Onze reisspecialisten

Onze reisspecialisten zijn reizigers pur sang en hebben van hun passie hun job kunnen maken. Samen hebben ze de hele wereld gezien en ze delen graag hun reiservaringen. 

Als kind groeide Sanne op met de foto’s en verhalen van haar vader. Hoe hij in de jaren '70 als hippie liftend en per trein over land naar India en Nepal reisde. Sanne neemt je mee terug in de tijd, naar een moment in de geschiedenis waar Nepal nog een onontdekt koninkrijk was.
Danilo zou dit jaar werken bij onze lokale agent in Colombia. Helaas moet hij deze unieke reis- en werkervaring uitstellen vanwege corona. Ontdek hier welke mooie reizen hij wel al gemaakt heeft. 
Als je momenteel kon reizen, waar zou je dan zijn? Slechts één man antwoord met reizen in de tijd. Klik hier voor de reiservaringen van Arjo.
Als kind van een hippie is wereldreizen reisspecialist Sanne met de paplepel ingegoten. Als 19-jarige reisde zij al met haar walkman en Lonely Planet voor een half jaar door Azië, vijf jaar later zeilde ze van Argentinië naar Antarctica.
Kimberly ontmoette haar man Thierry bij zusterbedrijf Koning Aap/Shoestring en samen hebben zij vele reizen gemaakt. Of het met maken van verre reizen is gestopt nu ze moeder is van twee zoons Alain (3 jaar) en Matéo (11 maanden)? Helemaal niet! 
Je kunt niet om Bagan heen tijdens je reis naar Myanmar. Collega Arjo was onder de indruk en zou graag teruggaan om op zijn gemak over de uitgestrekte vlakte te fietsen.
Vraag collega Danilo naar zijn favoriete plek in Colombia en hij zegt 'Colombia'. Maar als hij na wat aandringen écht moet kiezen, antwoordt hij 'Barichara'. In de prachtige bergen rondom dit schilderachtige dorpje kun je lange wandelingen maken, abseilen en paraglyden.
Reisspecialiste Rosanne reisde in juni met YourWay2GO naar Cuba. Hieronder neemt zij je mee langs de leukste excursies van haar reis; van een oldtimer tour tot een cocktail workshop en het beklimmen van de hoogste berg van Cuba, je vindt het allemaal op deze pagina.
Reisspecialist Brigit's mooiste reisherinnering ligt toch wel Peru. In 2007 heeft zij Peru 7 maanden lang haar thuis mogen noemen en heeft zij hier met veel plezier gewerkt als reisbegeleider. Lees haar ervaring hier!
Collega’s Danilo en Katia hebben tijdens hun gezamenlijke studiereis heel Patagonië verkend. Daarbij bezochten ze natuurlijk ook El Chaltén, de uitvalbasis voor mooie wandelingen. Lees hier over hun ervaringen.
Feynan is een van de vele mooie plekken in Jordanië. Twee collega's bezochten de bijzondere eco-lodge aldaar. Heidi wandelde er vanuit het dorpje Dana binnen zes uur naartoe, Brigit reed er rechtstreeks met haar huurauto heen.
Reisspecialiste Brigit sprong een gat in de lucht toen haar tickets waren geboekt en de reis definitief was: zij mocht weer op reis naar haar geliefde Mexico, Guatemala en Belize! Lees hier haar top 3 highlights in Guatemala.
Wie vanuit Rusland over het Kaukasusgebergte kijkt vindt twee landen met bruisende steden, rijke historie en fenomenale landschappen. Georgië en Armenië hebben het allemaal volgens reisspecialist Jop.

Van prachtige natuur tot avontuurlijke excursies en mooie bounty-stranden waar je heerlijk kan uitrusten, Costa Rica heeft het allemaal. Onze Belgische reisspecialist Katia vertelt je graag alles over dit land vanuit haar eigen reiservaring.

