.

Marijn - Amsterdam

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de wereld. Dat was eerst nog hangend boven de atlas, maar al snel leidde ik ons gezin door Europa met mooie autoreizen (ja, ooit had ik vliegangst!). Eenmaal op eigen benen heb ik zo’n beetje alle bestemmingen buiten Europa bezocht waar ik toen van droomde, zo ook landen ver buiten de gebaande paden als Turkmenistan en Burundi. Elke dag verwonder ik me over de pracht van onze planeet en de verschillende culturen die het herbergt.

 

Na mijn studies geografie heb ik ervoor gekozen om door te gaan in het toerisme, waar mijn grootste passie ligt. Niet alleen is toerisme voor mij en voor veel mensen een favoriete vrijetijdsbesteding. Het is een belangrijke activiteit om elkaars culturen in de wereld te begrijpen en voor veel landen een kansrijke sector om zich economisch te ontwikkelen.

 

Lange tijd waren reizen naar Afrika voor mij het ultieme avontuur. Misschien ook omdat dit mijn eerste reis was buiten Europa! Inmiddels voel me ik eigenlijk overal wel thuis en begin ik juist Nederland weer meer te waarderen. Ik probeer op dit moment dan ook vooral mijn passie voor verre reizen aan jullie over te brengen.

 

In 2018 reisde Marijn naar Colombia, Panama, Kaapverdië, Filipijnen, de Kaukasus landen, India en Oman. Voor 2019 staan Chili, Argentinië, Noorwegen, China, Libanon, Ethiopië en IJsland op de planning.

Nausikaä - Gent

China was de eerste verre bestemming die mijn reislust aanwakkerde. Ondertussen ben ik al in Kenia, Jordanië en Kirgizië geweest en voel ik de drang om landen als Iran en Bolivia te bezoeken. Hoe ongerepter, hoe meer het me aantrekt.

Mijn studie toerisme bevestigde mijn reislust. Ik voelde me er helemaal thuis. Na mijn stage bij ons zusterbedrijf Koning Aap en een eerste werkervaring elders sta ik nu te springen om bij YourWay2GO voor jou de ideale reis op maat samen te stellen.

Na een studiereis naar China, een blitsbezoek aan Oezbekistan en een wandelvakantie in Schotland trekt Nausikaä in 2019 richting Thailand en Marokko.

René - Amsterdam

Na het afronden van mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda pakte ik mijn rugzak en ging op reis. Over India had ik geweldige verhalen gehoord, dus daar wilde ik naartoe. Geld had ik niet. Wel tijd. Dus ik kocht een enkeltje Istanbul. Daar begon het avontuur. Na een maand Turkije hopte ik via de Griekse eilanden en Cyprus per boot naar Israël.

Kotsmisselijk van de zee rolde ik aan land. Vanaf Jeruzalem bracht de openbare bus me naar Cairo, waar ik in een file strandde in de buitenwijken van de stad. Egypte was fantastisch, vooral het leven langs de Nijl. Vervolgens zorgde een onmogelijk vluchtschema van Pakistan Airlines ervoor dat mijn reis naar Sri Lanka vroegtijdig eindigde in Karachi.

Hier dronk ik voor het eerst in mijn leven thee met melk. Dat was even wennen, maar een mooi voorproefje van de ontelbare glaasjes ‘chai’ die ik later in India nog zou wegslurpen… Voor het zover was zou ik eerst verliefd worden op de betoverende schoonheid van het voormalige Ceylon. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan! 

Als ik uiteindelijk in India aankom ben ik inmiddels ruim drie maanden onderweg. Het was begin jaren ’90. Internet bestond nog niet. Reizen was toen nog openstaan voor hetgeen op je pad kwam. Zonder verwachtingen, zonder reisschema. Genieten van het onbekende. Nieuwe mensen ontmoeten en jezelf tegenkomen. In India hoef je maar heel weinig te ondernemen om veel mee te maken. Het mooiste schouwspel voltrekt zich op straat en kost niets. Alleen een beetje lef om je eraan over te geven. India bleek verslavend. Liefst ga ik elk jaar weer opnieuw.

Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. De magische vergezichten van Nepal, de eettentjes op de stoepen in Bangkok, de oerwouden van Sumatra, en de rijstvelden van Sulawesi maakten dat ik maar één ding wenste toen mijn vliegtuig door een dik wolkendek afdaalde naar de polderbaan op Schiphol: zo snel mogelijk weer op reis!

In de jaren die volgden begeleidde ik vele groepsreizen in India, Iran, Indonesië en Zuidoost-Azië. Tussendoor reisde ik op eigen gelegenheid naar de meest fantastische oorden, waaronder Bangladesh, Nicaragua en Mozambique. Sinds 2000 heb ik bij verschillende reisorganisaties gewerkt, waarvan Koning Aap de kroon spant. 

