De Spaanstalige landen hebben Brigit haar hart gestolen...

Brigit is dol op reizen naar alle uithoeken van de wereld, maar de Spaanstalige landen hebben haar hart écht gestolen. Haar mooiste reisherinnering ligt in Peru! Hier heeft zij zeven maanden gewoond en gewerkt als reisbegeleider. Ook dit jaar stond Peru op de planning, maar helaas moet deze bestemming nog even op haar wachten.

Waar ging jouw eerste verre reis naartoe?

Mijn eerste verre reis was naar Aruba. Hier ging ik voor een half jaar stagelopen vanuit mijn opleiding Toerisme. Even geleden heb ik een Piña Colada gemaakt. Dit gaf mij het gevoel dat ik weer even terug op Aruba was. Een echt tropisch drankje. Met het heerlijke weer voelde dit toch wel even alsof ik terug was. 

Herinneringen ophalen

Mijn mooiste reisherinnering is het lopen van de 2-daagse Incatrail met mijn ouders. Toen ik 7 maanden reisbegeleider was in Peru, heb ik de laatste reis met mijn ouders mogen maken en toen heb ik eindelijk de trail mogen lopen waar ik van mijn reizigers steeds verhalen over hoorde. Het was heel bijzonder om dit samen met mijn ouders te mogen ervaren. De prachtige natuur, tropische klimaat en de mystiek van de eeuwenoude Incaru├»nes maakte dit voor mij uniek. 

Hoe zagen jouw 2020 reisplannen eruit?

Dit jaar had ik twee reisjes naar Boedapest op de planning staan. De eerste stond begin mei gepland en ik zou samen met mijn familie gaan. De Giro de Italia zou hier starten en gezien mijn familie wielrenfanaten zijn leek het ons een leuk moment om hier aanwezig te zijn. En zeker in combinatie met het ontdekken van deze mooie stad. De tweede keer zouden we naar Boedapest gaan voor een bruiloft, maar helaas hebben we die ook van de kalender kunnen schrappen. Daarnaast zou ik in plaats van een studiereis naar een nieuwe bestemming een reis gaan begeleiden in mijn favoriete land Peru. Het is natuurlijk jammer dat deze reizen niet door gaan, maar hopelijk kan het volgend jaar weer.

Als je op dit moment op een reis kon zijn. Waar zou je dan zijn?

Lastig. Er zijn zoveel mooie landen. Maar mijn voorkeur ligt bij de Spaanstalige landen. Een bestemming die ik graag nog eens zou willen ontdekken is Colombia. Hier zou ik graag willen rondreizen. Een trekking maken door de prachtige natuur (bergen), de koloniale steden ontdekken en uiteraard genieten van de Spaanse Cultuur; de muziek, het eten, tradities.

Welke bestemming zou jij aan ons aanbod willen toevoegen?

Een bestemming die ik graag zou willen toevoegen aan ons aanbod is dichtbij huis, namelijk Gran Canaria. Vorig jaar ben ik hier naartoe geweest en ik vond het echt een super mooie bestemming. Het is niet ver vliegen. In de wintermaanden toch een heerlijke strandbestemming en zo afwisselend in natuur en kleurrijke steden. Je kunt hier een hele mooie rondreis maken met de huurauto en alles is zo dichtbij. Zéker als je dit met afstanden in Zuid-Amerika vergelijkt. In het kader van de duurzaamheid en bestemmingen dichterbij aan te bieden vind ik dít echt een aanrader, die ik zou willen toevoegen aan ons aanbod als we bestemmingen in Europa gaan toevoegen.