De hoofdstad van Zweden heeft veel te bieden. Onze reisspecialist Nausikaä reisde erheen en neemt je mee door de leukste bezienswaardigheden voor een bezoek aan Stockholm.
Na twee jaar vakantie houden in Europa, kriebelde het bij reisspecialist René weer om een verre reis te maken. Hij had heimwee naar de tropen en snakte naar zon op zijn gezicht, zweet op mijn rug en zand tussen zijn tenen. Wat doe je dan? René pakte zijn rugzak en boekte een ‘ticket to the tropics’.
Reisspecialist Jop vertrok op 19-jarige leeftijd op reis naar Jordanië, Syrië, Libanon, Bahrein, Qatar, Israël en Egypte. Ontdek hier meer over Jop zijn waanzinnige avonturen en toekomstige reisplannen. 
Product Manager Mariëlle blikt terug op één van haar meest bijzondere reizen en legt ons uit wat zij zo leuk vindt aan individueel reizen.
Brigit haar hart is gestolen door de Spaanstalige landen. Haar mooiste reisherinnering ligt in Peru! Hier heeft zij zeven maanden gewoond en gewerkt als reisbegeleider. Ook dit jaar stond Peru op de planning, maar helaas moet deze bestemming nog even op haar wachten.
In de jungle van Andasibe-Mantadia Nationaal park ging onze collega Mariëlle op zoek naar de grootste lemurensoort van Madagascar: de indri.
Bangkok, de hoofdstad van Thailand, kent vele gezichten. De drukte romdom toeristisch Khao San road, grote shoppingmalls, levendig Chinatown en het statige Royal Palace. Maar Bangkok heeft ook stille, groene wijken. Productmanager Mariëlle ontdekte het zelf per fiets.
Brazilië was voor mij een bestemming waar ik nog nooit geweest was, maar al wel veel leuke verhalen van mijn collega Danilo over had gehoord. De reis die ik gemaakt heb, bestond vooral uit plaatsen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.
Nadat de sneeuw is gesmolten komt het sprookjesachtige meer Son Kul opnieuw tot leven. Het verblijf in een yurt aan de oevers van het meer is een bijzondere ervaring. Reisspecialist Arjo heeft pas geleden Kirgizië bezocht en deelt hier zijn ervaring.
In Drake Bay en Corcovado Nationaal Park heb je echt het gevoel dat je ver van de bewoonde wereld bent in een weelderig ongerept regenwoud dat grenst aan de onmetelijke Stille Oceaan.
Tijdens zijn eerste bezoek aan Marokko in 2004 stapte collega Arjo aan wal in Tanger. Deze eerste kennismaking met Marokko heeft hem nooit losgelaten en nog altijd heeft Tanger een bijzondere plek in zijn hart.
Het is moeilijk kiezen, een favoriete bestemming in Bolivia, vindt collega Arjo. In dit land is werkelijk alles de moeite waard. Uiteindelijk koos hij voor de Jezuïtische missies van de droge laaglanden van Chiquitos, een weinig bezocht hoogtepunt van Bolivia. 
Begin jaren negentig bezocht onze productmanager Mariëlle al de ongerepte lagune van Río Lagartos. De stille kanalen, het helderblauwe water, de flamingo's, degenkrabben en krokodillen maakten destijds een diepe indruk en het bleef altijd een wens om er nog ooit eens terug te keren.
Afgelopen jaar heeft onze collega Nausikaä een individuele reis gemaakt door Thailand. Tijdens de reis heeft ze vele mooie bestemmingen bezocht. Het benoemen van de hoogtepunten vond ze dan ook erg lastig. Lees hier haar top 5 van Thailand!
Ruim 20 jaar geleden reisde onze productmanager Mariëlle met haar rugzak op de bonnefooi door India. Daar kwam zij terecht in het Rathambore Nationaal Park. Dit park staat bekend om zijn tijgers en is één van de beste plaatsten in India om de imposante roofdieren te zien.
In Noorwegen vind je de loodrechte rots Preikestolen, die hoog boven het Lysefjord uittorent. Het uitzicht is fantastisch. De wandeling naar de top is pittig. Is deze ook voor kinderen geschikt? Productmanager Mariëlle nam de proef op de som.
De Sfinx is een Egyptisch icoon. Al ruim vierduizend jaar bewaakt deze half leeuw, half mens de graven van de koningen van Egypte. Vechtend tegen zandstormen bleef zijn hoofd door de eeuwen heen strijdlustig boven het woestijnzand uitsteken.
Met weinig vakantiedagen, de wens voor een verre bestemming maar toch op korte vliegafstand en waar natuur, cultuur en strand elkaar fijn afwisselen is Jordanië een ideale reisbestemming, als je het onze reisspecialist Rosanne vraagt.
Reizen naar Costa Rica en Nicaragua is momenteel helaas niet mogelijk door het coronavirus. Om in wereldse sferen te geraken, maakt Thomas dan maar het heerlijke Peruaanse pisco sour
Nausikaä is geboren met het reisgen en heeft een groen hart. Hier neemt ze ons mee naar het mysterieuze China en op homestay in Kirgizië
Bo is een wereldreizigster in hart en nieren... Op 3-jarige leeftijd maakte Bo al haar eerste verre reis naar Thailand en daar zijn door de jaren heen vele bestemmingen bijgekomen. 
Voordat de wereld op slot ging, heeft Hannah nog een prachtige reis kunnen maken van Peru naar Argentinië. Om nu in deze wereldse sferen te blijven, geniet ze van thuis van mate uit Argentinië met Colombiaanse patacones!
 