Hoewel ik tegenwoordig vaker achter een computerscherm zit dan in een rammelende bus, voel ik me nog altijd het meest op vakantie in landen zonder wifi. En ja, ik stuur ook nog altijd gewoon een kaart naar het thuisfront...

René is pas net terug uit Myanmar, maar zal in 2019 al snel weer snel afreizen naar India en Marokko.

Rosanne - Amsterdam

Al op de middelbare school wist ik dat ik graag toerisme wilde studeren. Na enthousiast de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op InHolland in Diemen te hebben gevolgd en na een reis van twee maanden alleen gemaakt te hebben, ben ik direct aan de slag gegaan in de reisbranche.

 

Mijn studie bracht me onder andere naar Rwanda, waar mijn passie voor verre reizen begon. Mijn passie ligt bij Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. Bestemmingen die ik bezocht heb zijn Rwanda, India, Guatemala, Mexico, Cuba, Colombia, Chili, Zuid-Afrika, Namibië en Jordanië.

 

Graag breng ik mijn eigen enthousiasme voor deze landen, de cultuur en de taal over door middel van een op maat gemaakt reisvoorstel om de perfecte vakantie te kunnen plannen! Waar ik echt blij van word, is om te horen dat iemand hierna vol verhalen en enthousiasme terug is gekomen.

 

In 2019 staat er een reis naar Argentinië in de planning.

Sanne - Amsterdam

Mijn eerste reis naar de andere kant van de wereld was toen ik 1 jaar oud was, mijn ouders gingen naar New-Zeeland en namen mij mee! Helaas kan ik mij er niet veel meer van herinneren, maar het reizen naar verre bestemmingen is er wél met de paplepel ingegoten. 

Met mijn vader (wereldreiziger vanaf de jaren 70) als mijn grote voorbeeld ben ik er op mijn 19e zelf op uit getrokken naar Nepal, Zuid-Oost Azië en Indonesië; een half jaar backpacken op een klein budget. Deze ervaring heeft mij geleerd zelfstandig te zijn en mijn eigen problemen op te lossen.

Na deze reis ben ik Wereldgodsdiensten gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Op reis was mijn interesse voor Aziatische religies aangewakkerd en daarom wilde ik mij er graag meer in gaan verdiepen. Mijn specialisatie werd dan ook: Boeddhisme & Hindoeïsme.

Nog tijdens mijn studie heb ik een tussenjaar genomen om wéér een verre reis te maken; dit keer naar China, Tibet, Nepal en India, Argentinië, Chili en Antarctica. Dit was een fantastisch jaar, vol avontuur, prachtige landschappen en bijzondere gebruiken. Vooral Tibet en Antarctica waren unieke bestemmingen en hebben veel indruk op mij achter gelaten.

Ik ging in eerste instantie op reis om mijn kennis van de wereld te verbreden. Ik vind het belangrijk om te ervaren hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Sommige landen, zoals India en China, houden je echt een spiegel voor: waarom vind ik het belangrijk dat iets op een bepaalde manier gaat? Een andere cultuur laat je zien dat jouw referentiekader niet de enige is, en dat er niet één waarheid is om aan vast te houden. 

Daarnaast hou ik erg van wandelen, dus maak ik graag treks door mooie natuurgebieden, het liefst door de bergen.

In 2019 zal Sanne in elk geval naar China afreizen. Meer reizen liggen nog op de tekentafel.

Thomas - Amsterdam

Na afloop van een sportopleiding heb ik enkele jaren als snowboardleraar in Oostenrijk gewerkt en diverse toffe reizen gemaakt. Getrokken door de wereld van toerisme besloot ik hierop om een studie Management Toerisme aan NHTV te Breda te volgen. Tijdens mijn studie heb ik mooie bestemmingen bezocht gedurende studiereizen en stages.

Zowel voor, tijdens als na mijn studie ben ik altijd extra geïnteresseerd geweest in Latijns Amerika vanwege de taal, historie, cultuur en natuur. Van de mooie witte zandstranden in de Caraïben tot de machtige bergen in de Andes en van geweldige steden als Buenos Aires tot kleine koloniale dorpen in Colombia, de regio is enorm veelzijdig en geweldig om al reizende te ervaren.

Maar ook buiten Latijns Amerika heb ik mooie bestemmingen bezocht in diverse regio’s in de wereld in landen als Vietnam en Marokko.

Voordat ik als reisspecialist bij YourWay2GO ben begonnen heb ik een mooie rondreis over land gemaakt van Mexico naar Colombia. Als reisspecialist voor de regio Latijns Amerika hoop ik dat jou net zo enthousiast kan maken over onze bestemmingen!

Na een geweldige rondreis door Latijns Amerika in 2018 heeft Thomas voor 2019 een vakantie naar Maleisië geboekt. Ook staat een nieuw bezoek aan Peru op de planning.