Danilo's reisherinneringen

De wereld is tot stilstand gekomen en door het coronavirus kunnen we momenteel niet reizen. Dromen en herinneringen ophalen kan gelukkig wel vanuit ons huis. Reisspecialist Danilo deelt met ons zijn leukste reisherinneringen. 

Herinneringen ophalen

Mijn eerste verre reis was naar Sint-Maarten, waar ik een jaar stage heb gelopen op een school voor speciaal onderwijs. Een hele mooie en leerzame tijd! Een jaar later heb ik een echte rondreis gemaakt van 3 maanden door Brazilië. Mijn uniekste reisherinnering moet toch wel mijn reis van 6 maanden door Zuid-Amerika zijn. Toen bezocht ik onder andere Torres del Paine in het zuiden van Chili. Totaal onvoorbereid op het pittige wandelgebied, begon ik aan de W-trek, een wandeltocht van 5 dagen. Omdat we met een krap budget aan het reizen waren, moesten we overnachten in tenten, die we zelf de hele reis moesten dragen. Ook al het eten voor 5 dagen moesten we zelf dragen. We hadden de laatste dagen echt honger, waardoor het zwaar was, maar het was de mooiste trekking die ik heb gemaakt.

Wat stond er op de planning?

Mijn plan was om dit jaar 6 weken bij onze lokale agent in Colombia te gaan werken. Een unieke ervaring die ik zou kunnen meemaken dankzij mijn job als reisspecialist bij YourWay2GO. Aansluitend wilde ik er 3 weken rondreizen. Eind augustus reis is hopelijk met de trein naar Moskou en St. Petersburg. Noord-Argentinië en Brazilië had ik graag in november willen doen. Voorlopig is het ook voor mij koffiedik kijken naar wat er zal gebeuren met mijn toekomstige reisplannen. Om de reissfeer toch een beetje te ervaren maak ik mijn Braziliaanse favoriet: caipirinha, een heerlijk verfrissende cocktail met rum en limoen.

Mijn aanraders

Ik zou iedereen Zuid-Amerika aanraden. De sfeer is er geweldig! Beginnen in Brazilië en dan over land van zuid naar noord reizen, vervolgens via de Amazone doorsteken naar Colombia en Panama. De wereld is prachtig en reizen is een super ervaring. Als je de luxe hebt om voor een langere periode te reizen, moet je deze kans zeker met beide handen aangrijpen! Mooie wandelingen, het liefste in de bergen, lekker eten en uitgaan in clubs, zodat je de lokale bevolking leert kennen en relaxen aan het strand; deze componenten bevatten mijn ideale reis!