Collega Hannah reisde naar het diepe zuiden van Colombia. Zij verkende per boot en te voet de uitgestrekte wouden van de Amazone op dit drielandenpunt. Ontdek zelf de ongerepte flora en fauna van de jungle waarmee de lokale stammen al eeuwen lang in harmonie samenleven.
Collega René reisde twee weken door het zuiden van Marokko en beleefde een onvergetelijke nacht in de Erg Cheggaga, pal tegen de Algerijnse grens. Lees hier hoe hij het heeft ervaren.
Collega Katia reisde drie weken langs verschillende hoogtepunten van Brazilië en maakte een onvergetelijke snorkelexcursie in een glashelder riviertje bij het ontspannen stadje Bonito. Lees hier hoe zij het heeft ervaren.
Japan is een enorm groot land, minstens 5 keer zo groot als België en Nederland tesamen. Er is heel veel te zien en het is onmogelijk om het hele land tijdens een 3-weekse rondreis te ontdekken. Lees hier haar 5 must-do's!
Reisspecialist Hannah reisde drie weken door het schitterende Vietnam en heeft de mooiste plekken mogen ontdekken. Eén ding mocht aan haar reis niet ontbreken: een bezoek aan de Mekong Delta! Lees haar ervaring hier.
Reisspecialist Danilo reisde twee weken door Zuid-Afrika, waar hij een verschillende game drives heeft gedaan in Shindzela Safari Camp, een privé wildreservaat. Lees hieronder hoe hij het heeft ervaren.
Reisspecialiste Brigit reisde voor het eerst naar Mexico en heeft hier ervaren wat het land voor moois te bieden heeft. In 18 dagen reisde zij door het schiereiland Yucatán, gelegen tussen de Golf van Mexico en de Caribische Zee, en Chiapas.
Voor veel natuurliefhebbers is IJsland een droombestemming. Zo ook voor reisspecialist Hannah. Het is er weids en stil. Er zijn zwarte stranden, adembenemende watervallen, hete bronnen, ijsbergen en ijzige gletsjers.
Als je tijdens je rondreis door Griekenland in de hoofdstad Athene op straat loopt, heb je het gevoel van het ene historische gebouw naar het andere te lopen. Reisspecialist Katia deelt graag haar reiservaringen uit Griekenland met jullie.
In Mexico schijnt het zonnetje bijna altijd, het eten is heerlijk en goedkoop, 's avonds is het altijd gezellig op straat met muziek en veel mensen. Je begrijpt wel waarom Mexico een van de favoriete vakantiebestemmingen van reisspecialist Danilo is! 
In september reisde onze productmanager Mariëlle naar IJsland. De berg Dyrhólaey, de gletsjer Sólheimajökull en de waterval Gljúfrabúi mochten natuurlijk niet aan de reis ontbreken. Als kers op de taart hebben zij ook nog de vuurspuwende vulkaan Fagradalsfjall mogen aanschouwen.